Приједлог закона о ратним посланицима

У Палама је данас одржана Скупштина Асоцијације “Ствараоци Републике Српске”, којом је обиљежен дан када је 1991. године почела са радом Скупштина српског народа у БиХ.

Република Српска 24.10.2015 | 19:10
Приједлог закона о ратним посланицима

Сједници је присуствовало 35 посланика првог сазива, међу којима и садашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Предсједник Српске стигао је у Пале да би као члан првог сазива Скупштине српског народа у БиХ примио признање “Октобарска споменица 1991” и како би подржао чланове Асоцијације Стваралаца Републике Српске. Каже, период стварања Српске и дјела тадашњих српских представника никада се не смију заборавити.

“У нестабилним условима били су изложени различитим пријетњама, али остало се у чврстом увјерењу и Република Српска треба да остане захвална тим људима тог времена који су водили Републику Српску за издржљивост, за трајност у ставу и за јасну концепцију која је ишла за тим да се искористе све могуће фазе договора са другима у БиХ”, сматра Додик.

Иако је 16.септембра повукао приједлог нацрта закона о правима изабраних представника Српске у ратном сазиву, предсједник Додик отворио је могућност да се у скупштинској процедури поново нађе исти приједлог.

“ Кривица је државе Републике Српске која није то регулисала давно прије. То лицитирање да ли су ова права висока или ниска је још једна неправда која се чини. Нажалост, видите да у РС тај међустраначки дијалог унутар скупштине веома тешко иде. Одвојићемо неко вријеме и ја ћу се поново појавити са тим законом пред НС РС”, истиче Додик.

“Сматрам да ствараоци РС морају добити своје мјесто у историји, мора се вриједновати њихов допринос и није поштено да се сада на неки начин блате ти људи који су створили РС”, сматра предсједник Асоцијације “Ствараоци Републике Српске” Момчило Крајишник.

Током обиљежавања дана када је почела са радом Скупштина српског народа у БиХ, поред предсједника Додика, додијељена су признања и посланицима првог сазива скупштине, члановима прве Владе, те члановима Предсједништва Републике Српске.

Погледајте прилог из Дневника 2 БНТВ

БН ТВ

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Рале

24.10.2015 18:05

Докле висе смарате напацени народ.Додијељујете једни другима одликовања И зелите се приказати да сте изнад градјана итразите не регуларан новац. Сљам сте од људства покварена багро.Народе мотке у руке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qуqу

24.10.2015 18:25

Ја теби војводо ти мени сердаре. И тако опет, па онда јопет као у глувом гламочком, и тако у круг, нека се врти. Qуqу ли се нама...

Name

СДС

24.10.2015 18:22

Први сазив сав у затвор. То су све ратни профитери

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

25.10.2015 14:28

Као и наследници послијератни.

Name

У срж

27.10.2015 09:37

Убодено.

Name

Гкс

24.10.2015 18:53

Краисник лопове једи г....а !Ти си створио републику , створио ју је народ сиротиња која нема сад посла и биједно зиви срам да вас буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борав

24.10.2015 19:01

БАГРО СТА СТЕ ВИ СТВАРАЛИ,МИЛИОНЕ,А ТУ ЈЕ И МИЛО РОНХИЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКИ БОРАЦ

24.10.2015 19:28

шта је та багра политичарска себи умислиа, они су изнад народа. народ је поништен, народ је нико и ниђта стадо оваца. НАРОДУ ФАБРИКЕ, СВУ БАГРУ ПОЛИТИЧАРСКИ САДАШЕЊЕГ И СВИХ БИВШИХ САЗИВА СТРПАТИ НА ДОЖИВОНУ РОБИЈУ СА ПРИНУДНИМ РАДОМ, ОКОПАВАЊЕ КУКУРУЗА. НАРОДНИ СУД БАГРИ ДА СУДИ. ОНИ НИТША НЕ ВИДЕ, ОНИ НИСУ СВЕСНИ КАКО НАРОД ПРЕЖИВЉАВА. ОНИ СУ САСВИМ ИЗГУБИЛИ ГЛАВУ У ПЉЧКАЊУ СВЕГА ПОСТОЈЕЋЕГ. ОНИ СУ САСВИМ ПОЛУДИЛИ ЗА ПОКРЕДЕНИМИ МИЛИЈАРДАМА, УДАРИЛЕ ПАРЕ У ГЛАВУ, НА КОНТРОЛИСАНИМ МЕДИЈМА ПРАВЕ ПРЕДСТАВУ ЗА НАРОД. ИЗА ТЕ ПРЕДСТАВЕ СЕ КРИЈЕ САМ ПЉЧКА И УНИШТЕЊЕ СВАГА ПОСТОЈЕЋЕГ. НАРОДЕ ОСВЕСТИ СЕ ДОВЕЛИ СУ НАС ДО ГРОБА НЕ МОЖЕМО ВРАТИТИ КРЕДИТЕ КОЈИМ СУ НАС ЗАДУЖИЛИ, УЗЕЋЕ НАМ И ЗЕМЉУ И СВЕ ПРИОДНЕ РЕСУРСЕ, ОСТАЋЕМО БЕЗ ТЕРИТОРИЈЕ. А ТРЕНУТНО ЈЕ ДРЖАВА ПРЕТВОРЕНА У ИСПРАЖЊЕУ ТЕРИТОРИЈУ, ОГОЉЕНУ ДО ГОЛЕ ЗЕМЉЕ БЕЗ ИГДЕ ИЧЕГА, СВЕ СУ ОГЛОДАЛИ, ПОКРАЛИ, ОТЕЛИ, РАСПОРАЛИ, УНИШТИЛИ, УОПЉЧКАЛИ, ЗАДУЖИЛИ. РАТНИМ ПРОФИТЕРИМА ЛИСИЦЕ НА РУКЕ ПА ПРДЕКАНА КАКВЕ ПЛАТЕ, ИДИОТИ РЕТЕАРДИРАНИ. НАРОД ЈЕ СТВАРАО СРПСКУ А НЕ ПРОФИТЕР КРАЈИШНИК, НИЈЕ ГА НИ ТРЕБАЛО ВРАЋАТИ ИЗ ХАГА. ОН ЈЕ СПАСИО ДОДИКА КАДА МУ ЈЕ МЛАДИЋ ЗАПЛИЈЕНИО ШЉЕПЕРЕ ЦИГАРА, КАД ЈЕ ДОДИК СКАКО ПО ВЛАДИ, А КАРАЈИШНИК РЕКАО, ТО ЈЕ ИПАК НАШ ПОСЛАНИК, МОРАМО МУ ПОМОЋИ. САДА МУ СЕ ДОДИК РЕВАНШИРА КАО И БАБИ БИЉИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

24.10.2015 19:30

РЕПУБЛИКУ СРПСКУ СУ СТВОРИЛИ ПОГИНУЛИ БОРЦИ, ИНВАЛИДИ И ПРЕЖИВЈЕЛИ БОРЦИ! СРАМИТЕ СЕ КАКАВ СТАТУС ИМАЈУ ПОРОДИЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА. ДЈЕЦА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА БЕЗ ПОСЛА И НЕМАЈУ НИКАКВА ПРАВА. ТО ЈЕ БРУКА И СРАМОТА СВИХ ВАС, А ПОСЕБНО ''СТВАРАЛАЦА РС''. ШТА СТЕ ОБЕЗБИЈЕДИЛИ ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ ТОЛИКО ОБЕЗБЕДИТЕ И СЕБИ И ЧАК МАЊЕ ЈЕР СТЕ СЈЕДИЛИ У ТОПЛИМ САЛАМА, А НЕ У ЗАЛЕЂЕНИМ РОВОВИМА. ДЕФИНИТИВНО СТЕ БАГРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бусац123

24.10.2015 19:34

Највисе ћеш им помоћи баја да их пошаљеш на бесплатан смјештај у КПЗ Туњице због ратног профитерства! Бесплатан стан и храна а и ти ћеш им се ускоро придружити да играте домина заједно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахахаха

24.10.2015 19:44

Све фирме нестале, на хиљаде имања нестало.Голи оток је за вас бања,а живот с вама казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

24.10.2015 19:49

Невјероватно је а и понижавајуће за све борце, РВИ, породице погинулих бораца да ови стално себе називају ствараоци РС-а. Па докле људи како вас није више срамота? Шта су онда ови горе побројани вјероватно по вама издајници, дезертери, ратни профитери итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

24.10.2015 20:00

САД ТЕК ВИДИМ ДА ОНАЈ ХАГ И НИЈЕ ТАКО ЛОШ . СТВАРАОЦИ И ТРАЖЕ ЈОШ ПО 1200 КМ . МАЛО ИМ ШТО СУ КРАЛИ ЧИТАВ РАТ . А МИ ПРАВИ СТВАРАОЦИ СА ПУШКОМ ШТО СМО СТВАРАЛИ НЕМАМО ЗА ХЉЕБ НЕМАМО ПОСЛА ИНВАЛИДИ НА БИРОУ . ОВО МОРА НАРОД УСТАТИ КО У ЦРНОЈ ГОРИ И ЗБАЦИТИ СВЕ А 90 % ЗАТВОРИТИ И СВЕ ИМ ОТЕТИ И УКЊИЖИТИ НА ДРЖАВУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

24.10.2015 21:17

Хоце удба и њен експонент Додик рат па се мобилису све снаге. Ово вам је конацан обрацун јер ако додје запад онда долази правна дрзава и они морају да одговарају за покрадено а са друге стране њих руска мафија и ватикан хускају да ратују против нато.да срби гину против нато. Не заборавите да је Путин веома близак са Ватиканом цак прави дворац кардиналима на Криму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пенолог

24.10.2015 21:59

На овог првог међу "ствараоцима, творцима, утемељивачима..",како ли се све не називају, робија и хашка голгота изгледа није васпитно дјеловала. Можда би га ваљало вратити да дослужи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давно записано, још актуелно

24.10.2015 22:14

И Шантић је још давно записао: '..Сву муку твоју, напор црног роба, Појешће силни при гозби и пиру... А теби само, кô псу у синџиру... Бациће мрве... О, срам и грдоба!...'

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

25.10.2015 03:29

Интересује ме колико је посланика Првог сазива за време рата било у првим борбеним редовима са СРБским Народом у његовој борби за спас и васкрс СРБства и Савине Свете СРБије чије земље се спомињу у Светосавског Химни, а колико је посланика далеко од фронта СРБовало уз печење, флашу и чашу и тако "политику" водило за рачун УДБЕ и њезини комунистички органа власти?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боско буха

25.10.2015 06:35

Имали ико од тог првог сазива да бар прочита ове коментаре па да виде гдје су и шта су, на челу са својим обрваном

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одеране козе

25.10.2015 08:50

Мјесецно борцима 10 марака ,социјално угрозеним 80 ,минималне пензије 170,нон стоп се дизу кредити а ви се цасцавате и неке заслуге дјелите.Морао је неко проклети овај народ да има овакву власт.Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно

25.10.2015 09:00

30% гладних,60% сваки дан гледа да сто јефтиније презиви ,да развуце мјесец дана,10% рецимо нормално зиви.То Милораде је твоје дјело а ви одликујете се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циталац

25.10.2015 16:28

На Палама поцело а изгледа да це тамо и заврсити. Како вријеме одмице РС је једино потребна актуелној власти и њеним полтронима. Народ у РС је преварен, опљацкан и ојадјен од истих ових сто 25 година једу г..на бранеци српство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

25.10.2015 17:47

СТВАРАОЦИ РС СТВОРИЛИ СТЕ РАЈКА ДУКИЋА. ОН САД ТУЧЕ ДЈЕЦУ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ПО МИЛИЋИМА И ТО ЖЕНСКУ. ТО ЈЕ МИЛОРАДОВ ЧОВЈЕК. С КИМ СИ ТАКАВ СИ. СТАРА ЈЕ НАРОДНА. СТВАРАОЦИ ОГЛАСИТЕ СЕ ПОВОДОМ ТУЧЕ ЈАДНЕ ДЈЕВОЈКЕ И ЈОШ МНОГО ЊИХ КОЈЕ ДУКИЋ ЗЛОСТАВЉА, МАЛТРЕТИРА, ПОНИЖАВА, ПОЛИГРАФИШЕ, ИТД. ВИ СЕ БАГРО ЈЕДНА БОРИТЕ ЗА СЕБЕ И ЗА 1.200,00 КМ. СРАМИТЕ СЕ ПРОЛИВЕНЕ КРВИ И ГРОБОВА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА!

ОДГОВОРИТЕ