ЕЛ: Побједе Куће, ЦСКА, Барсе, Стразбура, Кубана...

Лаборал Кући поништен један од најневероватнијих кошева, али је ипак победила Олимпијакос! Кошаркаши Лаборал Куће остварили су велику победу над Олимпијакосом у другом колу Евролиге, пошто су после продужетака у веома неизвесној и интересантној утакмици славили са 96:89. У петак су победе успели да упишу још и Локомотива Кубан, Бамберг, ЦСКА Москва, Стразбур и Барселона.

Кошарка 24.10.2015 | 09:00
ЕЛ: Побједе Куће, ЦСКА, Барсе, Стразбура, Кубана...

Водили су Шпанци велики део меча, од финиша прве четвртине, али је Олимпијакос, као и небројано пута пре тога, показао да не сме да се отпише ни секунд пре краја утакмице.

Стигли су Грци до предности пет минута пре краја четврте четвртине, и од тог тренутка вођство се смењивало, све до 80:80.

Прво је Ханга промашио отворен шут за два поена, па је Василис Спанулис (јер, ко ће други преузети одговорност у Олимпијакосу) повукао напад за победу.

Феноменални плејмејкер је међутим превише пожурио, шутирао из тешке позиције три секунде пре истека времена и промашио, а лопта се одбила до Мајка Џејмса.

Успео је Американац да шутне са средине терена - и погоди, за велико славље домаћих навијача. Оно међутим није дуго трајало, пошто су судије после дугих премотавања снимка закључили да је лопту испустио можда неку стотинку прекасно, па се ушло у продужетке.

Тамо је ипак нека космичка правда задовољена, пошто је Лаборал Кућа брзо стигла до убедљиве предности од шест поена, а из тог минуса Олимпијакос овог пута није успео да се врати.

Најефикаснији у домаћем тиму био је фантастични Бурузис са 17 поена, Ханга је убацио 17, док је бивши играч Црвене звезде Јака Блажич убацио 3 коша.

Наш репрезентативац Никола Милутинов је у дресу поражене екипе на терену провео само шест поена, што је било довољно да упише два поена и два скока у своју статистичку колону.

До велике победе, друге узастопне у најјачем елитном такмичењу, кошаркаши Локомотиве Кубан су стигли уз доста среће, пошто Жалгирис није искористио шут за победу у последњем нападу - 76:74.

Били су гости бољи током већег дела меча, а у другом полувремену нису испуштали предност стечену после првих 20 минута (43:38), све до самог финиша.

Водила је Локомотива са девет разлике средином треће четвртине и седам поена на свега три минута пре краја меча, али су Литванци успели да се потпуно врате.

Кошевима Калнијетиса и Вујукаса стигао је Жалгирис до 74:74 на 13 секунди пре краја, али после два успешно изведена слободна бацања Клавера Калнијетис није искористио 11 секунди да постигне победнички кош, те су Руси стигли до тријумфа.
Њих је предводио Дилејни са 21 поеном, Брекоф је убацио 13, док је у пораженој екипи Вујукас постигао 22 поена.

Турски представник Дарушафака био је превише лак плен за Бамберг у Немачкој, пошто је домаћа екипа славила са 86:76.

Бамберг је до тријумфа стигао највише захваљујући доброј тимској игри, те је меч завршио са петорицом играча који су имали двоцифрен број постигнутих поена. Дариус Милер и Стрелникс су убацили по 13 кошева, Харис и Ванамејкер по два поена мање, док је Никос Зисис меч завршио са 10 кошева.

После уводног вођства Дарушафаке предност Немаца је расла из минута у минут, а највише је износила средином четврте четвртине, 17 разлике (79:62). До краја су гости успели да мало ублаже пораз, а најефикаснији у редовима Дарушафаке био је Милко Бјелица са 16 поена.

ГРУПА А

Стразбур – Фенербахче 91:70

Бајерн Минхен – Химки 69:60

Реал Мадрид – Црвена зведа 98:71

ТАБЕЛА: Црвена звезда 1-1, Фенербахче 1-1, Бајерн 1-1, Химки 1-1, Реал Мадрид 1-1, Стразбур 1-1.

ГРУПА Б

Лаборал Кућа – Олимпијакос 96:89, после продужетка

Анадолу Ефес – Армани Џинс 89:73

Цедевита – Лимож 80:84

ТАБЕЛА: Ефес 2-0, Олимпијакос 1-1, Армани 1-1, Лимож 1-1, Лаборал Кућа 1-1, Цедевита 0-2.

ГРУПА Ц

Жалгирис – Локомотива 74:76

Барселона – Зјелона Гора 78:72

Панатинаикос – Каршијака 85:73

ТАБЕЛА: Локомотива 2-0, Жалгирис 1-1, ПАО 1-1, Каршијака 1-1, Барселона 1-1, Зјелона Гора 0-2.

ГРУПА Д

Бамберг – Дарушафака 86:76

Динамо Сасари – ЦСКА Москва 78:107

Макаби Тел Авив – Уникаха Малага 82:93

ТАБЕЛА: Уникаха 2-0, ЦСКА 2-0, Дарушафака 1-1, Бамберг 1-1, Динамо Сасари 0-2, Макаби Тел Авив 0-2.

Коментари / 0

Оставите коментар