ЛШ: Нула у Паризу, Сити до побједе у 91’!

Фудбалери Пари Сен Жермена и Реал Мадрида одиграли су без голова у дербију трећег кола Лиге шампиона. Можда је више узбуђења било у мечевима Лиге шампиона одиграним у уторак него у онима у среду, али је публика широм Европе ипак имала шта да види. Чак и у ремију без голова у "дербију дана", између ПСЖ-а и Реала. Издвајају се притом тријумф Ситија над Севиљом голом у 91. минуту, свађа нашег Зорана Тошића са сопственим голманом, промашени пенал Николе Ђурђића, као и пуна мрежа његовог имењака Ерића, на гостовању Астане мадридском Атлетику.

Фудбал 21.10.2015 | 23:00
ЛШ: Нула у Паризу, Сити до побједе у 91’!

Обе екипе биће вероватно задодовољне исходом, пошто сада обе екипе имају по седам бодова на челу групе А.

У осталим дуелима треће рунде у групама А, Б, Ц и Д Манчестер сити је на драматичан начин стигао до победе против Севиље голом Де Брујнеа у 91. минуту – 2:1. У другом мечу Д групе Јувентус и Менхенгладбах одиграли су без голова, па италијански шампион има бод више од Ситија.

Други манчестерски ривал Јунајтед одиграо је у Москви против ЦСКА нерешено 1:1, а сигурне победе код куће остварили су Волфсбург против ПСВ (2:0) и Атлетико против Астане, било је 4:0.

Малме је победио Шахтјор са минималних 1:0, док је Галатасарај после преокрета победио Бенфику са 2:1.

ЛШ, 3. коло:

Група А:

Иако је имао много проблема са саставом тима, Реал је од старта утакмице у Паризу контролисао дешавања на терену. У првој четвртини утакмице није било много шанси, а Хесе је у 26. минуту имао прву шансу коју је Трап одбранио.

Девет минута касније Роналдо је одлично шутирао главом, али је голман Парижана поново био успешнији, баш као и минут касније када је поново зауставио покушај Португалца.

До краја полувремена и Касемиро је био у прилици. У 40. минуту је одлично шутирао са дистанце, али је голман Трап поново био на висини задатка.

Табела: Реал Мадрид 7, ПСЖ 7, Малме 3, Шахтјор 0

У другом полувремену ПСЖ је заиграо знатно боље и офанзивније, али је у другом полувремену виђено мање прилика. У 49. минуту Кавани је шутирао после додавања Максвела, али ипак поред стативе.

Наставио је ПСЖ са притиском, па је у 65. минуту покушао и Анхел Ди Марија, али се истакао Кејлор Навас. До краја меча најбољу прилику имао је Роналдо у 72. минуту када је после дуге акције и додавања Марсела његов шут левом закачио стативу.

У другом мечу ове групе Малме је са минималних 1:0 славио против Шахтјора голом Розенберга у 17. минуту, а у 56. минуту српски нападач Никола Ђурђић промашио је пенал.

Реал и ПСЖ имају по седам бодова, док је Малме трећи са три.

Малме – Шахтјор 1:0
Розенберг 18
ПСЖ – Реал Мадрид 0:0

Група Б:

Домаћи тим боље је почео, па је у 15. минуту Думбија погодио. Претходно је Марсијал играо руком у шеснаестерцу, а судија је показао на пенал. Јеременку је Де Хеа одбранио, лопта је потом погодила стативу, а Думбија је натрчао за 1:0.

Успео је ЦСКА до полувремена да сачува вођство, али је Јунајтед у наставку успео да изједначи. У 65. минуту Ентони МАрсијал се искупио за пенал, одлично је испратио центаршут Валенсиеј и главом погодио за 1:1.

У Немачкој је Волфсбург после мирног првог полувремена кренуо много конкретније у наставку против ПСВ-а и то му се исплатило. Бас Дост се у 47. минуту најбоље снашао у гужви за 1:0, а 10 минута касније у стрелце се уписао и Крузе после асистенције Калиђурија.

ЦСКА – Манчестер јунајтед 1:1
Думбија 15 - Марсијал 65
Волфсбург – ПСВ 2:0
Дост 47, Крузе 57

Група Ц:

Бенфика је у Истанбулу повела већ у 2. минуту. Гаитан је искористио одлично додавање, сјајно је избацио свог чувара и прелепим потезом пребацио голмана. Брзо се домаћин вратио у меч, у 19. минуту Алмеида је играо руком у казненом простору, а Инан није погрешио - 1:1. Наставио је турски представник са притиском, а у 33. минуту Подолски је искористио одлично додавање и спољним делом леве копачке затресао је мрежу Бенфике - 2:1.

На дуелу у Мадриду Атлетико је био велики фаворит против Астане. Тим Дијега Симеонеа је од старта преузео иницијативу, а у 23. минуту мрежу гостију начео је Саул после асистенције Фереире. Није дуго требало Атлетико да постигне и други гол.

Шест минута касније Џексон Мартинес је постигао други гол у сезони, остао је смирен испред голмана Астане и мирно погодио за 2:0. У другом полувремену Атлетико је наставио да меље ривала, а трећи гол постигао је Оливер Торес у 64. минуту.

Атлетико Мадрид – Астана 4:0
Саул 23, Џексон 29, Олуивер Торес 64, Дедечко 89аг
Галатасарај – Бенфика 2:1
Инан 19, Подолски 33 - Гаитан 2

Д група: "Грађани" славе гол Де Брујнеа у 91. минуту, први реми "старе даме"

И док Јувентус није успео да настави са тријумфима у Лиги шампиона, јер је као домаћин одиграо 0:0 са последњепласираном Борусијом из Менхенгладбаха и поред 21 упућеног шута ка гостујућем голу, далеко више узбуђења виђено је у Манчестеру.

Сити је успео да са 2:1 савлада екипу Севиље, која је захваљујући Конопљанки водила од 30. минута. Ипак, та предност била је на снази само шест минута, пошто је Рамијев ауто-гол поравнао резултат на 1:1, да би екипа за коју је Александар Коларов наступио од 60. минута, у судијској надокнади времена стигла до тријумфа.

Играо се 91. минут када је Де Брујне добио лопту на десном крилу, решио да не чека већ да сам умакне чувару, да би потом упутио низак шут којим је савладао Рика и донео велику радост домаћим присталицама на "Етихаду".

Коментари / 0

Оставите коментар