ЕЛ: Звездин проблем лако је уочљив...!

Дејан Радоњић говорио је после пораза у Мадриду о проблемима црвено-белих који нису повреде, изостанци и неуиграност. Чини се јасним на шта је мислио.

Кошарка 23.10.2015 | 11:00
ЕЛ: Звездин проблем лако је уочљив...!

Звезда је у Мадриду присуствовала шампионском часу наоштреног првака Европе, који је до краја треће четвртине претио да прерасте у потпуни и брутални пораз десеткованих црвено-белих.

У резултатском смислу, коначних 27 разлике дефинитивно ће мање болети Београђане од минуса на полувремену или највеће предности шампиона Европе - застрашујућих 76:30 из 27. минута. Мадриђани су ипак застали у финишу и створили српском и регионалном прваку простор да запне и ублажи неуспех.

Међутим, горак укус је остао.

Марко Гудурић и Бориша Симанић, а затим и Стефан Јовић и Марко Симоновић вадили су кестење из ватре, која се распалила док су на паркету били играчи од којих се очекује да је не дозволе. Бар не у мери у којој је горела у дворани Мадрида.

Софоклис Скорцанитис, пројектовани носилац Звездине игре под кошем, убацио је 3 поена за 13 минута. Уместо његове борбе са центарском линијом првака Европе, виђене су блокаде Ернангомеза у низу, због којих је Грк у једном тренутку почео и да стрепи од "дизања" на зицер. Премало од "Биг Софоа", који је очигледно у великом проблему и са формом и са својим могућностима. Индекс: -6.

Рајан Томпсон, најслабија карика Звездине спољне линије, није успео у црвено-белом до сада ни да подсети на своје прошлосезонске партије. На његов допринос се више и не рачуна, па га је Радоњић стога држао у игри мање од 14 минута, током којих је за два шутирао 2/5, а за три 0/2. Индекс: - 2. Американац улаже труд, али то од појачања једноставно није довољно.

Гал Мекел оставио је ове јесени бољи утисак од наведеног двојца, преузимао лидерску улогу и имао двоцифрен нападачки учинак на свакој "јадранској" утакмици осим гостовања Задру, али је и његов допринос у Мадриду био негативан по екипу. Биланс Израелца: 0 поена, 1 скок, 1 изгубљена лопта, 14 минута у игри и индекс -3.

Ако се подразумева да би странци требало да појачају тим, да га учине бољим и ако се подразумева да су због тога и боље плаћени, чини се јасним где шкрипи и шта отежава Звезди старт сезоне, уз непрестану борбу са повредама.

Уз причу о повредама и одсуствима, посебно боде очи чињеница да је овај исти тим, али уз Луку Митровића, рутински и убедљиво победио Стразбур прошле недеље.

Међутим, околности су од те утакмице промењене - на горе.

"Треба извући поуке из овога што се догодило у првом делу", рекао је Дејан Радоњић у Мадриду.

"Свакако задовољава појава младих играча, посебно Симанића, који је вечерас добио прилику и показао да је велика перспектива. Наравно, ту су и други млади, за које се надамо да ће наставити да расту. Понављам, надам се да ћемо извући поуке да бисмо били бољи, а наравно и да бисмо извукли потезе који тек треба да следе", додао је.

У истом тону, тренер Звезде рекао је:

"Одиграли смо слабо прво полувреме и знали смо да ће Реал после првог кола да покаже добру партију. То смо и очекивали и нисмо се добро снашли у том периоду игре. Показали су се сви наши проблеми, оно што имамо од првог дана - повреде играча, дуги изостанци, степен неуиграности, који је био очигледан", застао је Радоњић, па додао:

"Ипак, нису само то (повреде и одсуства) разлози. Има још и других ствари, о којима може да се анализира и које ћемо морати да анализирамо".

Коментари / 0

Оставите коментар