Анализа: Да ли су Звезда и Партизан миљеници судија?!

Много се прича о суђењу у српском фудбалу. Некад се чини да се само играчи на овдашњим просторима тако жустро уносе арбитрима у лице, због чега су на европској сцени често сурово кажњавани. Да ли је пенал или, да ли је фаул за црвени или жути картон? Да ли вечити имају ветар у леђа од судија? Шта каже статистика, која не мора увек све да открије, али може понешто.

Фудбал 22.10.2015 | 23:00
Анализа: Да ли су Звезда и Партизан миљеници судија?!

Примера ради, Црвена звезда је једини тим у Суперлиги против које није свиран ниједан пенал од почетка сезоне. У нашем првенству их је досуђено укупно 40 у првих 14 кола.

Од тих 40, за Звезду је досуђено пет једанаестераца (један је промашила), за Партизан такође пет, али је бела тачка три пута била кобна за црно-беле - нису дали гол. Против српског првака досуђено је три пенала.

Примера ради, другопласирани Борац, који има 11 бодова мање од водеће Звезде, шутирао је два пенала, а и против њега су два суђена. Такође Чачанима су искључена два играча, као и њиховим досадашњим ривалима.

Што се тиче четвртопласираног Јавора, звучи занимљво да ниједан играч нима супарничке екипе није искључен на првих 14 мечева. Ивањичани су једном поцрвенели, извели два пенала, док против њих арбитри нису показивали на белу тачку.

Када је о "вечитима" реч, у 14 Звездиних утакмица, пет њених ривала (ОФК Београд, Раднички Ниш, Вождовац, Младост и Рад) завршили су те мечеве са играчем мање, док су црвено-бели у два наврата добили црвене картоне (у победама на гостовањима у Сурдулици и Јагодини).

Са друге стране, три од последња четири Партизанова ривала у првенству су доживела искључења (црно-бели су у једном од тих мечева, са Чукаричким, и изгубили, а победили су Вождовчане и Јавор), док је актуелни првак у септембру одиграо и сусрет са Војводином, у коме су оба тима меч завршили са десеторицом на терену.

Коментари / 0

Оставите коментар