Анализа - Партизанови пенали: Шта се дешава?!

Црно-бели нису реализовали четири последња једанаестерца у Хумској 1 иако су променили исто толико извођача!

Фудбал 22.10.2015 | 23:15
Анализа - Партизанови пенали: Шта се дешава?!

На северу свиће, на југу се смркава. Као да је неко за 90 степени заротирао стадион у Хумској улици, чим играчи Партизана не могу да погоде ни оно што се у фудбалу зове „више од зицера“. У корист црно-белих је у досадашњем току сезоне на њиховом терену досуђено пет једанаестераца, али је искоришћен тек - један!?

И то први, који је у другом кола Суперлиге реализовао Валери Божинов. Од меча против Јагодине су прошла скоро три месеца, а званични шампион као да нема предност кад судија покаже на белу тачку.

Од тог 25. јула до данас пенале нису успела да искористе четворица различитих извођача: бугарски нападач против Стеауе (статива), Петар Грбић и Стефан Бабовић у дуелу са Чукаричким (изнад пречке), напослетку ни Андрија Живковић у сусрету са Јавором (одбранио му голман Владан Ђогатовић). Све испод јужне трибине на којој су Гробари, док је једини прецизан хитац испалио Божинов, али гледајући у северну трибину, на којој у том тренутку није било гледалаца.

„Кад следећи пут судија покаже на белу тачку на јужној страни стадиона, нећемо ми ни да пуцамо, пустићемо противника да сам изведе пенал“, смеје се и на свој рачун Петар Грбић, везиста Партизана, који је једини пуцао десном ногом, док су његове колеге шутирале левом, али ни то није донело жељени ефекат.

„Ово што се нама дешава стварно је необјашњиво. Валери је дао гол на 'северу', али ми никако да погодимо на 'југу'. Не знам због чега“.

Кад је судија Срђан Обрадовић у 63. минуту сусрета са Јавором, после прекршаја Марка Гајића управо над Петром Грбићем, показао на белу тачку, лопту је зграбио Валери Божинов, међутим, убрзо је са клупе стигао сигнал у виду одлуке Љубинка Друловића да извођач најстроже казне буде Андрија Живковић.

„Код нас у свлачионици постоји хијерархија ко и кад изводи пенале. Бабовић, ја, Божинов и тако даље... У Стефановом одсуству, Валери ме је питао да ли може пре мене да пуца и дозволио сам му. Тренер је, ипак, одлучио да ја шутирам и хвала му на томе, међутим, промашио сам“, слеже раменима Андрија Живковић, коме је публика опростила неискоришћену шансу да свој тим доведе у вођство од 3:1. „Доста ми значи подршка са трибина, скандирање мог надимка. Није ми било лако после промашаја, али су нас навијачи као и небројено пута досад подигли и омогућили да квалитетно приведемо посао крају“.

Осим поменутих пет, за Партизан је ове сезоне досуђен још један пенал, али у гостима. Искористио га је управо први извођач Стефан Бабовић и тако донео црно-белима победу над Вождовцем. Илустрације ради, против црно-белих арбитри су били неумољиви у две ситуације, против Новог Пазара (стрелац Предраг Павловић) и Спартака (Владимир Торбица).

Поређења ради, прошле године за читаву јесењу сезону у корист Партизана досуђена су тек два једанаестерца, Петар Шкулетић је оба пута био прецизан, против Доњег Срема и крагујевачког Радничког. И то у врло битнуим тренуцима утакмица, јер су његови погоци доносили фавориту предност од 1:0.

Сад црно-бели не могу да погоде ни кад воде, ни кад губе. Ето нове теме за размишљање Мирољуба Пушкича, психолога у стручном штабу Партизана...

Коментари / 0

Оставите коментар