Мокри и клизави путеви, магла и одрони

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија по претежно мокром и клизавом коловозу, уз смањену видљивост због магле по котлинама.

Босна и Херцеговина 23.10.2015 | 08:27
Мокри и клизави путеви, магла и одрони

Повећана је опасност од одрона на дионицама у усјецима, због чега је неопходна максимално опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Због модернизације саобраћајнице, до 25. децембра биће обустављен саобраћај у Улици Вељка Млађеновића у Бањалуци, на дијелу од скретања код градског олимпијског базена до моста преко ријеке Врбања за насеље Чесма.

За вријеме обуставе саобраћаја, биће постављена привремена саобраћајна сигнализација.

Због изградње обилазнице у мјесту Бочац на дионици магистралног пута Карановац - Црна Ријека саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком.

До 5. новембра биће измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута граница БиХ - Хрватска /Нови Град/ - Нови Град један због извођења неопходних радова, а саобраћај ће се од 7.00 до 18.00 часова, на мјесту радова, одвијати једном коловозном траком.

Од 7.00 до 18.00 часова једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, због продужених радова на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже, као и на дионици магистралног пута у близини граничног прелаза Рача због реконструкције савског насипа.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће данас повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор /насеобина Лишња/ и у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор од 7.00 до 19.00 часова на снази је измјена режима саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току је прва фаза изградње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је измијењен режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор - Добој, дионица Горња Вијака два - Разбој, у мјесту Драгаловци, а повремене потпуне обуставе саобраћаја од највише 45 минута биће активиране у периодима смањеног интензитета саобраћаја.

На дионици магистралног пута Дрињача - Коњевић Поље, локалитет Цаљевићи - Пушине, због деминирања терена од 8.00 до 15.00 часова саобраћај ће се одвијати у режиму 30 минута обуставе, 10 минута пропуштања возила.

На локалном путу у мјесту Макљеновац на локалитету Разбјењак - Путниково Брдо, подручје Добоја, до 30. новембра због деминирања терена биће активне повремене получасовне обуставе саобраћаја у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

И у Федерацији БиХ магла мјестимично смањује видљивост на дионицама које пролазе кроз котлине и уз ријечне токове, а коловоз је мјестимично влажан.

Због деминерских радова на магистралном путу Сарајево - Тузла, на дионици Семизовац - Средње, у мјесту Гареж, од 8.00 до 15.00 часова долази до повремених получасовних обустава саобраћаја.

Радови се обављају и на ауто-пут А-један на дионицама Високо - Подлугови и Сарајево сјевер - Влаково /вијадукт Рељево/, на магистралним путевима Тузла - Сребреник, Зеница - Жепче, Јабланица - Прозор, Добој - Грачаница, Јајце - Бањалука, те на подручју Мостара.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар