Живковић: Партизан више не смије да поклања голове!

Андрија Живковић се, после паузе због повреде, вратио на терен у великом стилу. Био је један од креатора толико жељене победе Партизана над Јавором (3:2).

Фудбал 21.10.2015 | 16:20
Живковић: Партизан више не смије да поклања голове!

Стигао је и да постигне гол, али и промаши пенал, што га није много омело у даљем току игре.

Да ли вам се стегло срце када је ваш тим већ у 10. минуту примио гол?

- Нисам могао да верујем. Неопрезно смо дозволили противнику да нам затресе мрежу ни из чега. Лако примамо голове. То морамо што пре да променимо. Али, победа је најважнија, као и чињеница да смо поново створили доста шанси - каже за “Блиц” Андрија Живковић.

Јавор је, уз доста среће, у последњим секундама меча стигао до другог поготка, чиме је унео немир свима на стадиону?

- Имали смо 3:1 у том моменту, примили смо још један несрећен гол, али осећао сам и тада да је победа наша. И поред тесног резултата, апсолутно заслужено смо надвисили ривала, ту нема дилеме.

Вашим повратком у екипу осетила се велика разлика у игри, били сте мотор “парног ваљка”?

- Задовољан сам својом партијом, као и трудом целог тима. Веровали или не - и даље ме затеже ложа. Али, морао сам да стиснем зубе јер је утакмица против Јавора била од изузетне важности.

Какви су први утисци сарадње са новим тренером Љубинком Друловићем?

- После ствари које сам видео досад - Друловић је добар тренер и добар човек. Дебитовао је победом, драго ми је због њега.

Промашили сте пенал, гол смештен на јужној страни терена као да је уклет. Хоћете ли поново, уколико добијете прилику, да изведете казнени ударац?

- Наравно да хоћу! Не плашим се. Ако ми тренер буде рекао да пуцам пенал, ја ћу то и да учиним - истиче Живковић.

Изласком Брашанца и Јевтовића, неочекивано је добио прилику да заигра на месту задњег везног Немања Петровић, по вокацији леви бек. Утисак је да је одиграо беспрекорно, упослили сте га када је асистирао Божинову за победоносни гол?

- Немања је пријатно изненадио. Заиста је био сјајан на позицији која њему није својствена. Одлично смо сарађивали током целог другог полувремена - тврди Жиле.

Ближи се меч Лиге Европе против баскијског Атлетика. Досад Партизан има максималан учинак - две победе из два меча. Настављате ли у истом ритму?

- У сваку утакмицу улазимо да победимо. Тако ће бити и против Шпанаца. Важе за фаворита у нашој групи, али нико није рачунао да ћемо да победимо АЗ Алкмар и Аугзбург, а ми смо то учинили. Само да нам се још неко врати после силних повреда, баш смо ослабљени - закључио је Живковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

21.10.2015 14:30

Није смео ни раније, али Бог те чуо (за убудуће).

ОДГОВОРИТЕ