Мијењају закон како би у Електропривреду поставили своје људе!

Уводи се нова пракса у босанскохерцеговачкој верзији демократије, сви они дијелови Закон о електричној енергији који владајућој коалиције не одговорају биће, једноставно, избрисани!

Босна и Херцеговина 23.10.2015 | 07:52
Мијењају закон како би у Електропривреду поставили своје људе!

Да би поставили нови Надзорни одбор Електропривреде БиХ, у коме ће сједити искључиво њихови људи, новокомпонована парламентарна већина по хитном поступку мијења Закон о електричној енергији ФБиХ!

Посебно су се фокусирали на члан 116. поменутог закона. Мијењаће га како га не би више кршили. Тачније избрисаће спорни члан гдје у ставу 9 пише:

Овлаштења по основу државног капитала у постојећим електропривредним друштвима, и у друштвима која настану након преструктурирања електроенергетског сектора, вршиће Министарство.

Ову законску одредбу Влада Федерације БиХ под предсједавањем Фадила Новалића прекршила је најмање три пута.

Први пут су је прекршили 22. маја ове године када је, без приједлога ресорног министра енергије рударства и индустрије именован привремени надзорни одбор ЈП Еелектропривреда ХЗ ХБ.

Недуго потом, Општински суд у Сарајево изрекао је мјеру забране према којој је забрањен упис именованих чланова НО у судски регистар, али је власт кренула даље. Опет без приједлога ресорног министра (тада непостојећег, јер је Реуф Бајровић разријешен), Влада са министрима из ХДЗ-а и СДА именује нови НО  крајем августа.

Након што је упозорен да крши члан 116, премијер Новалић је констатовао да се та одредба не односи на именовања и Влада СДА-ХДЗ је наставила са незаконитим именовањима.

По истом обрасцу Влада Федерације БиХ именује привремени НО Електропривреде БиХ. Овлаштење за Скупштину дионичара, на којој је потврђено именовање Владиних чланова НО, није потписао ресорни министар енергије рударства и индустрије, јер га у том тренуту није ни било. Но, чланови именованих НО су устоличени и кадрови СДА и ХДЗ-а БиХ су и званично преузели позиције у овим предузећима.

Уставни суд ФБиХ спорне Уредбе Владе ФБиХ, којим се регулишу именовања, прогласио је неуставним и незаконитим али одлука још није званично објављена, па су кадрови СДА и ХДЗ-а потпомогнути новим партнером Фахрудином Радончићем одлучили промијенити Закон о електричној енергији.

Укратко – избрисаће спорну одредбу Закона о електричној енергији. По хитној процедури!

Дакле, уводи се нова пракса у босанскохерцеговачкој верзији демократије, сви они дијелови Закона који владајућој коалиције не одговорају биће, једноставно, избрисани!

Извор: Зурнал.инфо

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

23.10.2015 05:55

Како се измирисе браца по невидјеној пљацки свог народа!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад

24.10.2015 07:33

Они нису били у свађи, све је то само представа.

Name

Свашта

23.10.2015 06:01

Ове наше народњачке односно фашистичке странке нису ни за шта изузев што себи омогућавају енормна примања, али шта можемо, оно што смо тражили то смо и добили. Живио Марксизам са свим својим идејама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

23.10.2015 06:02

Па шта је овдје чудно? У овој земљи већ 20 година криминалци праве законе себи по мјери. Ја само чекам да усвоје закон гдје државну имовине могу преписати на себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

докле више ове пропасти

23.10.2015 06:08

Ове фаце личе на расписану потјерницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

23.10.2015 06:16

Сто се уопсте боје закона и правосудја, кад једноставно са Милетом могу направити референдум којим це укинути све законе, судове, тузиластва и остало све сто уз то иде. Могу успут укинути и народ, инвалиде, борце, пензионере, дјецу, спортисте, све зиво. Тако би свима лаксе било. Они би владали без народа, а и народ би лаксе и брзе скапао од глади, тако да би се мање патио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

23.10.2015 06:52

Вјероватно је и ово Додиково масло, упетљао своје прсте и у Федерацији БиХ, он их је наговорио на то, немогуће да су други криви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

23.10.2015 11:47

Па у праву си дјелимицно,могли су то само видјети од њега.Јер он годинама манипулисе ЕП РС-а.

Name

ДПС

23.10.2015 06:52

Свака цаст за мафијасе. Ипак је ДФ био у праву, али нема везе за годину дана су избори глупи народе памти па врати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тројац

23.10.2015 06:54

Људи без улице немогуце се изборити против ове троглаве азбахе.Криминал их ујединио,а колико се воле кад бих им подјелио нозеве,зиви би се исклали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно 100%

23.10.2015 07:29

Драган Човић ХДЗ и Лагер-Посушје..специјалне и паралелне везе. Људи једноставно МОРАЈУ продати машине по рудницима, били најповољнији или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одби

23.10.2015 08:41

Не да народ своје мафијаше!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зито

23.10.2015 11:19

Што више пишају по народу , то им боље расте гласачко тијело !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ал Катраз

23.10.2015 11:36

Види ове тројке... још само фали... знате ко...

ОДГОВОРИТЕ