Лобистима богатство, нама никаква корист

Лобирање није свемоћно, као што се код нас често мисли, и нико не може да вам обезбиједи жељене одлуке ма колико сте спремни да платите, уколико то није и сам политички интерес тамо гдје се лобира.

Босна и Херцеговина 23.10.2015 | 15:50
Лобистима богатство, нама никаква корист

Лобирање. Ова ријеч би се на српски језик могла превести као заговарање, професионално убјеђивање ради придобијања подршке и прихватања ставова. Иако ће већина људи од струке рећи како лобирање има ограничене могућности, код нас је та ријеч попримила мистично значење.

Опште мишљење међу Србима је да би од распада Југославије много боље прошли да су лобирали у Америци, јер су их у томе надиграли Хрвати, Албанци и Бошњаци.

Тако је, на примјер, љетошње покретање британске иницијативе за резолуцију о Сребреници прво (погрешно) приписано утицају Дијане (Санеле) Џенкинс, мултимилионерке са везама у свијету западног џет сета, да би се после говорило о британској баронеси Арминки Хелић, особи од повјерења бившег британског министра спољних послова Велике Британије.

Саговорници Истине истичу да је заблуда да једна или више особа, без обзира на новац, може утицати на битне одлуке, уколико у тој земљи не постоји интерес за то. Неки кажу и да се истицањем тих „моћних појединаца“ Србима шаље (нетачна) порука да су Бошњаци дубоко продрли у поре западног естаблишмента, и да је отпор узалудан.

(Магазин Истина)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Аа

23.10.2015 13:59

Ари велики мајстор велике масонске лозе Израела...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рyу

23.10.2015 15:22

Велики мајстор и преварант Српска му додје као крава музара

Name

ШТА ???

23.10.2015 16:03

Немој нам рећи да и наш вољени вођа (Златар Лаки) припада истој тајној завереничкој групацијаи ????????

Name

Луне

23.10.2015 14:57

Само узалуд тросе милионе овог сиромасног народа и уцврсцују лицну позицију Милорада Додика! Република Српска од тога нема ниста а јос мање српски народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супља_прица

23.10.2015 15:10

Паре потросене на глупости, и бога пита којекакве канале. Најјаци лобисти горе наведени су вец моцни и богати. Боље да су се удрузили и плацали какав економски лобизам или какве економске струцњаке да се застити и подигне домаца производња. Невјерватно на све глупости це потросити паре, сједнице, медијски простор а пропали смо горе од Бугарске скупстине. Ево Савез је поце радити на неком економском плану и Миле је скоцио ко луд. Ваљда је сто горе овим Милетовим је боље, и увјек це кривити дрзаву за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калкан

23.10.2015 16:05

Каргановиц са својим бесмисленим скупим књигама о Додику, Представниство РС у Израелу. Непотребни Сенат стараца у Бањалуци. Привредно Преставниство у Милану. Милиони су потросени на разне глупости, јер нас воде људи са купљеним дипломама и са пољопривредним ограниценим искуством.

ОДГОВОРИТЕ