Рафа: Ако настави овако, Новак ће бити најбољи у историји!

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да би Новак Ђоковић могао да постане најбољи играч свих времена уколико настави у досадашњем ритму.

Тенис 23.10.2015 | 21:00
Рафа: Ако настави овако, Новак ће бити најбољи у историји!

Ђоковић је ове сезоне потврдио доминацију освојивши девет турнира из 13 финала, па сада има 10 Грен слем и 25 Мастерс трофеја.

Први играч на АТП листи оборио је многе рекорде, а Надал сматра да тренутно не постоји тенисер који је близу нивоа на којем се налази Новак.

„Ђоковић је фантастичан играч, један од најбољих у историји, у то нема сумње. Сигурно је тренутно на вишем нивоу у односу на друге играче. Када је играч толико спреман и заслужено бележи тако добре резултате, мора се сматрати најбољим.Једном ће стати, ми не знамо када, то је закон живота, али чињеница је да му у данашње време нико није ни близу. Морамо до прихватити и радити напорно како бисмо му се приближавали корак по корак, у циљу да направимо прави напредак и будемо на нивоу близу његовом. То је веома тешко јер он има савршену игру, без много грешака, а доминантан је у разменама. У спорту нико не траје вечно, ствари се мењају, али ако настави овако у наредне две-три године, говорићемо о најбољем играчу свих времена“, рекао је Надал.

После, за његове стандарде лоше сезоне, момак са Маљорке се полако враћа у форму, чему сведоче добре игре са турнеје по Кини.

„И даље имам сумње, имам их и када победим, и када изгубим. Али прошле недеље ствари су кренуле набоље, посебно у мечевима, јер на тренингу играм добро већ неколико месеци. То ми даје додатну мотивацију за главни циљ – да добро почнем 2016. годину. Напорно радим“, додао је Шпанац.

Рафа ће до краја године учествовати на мастерсу у Паризу и Завршном Мастерсу у Лондону, али нема превелика очекивања.

„Не знам начин на који ћу завршити годину, али најбољи сценарио је онај у којем нећу бити повређен како бих могао да наставим да радим као до сада. Ако успем у тој намери, све ће бити добро, у то сам убеђен. Следећи турнири ће бити тешки – играћу на теренима који за мене нису једноставни. Такмичићу се без великих очекивања. Радићу на начин на који желим, уживаћу и надам се да ће ми то дати оно што је потребно за 2016. Ако резултати стигну, то ће бити још боље“, закључио је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар