ЛШ: Тобџије срушиле Баварце, мук у Загребу, голеада у Леверкузену!

Какво вече Лиге шампиона, какви мечеви! Уторак, први од два дана која су у овој седмици резервисани за 3. коло елитног клупског фудбалског надметања, донео је изузетна узбуђења: шта рећи за тријумф Арсенала над Бајерном од 2:0, први пораз Баварац у овој сезони? Или Роминих 4:4 у Леверкузену? Или славље Олимпијакоса у Загребу, због победе над Динамом од 0:1? Од осам мечева, тешко да неки није оправдао очекивања, мада ће навијачи Челсија поново бити нервозни због наступа њихових љубимаца - одиграли су само 0:0 на гостовању Динаму у Кијеву.

Фудбал 20.10.2015 | 23:00
ЛШ: Тобџије срушиле Баварце, мук у Загребу, голеада у Леверкузену!

Е група: Нестваран дуел у Леверкузену, Барса успешна и у Белорусији
Иако су наши Милуновић и Младеновић били ривали Барселоне, наступајући за БАТЕ Борисов, један од дербија кола ипак је у тој, групи Е, више привлачио пажњу. Бајер је у Леверкузену угостио Рому, и за само 19 минута повео са 2:0. А то је био само увод у прилично занимљив дуел. Ћићарито Ернандез у четвртом из пенала, а у 19. после очајне интервенције потпуно успаване одбране "вучице" обрадовао је навијаче "фармацеута", који су до краја полувремена - занемели. Јер, Данијеле де Роси је успео да, из не баш нешто нарочито атрактивних, а може се рећи и не баш изграђених акција, поравна на 2:2.

Ту, међутим, није био крај туге Бајерових навијача. Мајсторија Миралема Пјанића је средином другог полувремена, када је из слободног ударца са око 25 метара, затресао мрежу ривала, донела предност римском клубу, а њу је 15-ак минута пре краја удвостручио Жервињо, лобујући голмана након што је остао сам на десној страни казненог простора. А онда, лудница у завршници. Бајер је у 84. смањио заостатка преко Кампла, да би два минута касније Мехмеди закуцао лопту у мрежу "вучице" за делиријум на стадиону у Леверкузену - 4:4!

Што се Барселоне тиче, она је у Белорусији доминирала од првог минута. Апсолутна контрола збивања на терену остала је испрва без успешне реализације и поред 13 шутева у првом полувремену, но само што је почело друго - ствари су "дошле на своје". Хрватски репрезентативац Ракитић је прецизним ударцем у горњи леви угао са ивице шеснаестерца довео Барсу у вођстов у 48. минуту, а 16 минута касније је, поново после додавања Нејмара, увећао предност, убацивши се правовремено по десној страни.

Ф група: Нојер бриљирао, па поклонио тријумф Арсеналу, црвено-бело славље на Максимиру
Дерби дана одигран је на "Емиратима" у Лондону, где су снаге одмерили Арсенал и Бајерн Минхен. И, да није било Мануела Нојера на голу гостију, домаћи навијачи итекако би се радовали у првом полувремену. Овако - тада су више чупали косу и остајали неми, у неверици због чудесних одбрана немачког репрезентативца. Нојер је тако чудесно заустављао покушаје играча Арсена Венгера, нарочито се ту истакла одбрана Волкотовог покушаја са ивице петерца, да су љубитељи фудбала на интернету "одлепили" за овим интервенцијама.

Међутим, Нојер је од јунака постао трагичар. Арсенал је у 77. минуту дошао до вођства када је Казорла центрирао из слободног ударца са десне стране: голман Бајерна је "запливао" кроз ваздух - али у празно, несигуран шта ће са "бубамаром" бити јер је на њу ишао и његов саиграч Милер. Како није закачио лопту, на њу је натрчао Жиру и, три минута после уласка у игру, постао стрелац.

У финишу меча, у четвртом минуту судијске надокнаде времена, Белерин ког су и Даглас Кошта и Алкантара дриблизнима излуђивали на овом мечу, пробио се по десном крилу и омогућио Озилу да лако постави коначних 2:0.

Арсенал је тако успео да се изједначи са трећепласираном Динамом, који је на три освојена бода остао јер је у Загребу изгубио од Олимпијакоса са 0:1. Домаћин је двапут погодио стативу атинских црвено-белих, били су "модри" скоро сигурни да ни 27. пут у низу (у свим такмичењима) неће изгубити на свом терену, но... Пресудио им је Идеје Браун, који је протутњао по десном крилу и изненадним шутем из "мртвог угла" са око 10 метара обрадовао навијаче Олимпијакоса. Њих није било на Максимиру, јер је управа Динама, од страхе да ће доћи заједно са присталицама Црвене звезде, забранила њихово гостовање.

Г група: Рајковић немоћан у Порту, Челси без победе у Кијеву
"Наш" Макаби из Тел Авива - тренер Славиша Јокановић, те Предраг Рајковић и Никола Митровић, нису успели да направе изненађење на гостовању Порту. Рајковић најпре није баш најсрећније реаговао у 38. минуту, када је на идеалан центаршут Винсент Абубакар главом послао лопту у нашег репрезентативца, а она се, упућена снажно са пет метара, одбила од његовог тела и одсела у мрежи. Ако је бивши голман Звезде тада могао и боље да реагује, то се не може рећи за ситуацију која је уследила три минута касније. Његови саиграчи, њих чак четворица, допустили су да им Јасин Брахими неометано прими лопту, стушти се сам ка Рајковићу и рутински га савлада за 2:0.

Без Банета Ивановића, који паузира три недеље због повреде, Челси је са Немањом Матићем у саставу гостовао кијевском Динаму, а тамо је до 0:0 стигао после не баш нарочито импресивног издања.

Имали су "плавци" своје шансе, упутили су 11 ударца, три више од ривала, но Динамо је био конкретнији. Имао је домаћин више лопту у свом поседу и да није било четири одбране Чеха, питање је како би се овај меч завршио по уздрману екипу Жозеа Муриња. Она после три меча има "трознак", те је са четири бода трећи, иза Порта који има седам, и Динама, који је сакупио пет бодова.

Х група: Зенит доминира, Валенсија држи корак уз аутогол Митровића
Зенит је у трећем наступу у овосезонској Лиги шампиона остварио и трећу победу, а тим из Санкт Петербурга са 3:1 савладао је Лион пред својим навијачима. На Дзјубин рани гол, у трећем минуту, мајсторки је одговорио Лаказат, погодивши мрежу Зенита ударцем петом на старту другог полувремена. Ипак, пројектил Хулка са 30 метара у 56. минуту вратио је предност домаћину, а њу је увећао Дани, који је у 83. минуту рутински крунисао школски пример контранапада.

Са друге стране, Валенсија је са 2:1 савладала екипу Гента, која се одлично држала до 72. минута. Тада је домаћин кренуо по друго вођство, а до њега је стигао када је лопта после оштрог центаршута са леве стране погодила нашег Стефана Митровића и одсела у мрежи гостију.

Коментари / 0

Оставите коментар