Почетак дивног пријатељства...!

Уочи лондонског дербија Вест Хем - Челси, Славен Билић нахвалио Жозеа Муриња. Мурињо одговорио: "Могли бисмо да постанемо пријатељи".

Фудбал 24.10.2015 | 13:40
Почетак дивног пријатељства...!

Ја теби сердаре, ти мени војводо.

Отприлике то је релација коју тренутно имају тренер Вест Хема Славен Билић и тренер Челсија Жозе Мурињо, уочи лондонског дербија у суботу.

Вест Хем, овосезонски "убица фаворита" дочекује рањени Челси у одличном расположењу. Вест Хем је четврти на табели (после 9 утакмица) са 17 бодова, а Челси тек на 12. са 11 бодова.

Пред окршај у суботу, уместо ватре, "лула мира"!

Славен Билић је, као ретко ко, нахвалио колегу са другог краја Лондона. Иако има прилику да, можда, пошаље "Специјалног" по радну књижицу код Романа Абрамовича, Билић не глуми надменог. А енглески медији су то једва чекали. Међутим, Хрват их је лишио таквог ужитка.

"По коме да пљујем, по Мурињу!? Он је, слободно могу да кажем, најбољи тренер на свету! Он ствара шампионе током целе своје каријере, он је једноставно бриљантан! Па побогу, он је Жозе Мурињо!", поручује Билић.

Он признаје да ће меч против Челсија бити "посебан", баш због Муриња, за кога додаје да је "увек гладан, увек гризе".

"Гледам Челси целу сезону и нисам видео неке велике проблеме. Да они постоје, сигуран сам да би Жозе први одступио. Не, овде је реч о неким ситницама, о неким ситуацијама - једном лопта погоди пречку, други пут уђе у гол... Прошле сезоне им је улазило. Зато сам уверен да ће Мурињо вратити Челси на прави пут. Само, ми ћемо да се потрудимо да то не буде баш против нас", каже Билић.

"Одсвирао" је већ Билић неколико великих хитова ове сезоне у Премијер лиги - Арсенал, Ливерпул, Манчестер сити, али Хрват зна да га опасност вреба иза сваке кривине.

"Енглески медији су такви: дигну те у небеса, а потом могу да те баце у блато. На томе почива темељ овдашњег новинарства и то не смеш никада да заборавиш. Јер ако те 'пребаци', па помислиш да си 'wоw', јао си га теби. Ако се опустиш у Премијер лиги, епилог је једноставан: нај... си", каже Билић за "Јутарњи лист".

Одговор од Муриња на ове лепе речи од Билића, није се дуго чекао:

"Билић ми се свиђа као тренер. Не познајем га довољно овако приватно, али имам осећај да бисмо могли да постанемо пријатељи".

Да ли је на помолу она легендарна сцена из филма "Казабланка"?

Коментари / 0

Оставите коментар