ЕЛ: Дебакл, понижење! Звезда и добро прошла, од -44, до -27!

Деца спречила потпуни дебакл Звезде у Мадриду! Кошаркаши Црвене звезде били су на прагу катастрофалног пораза у Мадриду, али су на крају изгубили од Реала у другом колу Евролиге са 98:71 (22:6, 34:14, 26:21, 16:30). У једном тренутку је европски првак имао и огромних плус 46, а црвено-беле наде Марко Гудурић и Бориша Симанић били су светле тачке и у другом полувремену спречили потпуни дебакл који је претио.

Кошарка 23.10.2015 | 00:00
ЕЛ: Дебакл, понижење! Звезда и добро прошла, од -44, до -27!

Српски и регионални првак био је десетковани повредама, без капитена Митровића и Дангубића уз повратак ровитог Тејића гостовао је Реалу, али нема оправдања за издање у првом полувремену.

Без идеје, жеље, као да су се црвено-бели унапред предали у Мадриду. Зато су постали нови власници негативног рекорда разлике у првом полувремену, али су у наставку успели да побегну са ивице амбиса.

Последња четвртина: Звезда избегла катастрофу
Решила је Звезда у последњој четвртини да колико год може поправи утисак. Симоновић је убацио две тројке, Симанић једну и мало по мало се разлика смањивала.

Црвено-бели су за мање од четири минута у овој деоници направили 17:5, пошто се поменутом тандему придружио и Јовић са девет поена и девет асистенција за 87:58.

Узео је тренер домаћина Пабло Ласо тајм-аут како би рекао пуленима да се не опуштају превише, јер је било очито да су смањили гас, пошто је питање победника било одавно решено.

Зато је 71 секунду пре краја шансу добио и Реалов суперталентовани 16-годишњи Дино Радончић, наш потенцијални репрезентативац рођен у Зрењанину. Управо је он са пенала поставио коначних 98:71.

Трећа четвртина: Реал меље без милости, Гудурић и Симанић "показали зубе"
Није се ситуација много променила, јер је у Звезди једини био расположен Гудурић, али никако није могао сам да парира европском прваку усред Мадрида.

На другој страни се није знала од кога прети већа опаснот, па је Реал тројком Фернандеза и поготком Мачиулиса отишао на невероватних плус 41 и 67:26 у 24. минуту.

Било је тешко описивати како су црвено-бели понижавани у шпанској престоници. У општем сивилу било је и добрих ствари, јер су Симанић и Гудурић једини показали зубе, а у њиховим рукама је будућност Звезде. Тако је Симанић уписао још једну рампу, али шта вреди када је било 46 разлике (76:30) у 27. минуту.

Покушали су Лазић и Симоновић тројкама колико-толико да смање заостатак и поправе очајан утисак, признат је и кош Цирбеса у последњој секунди, па се у последњу деоницу ушло резултатом 82:41.

Друга четвртина: Реал имао и огромних плус 38
На самом старту је Софо добио блокаду од младог Ернангомеза, док је Родригез истрчао контру и додавањем иза главе пронашао Керола који је из трећег покушаја убацио прву тројку (25:6).

Наставили су краљевићи да мељу, па је било простора за сјајне акције. Радили су шта су хтели и Ћаћо је новом магичном асистенцијом преко главе додао за сјајно закуцавање Ернангомеза. На другој страни се одважио Гудурић и са два плус један смањио на 34:10 у 13. минуту.

Када би играчи Реала нешто и промашили, скакали би у нападу и тако увећавали предност уз атрактивне потезе попут два алеј-упа у режији Родригеза и Ајона. Ипак, црвено-бели тинејџери су успевали да покажу део репертоара, па је Бориша Симанић изблокирао Ајона и потом закуцао.

Био је то тек краткотрајни трзај немоћне Звезде, јер су Мадриђани немилосрдно увећавали предност до максималних плус 38 (56:18). Цирбес је био превише нервозан због развоја ситуације и добио је техничку, што је био његов трећи фаул, минут пре краја полувремена које је завршено са 56:20.

Прва четвртина: Звезда не зна где се налази, шут из игре 2/17
Тренер Звезде Дејан Радоњић одлучио је да у стартној петорци буду Мекел, Гудурић, Томпсон, Настић и Цирбес. У односу на прошле мечеве, Гудурић је добио шансу од почетка, као и Настић уместо повређеног капитена Митровића, док је сјајни Цирбес преселио Скорцанитиса на клупу.

За домаћина су меч почели Љуљ, Фернандез, Мачиулис, Ајон и Рејес. Гости су два минута били без коша, а прве поене на мечу убацио је Љуљ за 2:0.

Мекел је превише срљао на старту, па је брзо направио два фаула и већ у трећем минуту га је заменио Јовић. Ништа нису могли да одиграју црвено-бели, Ајон је изблокирао Томпсона, па су остали на нули.

Ужасан почетак Звезде комплетирао је Настић промашајем и изгубљеном лоптом, а Рејес је као младић истрчао контру и повисио на 6:0 у четвртом минуту. Гости су промашили првих седам шутева, да би Томпсон у петом минуту закуцао у контри на додавање Гудурића. Убрзо је Руди Фернандез убацио тројку за 10:2, морао је Радоњић да узме тајм-аут.

Ништа није помогло, ни уласци Софоа, опорављеног Тејића и Лазића. Звезда је до осмог минута за два поена шутирала 1/11, а тројке 0/2, што је катастрофалан учинак против било које екипе, а не Реала.

Све то су Мадриђани знали да казне, те су се Ајон и турбо Љуљ погоцима под фаулом уз погођене пенале побринули за огромних 18:2. Шансу је у финишу прве четвртине добио и талентовани Бориша Симанић који је храбро убацио тројку, али Софо није знао да загради рекет, па је Ћаћо Родригез узвратио истом мером за 22:5.

Пред сам крај је Фернандез добио техничку због покушаја да изнуди фаул симулирањем, а Јовић је погодио пенал за 22:6. Звезда је из игре шутирала 2/17.

Коментари / 0

Оставите коментар