Друловић: Са Аугзбургом за ''европско прољеће''!

Тренер Партизана Љубинко Друловић рекао је да је Атлетик Билбао у овом тренутку био прејак ривал за његов млади тим.

Фудбал 23.10.2015 | 12:00
Друловић: Са Аугзбургом за ''европско прољеће''!

"Када се изгуби, не могу да будем задовољан. Ушли смо у меч са превише респекта, нисмо били квалитетни у завршници. Билбао је искусна екипа, игра у јакој лиги и на најбољи начин је то показао. Генерално, све је отворено и морамо да дигнемо главу. Све зависи од нас, у игри смо”, рекао је Друловић.

Црно-бели су после два тријумфа у групној фази Лиге Европе поражени на свом стадиону у Хумској од Баскијаца – 2:0 (1:0).

Друловић је додао да се видело одсуство искусних повређених првотимаца, али је и поред тога похвалио младе играче.

"“Познато је да је играло доста младих играча против јаког тима, због чега су нам фалили искуснији. Не могу да будем незадовољан њиховом игром, јер су дали максимум. Одређеним играчима фалило је ритма пошто су одиграли мало утакмица. Лукић је одиграо одлично и пред њим је лепа будућност, а задовољан сам и игром Петровића и Вулићевића”", истакао је Друловић.

Партизан и Билбао деле прво место на табели са шест бодова, док три мање имају Аугсбург и АЗ Алкмар.

"“Можда би било боље да је у Алкмару био реми. Аугзбург се вратио у игру и биће неизвесно до краја. Имамо два гостовања и било би добро да освојимо бодове у Шпанији и Холандији. Највероватније ће утакмица против Немаца бити одлучујућа”", закључио је Друловић.

Тренер Атлетик Билбаа Ернесто Валверде истакао је да је његов тим одиграо савршен меч и да је заслужено славио.

"“Одиграли смо веома добро, имали озбиљан приступ и дали све од себе. Можда смо раније могли да постигнемо други гол, после којег би све било знатно лакше. Било је тешко и срећни смо због победе. У потпуности смо доминирали и ова победа ће нам пуно значити у наставку такмичења”", казао је Валверде и похвалио Бењата Ечеберију, стрелца и најбољег појединца меча.

Партизан у наредном колу Л групе Лиге Европе игра за 14 дана против истог ривала у Билбау.

Коментари / 0

Оставите коментар