Саво: Репрезентацији је потребна подршка свих!

Директор репрезентације Србије Саво Милошевић рекао је да гарантује како ће национални тим потпуно спремно дочекати старт квалификација за Мундијал у Русији.

Фудбал 24.10.2015 | 16:20
Саво: Репрезентацији је потребна подршка свих!

Милошевић је истакао да је екипи неопходна апсолутна подршка – од Савеза преко јавности до државе .

Он је у интервјуу Тањугу истакао да тим који предводи селектор Радован Ћурчић има изузетну перспективу и да уз мала освежења из младе репрезентације на најбољи начин може да одради посао и после три пропуштена велика такмичења избори место на наредном шампионату света.

"Неке ствари се назиру, против Албаније и Португала се јасно видела огромна разлика у игри тима из ближе прошлости. Убеђен сам да овај тим има перспективу, уз мала освежења из младе репрезентације, капацитет, снагу и моћ да квалификације за Светско првенство у Русије буду успешне", изјавио је Милошевић.

Према његовим речима, као сваки нормалан и разуман човек мора да каже да у животу ништа није сигурно, па ни пласман на СП, али да је обавеза да се уради све да А тим старт квалификација дочека потпуно спреман.

"Велики део проблема, посебно у последња два циклуса јесу одлуке (УЕФА) које су проистекле из догађаја у Ђенови и у Београду против Албаније, где Савез и тим немају нити кривицу, нити одговрност. Све те ствари морамо да отклонимо ако желимо да будемо у Русији. Оно што одговорно тврдим и гарантујем јесте да ће екипа бити спремна да одради посао који се од њих очекује у квалификацијама и да ће то бити довољно да се нађемо у Русији", навео је он.

Милошевић посебно истиче подршку да је А тиму у овом тренутку неопходна подршка свих – од Савеза преко јавности до државе.

"Веома је битно да то тог септембра покушамо да нађемо заједништво, сви ми и да тим има подршку свих. То подразумева медије и јавност, а првенствено државу, и да наравно ми који радимо у Савезу припремимо тим да може то да одради".

Као позитиван пример подршке Милошевић је издвојио однос државе кроз најаву изградње Националног стадиона.

"То је пројекат који ће пуно да кошта, али тај новац остаје у Србији. Такође, кроз тај пројекат Србија може да добије пуно новца споља, новца који није занемарљив. Са те сране то није само интерес ФСС и фудбала, него целе државе. Мени је битнија друга порука коју је премијер Вучић пренео, а то је подршка државе Савезу и репрезентацији, с обзиром на то шта нас чека у наредном периоду, јер је подршка државе националном тиму исто тако један од проблема због којих нисмо ишли на претходна три такмичења".

Некадашњи голгетер открива да су већ припремљена три пројекта Националног стадиона, који неће ни динара коштати државу, јер их ФСС добија на поклон од УЕФА.

"Председник и генерални секретар били су пре неколико дана у УЕФА и ускоро ће њихови људи доћи да представе пројекте. Практично, оно што смо најавили у последњих 10 дана, врло брзо ће да се стави на сто, па ће од тога зависити динамика тих разговора. Локацију ћемо одредити у договору са државом и Градом Београдом, а после тога сама реализација и изградња стадиона неће трајати дуго. То је период од годину-годину и по максимално", поручио је Милошевић.

Када је у питању статус селектора Ћурчића, Милошевић, који је лично инсистирао на његовом доласку, нема ни промил дилеме, чак ни после избора у ФСС, јер је место селектора посао струке.

"Ако ја будем у Савезу увек ћу инсистирати да струка одлучује о селектору. Поставили смо систем у претходне три-четири године у ФСС када су у питању млађе категорије. Евидентно је да тај систем функционише боље него што је икад функционисао. Ћурчић је део тог система који се показао као успешан. Наши људи воле често да ствари одокативно оцењују и на основу једну или две утакмице, ја просто не могу да функционишем тако. Ћурчић је селектор зато што то заслужује, зато што је показао да има квалитет, зато што траје у систему ФСС већ три године и зато што је управо тај континуитет гарант, да у будућности можемо да очекујемо резултат", закључио је Милошевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перспективно

24.10.2015 14:56

идете на еуро две иљаде седамдесет четврте а на светско два иљде осамдесете са овим стручњацима које тренутно имате

ОДГОВОРИТЕ