Он је - Усамљени човјек у ери модерног фудбала...!

„Живим у другачијем свету. Немам моћ. Нисам политичар, ни портпарол и не занима ме шта људи мисле о мени. Када ми лоше крене, мало патим и то је то. Чињеница је да немам много пријатеља у фудбалском свету“, признаје Жозе Мурињо.

Фудбал 24.10.2015 | 12:20
Он је - Усамљени човјек у ери модерног фудбала...!

Свестан је Жозе Мурињо да му актуелни тренутак у каријери није добар и да има пуно људи који би радо осетили његову крв.

Каже Португалац да се са тим бори од почетка каријере из времена када је радио за Бенфику, па касније и за Порто.
„Када сам почео каријеру у Бенфики, па и касније у Порту, пре него што сам освојио први трофеј, пратила ме је сумња и нека врста притиска. У овом тренутку притисак који осећам је онај који сам ја сам себи наметнуо. Познајем свет, посебно свет фудбала и знам да људи једва чекају негативне ствари. Али сада стварно не осећам притисак, јер имам иза себе неку историју, велике резултате и не могу да прихватим да људи сумњају у мене само зато што сам изгубио неколико утакмица“, искрено ће Мурињо у интервјуу за Дејли мејл.

Добро је спознао културу у енглеском фудбалу, коју је назвао лешинарском.
„На Острву постоји култура фудбалских лешинара, људи који када спазе да нешто може да се деси почну да круже око тебе, а то је нешто што никада у животу нисам радио. Чак и када сам био без посла, шест месеци током 2007. године, понашао сам се етички, професионално, нисам коментарисао утакмице, нити ишао на стадионе где су менаџери губили посао. Нисам се трпао нигде, ћутао сам и чекао позив, а данас су лешинари свуда око нас“.

„Многи су се осилили у последње време, али да критикујете некога са мојом историјом, треба имати храбрости“, прозвао је Мурињо између редова највеће пљуваче - Герија Невила, Џејмија Карагера и Арсена Венгера.

Упитан за долазак Јиргена Клопа у Ливерпул и еуфорију коју је Немац донео, Мурињо је одговорио:
„Жао ми је када неко остане без посла, посебно када се други наслађују над тим, као у случају Брендана Роџерса. Овде не говорим о Јиргену са којим сам у коректним односима и ништа се неће променити. Али не волим узбуђење када се мењају тренери, и посебно када играчи причају 'сада ћу да дам 100 одсто када дође нови шеф'. Па дај 100 одсто за Брендана, не за новог шефа.“

Уз напомену да никада није изгубио оволико мечева у три месеца, Специјални истиче:
„Мисим да моја каријера није нормална, јер сам у континуитету освајао велики број трофеја. Није нормално колико их имам у кући. После 15 година у овом послу то слободно могу да кажем. Чак 22 трофеја за 15 година, па то је превише.“

Али ти успеси изазивају и завист код других који виде задовољство док се Челси мучи.
„Научио сам да будем срећан, али и да су други задовољни око мене. Али, понављам, ова криза је тренутак који неће вечно трајати и Челси ће поново бити велики. Имам право на једну слабу сезону, посебно јер постоје тренери који имају једну добру у 20 година. Неки немају ниједну, а опет раде. Ја сам се доказао, немам коме да полажем рачуне.“

Легендарни Мет Безби је био успешан човек и менаџер, а као Мурињо имао је велики квалитет да буде тешко ђубре када је то неопходно. Португалац се слаже са овом констатацијом новинара Дејли мејла и додатно појашњава:
„Осећам велику подршку људи око сбе, посебно играча, нисам могао то да замислим. На улици ме људи пресрећу и поздрављају, тако да је фудбаски свет тај који се мења. Осећам се чудно јер је фудбал мој свет, мој посао и моја љубав. То је посао који сам одувек желео и коме сам посветио целог себе. Али не припадам фудбалском свету! Не припадам модерном концепту фудбала. Живим у другачијем свету. Немам моћ. Ја сам усамљени човек у ери модерног фудбала. Радим свој посао, нисам политичар, ни портпарол и не занима ме шта људи мисле о мени. То сам што сам! Када ми добро иде изгледа као да се ништа не дешава, а када ми лоше крене мало патим и то је то. Чињеница је да немам пуно пријатлеја у фудбалском свету“, закључио је Жозе Мурињо.

Посебни...

Коментари / 0

Оставите коментар