Вето Бошњака иде пред Уставни суд Српске

Вијеће народа Републике Српске није данас постигло сагласност о покренутим процедурама за заштиту виталног националног интереса Клуба Бошњака на одлуку Народне скупштине Српске о избору чланова у Комисију за спровођење референдума и на одлуку о избору чланова у Регулаторну комисију за енергетику Српске.

Република Српска 20.10.2015 | 16:20
Вето Бошњака иде пред Уставни суд Српске

Предсједавајући Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић рекла је новинарима након данашње сједнице да ове одлуке иду даље на усаглашавање на Заједничку комисију Вијећа народа и Народне скупштине Српске.

Тешановићева је подсјетила да је процедуру заштите виталног националног интереса на ове двије одлуке покренуо Клуб делегата бошњачког народа.

Кемо Чамџија из Клуба Бошњака подсјетио је да овај клуб сматра да је одлука о избору чланова у Комисију за спровођење референдума требало да буде донесена када и одлука о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Он је рекао да је покренута процедура заштите виталног националног интереса на одлуку о избору чланова у Регулаторну комисију за енергетику Српске зато што у њен састав није изабран члан бошњачке националности који се пријавио на конкурс.

Ако не дође до усаглашавања на Заједничкој комисији, ове одлуке се достављају Уставном суду Републике Српске на даље одлучивање.

Ове двије одлуке Народна скупштина Српске донијела је на 6. редовној сједници одржаној у септембру.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Луне

20.10.2015 14:31

Ово је у договору са Додиком да га спасу референдума јер исти никада озбиљно није ни замислио референдум него лози нас и насе српске емоције!? Миле ко те не зна скупо би те платио!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИН

20.10.2015 14:37

ПА ОНИ СЕ И ИГРАЈУ СА ЕМОЦИЈАМА ЉУДИ.

Name

СелманКРИМИ

20.10.2015 15:41

Опет ја да одлучим... То је бар лако: КАКО "ШЕФ" КАЖЕ, он ме и поставио...

ОДГОВОРИТЕ