То смо чекали: Бриљантни Клоп о идиотима и коњима у Енглеској!

Тренер Ливерпула расположен, али и притиснут кадровским проблемима пред деби на Енфилду.

Фудбал 23.10.2015 | 20:00
То смо чекали: Бриљантни Клоп о идиотима и коњима у Енглеској!

Ништа мање нисмо ни очекивали. Јирген Клоп је опет заблистао. Овога пута на конференцији за медије пред меч Лиге Европе против Рубина, на коме ће се представити публици на Енфилду. Изузетно посећено обраћање новинарима тренер Ливерпула учинио је занимљивим и пре него што је почео да прича о очекивањима у дуелу са руским представником.

Наиме, новинари су прво запиткивали Лукаса Леиву шта мисли о новом шефу, али га је Немац предухитрио.
„Не мораш да одговориш на ово питање. Хоћете ли убудуће сваки пут питати играче шта мисле о тренеру? Људи, он и ако мисли да сам идиот то неће смети да каже. Зато, не питајте поново“, помало у шали, али мало и у збиљи ће Клоп.

Немачки стручњак је дебитовао минуле суботе ремијем без голова против Тотенхема, а пошто су његов долазак у Енглеску навијачи пропратили еуфоричним коментарима појединци вероватно очекују да одмах подигне успаваног фудбалског џина.
„Надам се само да људи неће бити разочарани ако после три минута на семафору не буде писало 4:0. Меч на Енфилду биће специјалан за мене, атмосфера ће бити сјајна, а ако навијачи мисле да буду гласнији него досад, онда их молим да се потруде. Отворени смо за помоћ са трибина“.

Још мало о великим очекивањима често нестрпљиве публике:
„Највеће неразумевање у мом животу је кад ме људи питају да ли је могуће сваку утакмицу да играмо стилом који желим. Не може баш сваки пут“.

Јирген Клоп добро говори и разуме енглески, али се још није привикао на скаузерски изговор, карактеристичан за становнике Ливерпула.
„Убеђен сам да играчи разумеју шта желим да им кажем, јер им пре свега причам о фудбалу. А енглеским фудбалерима сам рекао да ми дају знак уколико не схватају шта говорим“.

Није Клоп у ситуацији да састави најбољи тим за меч са Рубином. Капитен Џордан Хендерсон је одавно одсутан, минуле седмице је остао без Данија Ингса, а из строја је испао и млади Џордан Роситер, који се повредио на утакмицама омладинске репрезентације на квалификационом турниру за пласман на Првенство Европе. Јирген је љут на ФА Енглеске.

„Није нормално да Роситер игра три утакмице за пет дана. Ја сам чуо да се у Енглеској играју два меча у два дана за време Божића, али три у пет је стварно превише. Ако тако младе момке третирамо као коње, онда ћемо на крају ми испасти коњи“.

То нису једине невоље стручног штаба Црвених.
„Кристијан Бентеке, Роберто Фирмино и Дејан Ловрен су се вратили тренинзима, међутим, нису баш опције за првих 11 у овом тренутку. Данијел Стариџ је све боље, али нам је циљ да га сачувамо за недељни меч са Саутемптоном“, рекао је Јирген Клоп.

Коментари / 0

Оставите коментар