СПФН о ФСС: Или сте незналице или сте корумпирани!

Синдикат професионалних фудбалера Независност оценио је да је пресуда Арбитражног суда ФСС у спору између Николе Мијаиловића и Црвене звезде апсурдна.

Фудбал 24.10.2015 | 18:00
СПФН о ФСС: Или сте незналице или сте корумпирани!

Арбитражни суд је делимично усвојио тужбу Мијаиловића, који је затражио исплату дуговања, али је донео и одлуку којом се раскида уговор између страна у спору на дан 30. јуни 2015. године, иако то ниједна страна није захтевала, а при том није дефинисано на чију штету и чијом кривицом је раскинут уговор.

"У Арбитражном суду ФСС седе арбитри који су потпуно некомпетентни и нестручни, чиме себе елиминишу за свако даље поступање у споровима. У питању је озбиљна корупција и утицај трећих лица на доношење одлуке, чиме се демистификује положај председника Арбитражног суда ФС Србије Слободана Пајовића и арбитра Зорана Зораје", наводи се у саопштењу СПФН.

Синдикат наводи да је председник Пајовић злоупотребио свој положај, јер је четири пута био делегат на утакмицама Суперлиге и Прве лиге Србије, иако је то прописима ФСС строго забрањено за арбитре.

Црвена звезда је од Арбитражног суда захтевала раскид уговор на дан 29. јануар, када је Мијалиловић суспендован због наводног сукоба са саиграчем Милошем Босанчичићем или на дан подношења противтужбе 28. априла.

"Како би било јасна апсурдност наведене одлуке, указујемо да би то било исто као да је неко тужбом тражио исплату дуга у износу од 200.000 динара, а суд је нашао да би требало исплатити износ од 400.000 динара, иако то тужилац није ни тражио, чиме суд прекорачује границе тужбеног захтева и своја овлашћења, те доноси одлуке које нико тужбом није ни тражио", наводи се у саопштењу.

Црвено-бели су подношењем противтужбе желели да утврде кривицу играча и исходују раскид уговора на његову штету или да се раскид утврди на штету клуба.

Суд је одбацио противтужбени захтев клуба, са образложењем да Звезда не може да тражи раскид уговора на своју штету, јер за тако нешто нема правног интереса.

"Иако не постоји интерес да клуб тражи раскид уговора на своју штету, како то тврди суд, исти је нашао решење да се уговор раскине са датумом 30.06.2015. године без ичије кривице", закључује се у саопштењу СПФН.

Коментари / 0

Оставите коментар