ММФ у новембру долази у посјету БиХ

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда рекао је да ће креирање буџета институција БиХ за наредну годину и наставак започетих реформи бити главне теме разговора са мисијом ММФ-а, која би почетком новембра требало да посјети БиХ.

Свијет 22.10.2015 | 10:10
ММФ у новембру долази у посјету БиХ

Беванда каже да ће извршни директор ММФ-а Мен Снел почетком наредне године посјетити БиХ када ће се нешто више знати о евентуалном новом аранжману, а биће јасније и неке ствари у вези са провођењем реформи у БиХ.

Одговарајући на питање да ли ће и Република Српска, након Федерације БиХ, усвојити закон о раду, као један од услова за добијање новог стенд-бај аранжмана за БиХ, Беванда је рекао да су власти у Српској свјесне својих обавеза и да озбиљно раде на томе, али да је то, ипак, питање за њих.

"Што се буџета тиче, свака влада има своје законске обавезе и већ смо у периоду када се нацрти буџета за идућу годину финализирају, с тим да ентитети имају и законску могућност ребаланса својих буџета", рекао је Беванда за "Дневни аваз".

Он сматра да ће, на политичком плану, споразум између СДА и СББ-а БиХ стабилизовати политичку сцену у БиХ.

Према његовим ријечима, након формирања власти на федералном нивоу, требало би да услиједи и прекомпозиција власти на нивоу БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анте

22.10.2015 09:42

Видисти која је то памет само то и знате дигни кредит и дери овај би дви овце изгубио колико је паметан

ОДГОВОРИТЕ