Сивић: Пантовићу је част да игра за Србију!

Талентовани фудбалер минхенског Бајерна Милош Пантовић играће за репрезентацију Србије, потврдио је селектор младе селекције Томислав Сивић.

Фудбал 25.10.2015 | 18:00
Сивић: Пантовићу је част да игра за Србију!

Сивић је у Немачкој разговарао са момком, који је велику пажњу јавности скренуо прошлог викенда када је у мечу деветог кола Бундеслиге против Вердер дебитовао у дресу Бавараца.

"Разговарали смо после утакмице и најкраће речено он без било какве дилеме жели да игра за Србију. Његови планови везани су за нашу репрезентацију и на то гледа као част, понос и нада се да ће бити на списку за наставак квалификација за Европско првенство. Пантовић је рођен у Немачкој, али су му родитељи из Ариља и његова велика жеља је да понесе дрес са грбом Србије", рекао је Сивић.

Селектор Србије гледао је утакмицу Б тима минхенског Бајерна који је на гостовању регионалне немачке лиге победио други тим Аугзбурга са 4:1.

"Пантовић је играо свих 90 минута на позицији десног везног и то веома добро. Могу само још једном да потврдим оно што смо сви знали да је Пантовић фудбалер великог потенцијала. Показао је да поседује огроман таленат и оно што је још важније да има још много простора за напредак", истакао је Сивић.

Он је потом детаљније анализирао квалитете 19-годишњег фудбалера.

"Има велики радијус кретања, веома је рационалан, не губи лопте, има одличну промену ритма, заиста много квалитета. Подсећа ме на Марка Грујића. Он је већ годину и по дана на скенеру фудбалског савеза Србије и пажљиво се прати. Био је и раније позиван за репрезентативне акције код Ивана Томића и Вељка Пауновића, али у то време је имао проблема са повредама. Међутим, и тада је примећено да поседује велики таленат", закључио је Сивић.

Репрезентација Србије до 21 године има максималан учинак у три уводна кола друге квалификационе групе за пласман на Европско првенство у Пољској 2016. године.

Наредни меч Сивићеви изабраници одиграће 13. новембра против Италије.

Коментари / 0

Оставите коментар