ЛЕ: Билбао први шпански клуб који је добио Партизан у Београду!

Фудбалери Партизана претрпели су први пораз у Лиги Европе у 3. колу. После максималног учинка на старту, црно-беле је у Хумској надиграо Атлетик и славио са 2:0 (1:0), на европском дебију новог тренера Љубинка Друловића.

Фудбал 22.10.2015 | 20:57
ЛЕ: Билбао први шпански клуб који је добио Партизан у Београду!

Квалитет ривала и кадровски проблеми диктирали су темпо утакмице, у којој Партизан није дошао ни до једне праве прилике за шут. Права борба за европско пролеће тек предстоји, пошто црно-бели и Атлетик имају по шест бодова, а Аугсбург и Алкмар их прате са по три, јер је немачки тим у овом колу тријумфовао над Холанђанима са 1:0 на гостовању.

Велике невоље мучиле су новог тренера Љубинка Друловић пред интернационални деби, због бројних повреда није рачунао на Илића, Балажица, Абубакара, Јевтовића и Бабовића, Субић је суспендован због картона, па је место у срцу везног реда заузео леви бек Немања Петровић.

Уз овај хазардерски потез, за офанзиву су били задужени Андрија Живковић, Стевановић и Божинов, док је капитенску траку понео Никола Нинковић, а поред тога што је не баш уигран састав истрчао на терен Хумске, дуго се солидно парирало шпанском клубу.

Тек у 18. минуту виђена је прва озбиљнија прилика, Живко Живковић подсетио је на врхунске одбране у Аугсбургу заустављањем једног ударца, мало касније је Адуриц са ивице петерца главом шутирао преко пречке, а онда је стигла казна за статичност одбране шампиона Србије.

У 32. минуту је Де Маркос побегао спором Лековићу по десној страни, а нису се прославили ни Остојић и Вулићевић у скоку. Раул Гарсија је без много притиска у дуелу лако скочио и главом спустио у мрежу, а то као да је додатно мотивисало гостујуће играче.

"Намирисали" су рањивост дефанзивне линије, почеле су да се ређају шансе и Живковић је још једном добро интервенисао, затим је имао и среће када је Вилијамс побегао чуварима и послао лопту тик поред стативе. Тек у 42. минуту је Партизан имао какав-такав покушај, јер је Андрија Живковић у свом стилу са десног бока кренуо у средину и створио простор за шут, који ипак није захтевао реакцију голмана Ерерина.

На полувремену су играчи Партизана били испред јужне трибине, "гробари" су их подржали у жељи да виде храбрију игру, а најава тога догодила се слободним ударцем Фабрисија у 53. минуту. Лопта је пролетела уз десну стативу, жеља да се дође до гола јесте постојала и даље, али је недостајала идеја.

Са друге стране, Живковић је још једном бриљирао одбранивши покушај Бењата са дистанце, док је Друловић потпуно неприметног Валерија Божинова заменио Петром Грбићем. Ни то није донело адекватно освежење екипи, у 79. минуту је Иван Шапоњић заузео место Алена Стевановића, а пред крај је Бењат маестралним слободним ударцем разрешио дилеме о исходу. Са око 25 минута је у малом залету лако пребацио живи зид и овај пут Живковић био је потпуно разоружан, а нови сусрет две екипе заказан је за 5. новембар у Шпанији.

Партизан - Атлетик Билбао 0:2 (0:1)
(Гарсија 32, Бењат 85)

Стадион: Партизан Гледалаца: 20.000 Судија: П. Рачковски (Пољска)

Партизан: Ж. Живковић, Вулићевић, Остојић, Фабрисио, Лековић, Петровић, Лукић, Нинковић, Стевановић (од 79. Шапоњић), А. Живковић, Божинов (од 64. Грбић)

Билбао: Ерерин, Лапорте, Сан Хозе, Ечеита, Балензијага, Бењат, Де Маркос, Сусаета (од 55. Мерино), Вилијамс (од 85. Боведа), Адуриц, Гарсија

Коментари / 0

Оставите коментар