Живот Владимира Путина чува 10.000 људи

Руски председник Владимир Путин сматра се једним од најзаштићенијих људи на свету, а у каквој тајности раде они који се брину о његовом животу најбоље говори чињеница да је немогуће пронаћи њихов тачан број, нити план дневног кретања шефа Кремља.

Свијет 20.10.2015 | 22:47
Живот Владимира Путина чува 10.000 људи

Зато се само претпоставља да о животу лидера Русије сваке секунде брине најмање 10.000 људи, па Москву не забрињава много то што шефу Кремља свакодневно прете атентатом.

Међу онима који брину о Путину су високоутренирани командоси, за које ни њихове породице не знају чиме се баве, стотине агената, личног обезбеђења, особља и особе са специјалним задацима, попут кувара и дегустатора хране.

Већина тих људи потпуно је невидљива, чак и када Путин иде у званичну посету некој земљи, јер многи одлазе тамо и по неколико месеци раније како би испитали терен. Након тога, агенти Федералне службе безбедности (бившег КГБ), организам од око двадесет хиљада чланова, праве анализе и одређују план кретања председника када није у резиденцији у месту Ново Огарјово на периферији Москве.

- Некада изгледа као да Путин сам ноншалатно шета, међутим, истина је да га у тада посматра стотину пари очију. Изглед његовог личног обезбеђења строго је прописан. Морају да буду барем 20 центиметара виши од њега, али да истовремено не буду упадљиви. За те људе никада не бисте рекли чиме се баве. Могли би да буду и трговци - испричао је један руски новинар.

На челу Путинове Федералне службе безбедности већ 14 година налази се генерал Виктор Золотов, човек кога би и ретко који Рус препознао на улици иако се на већини важних догађаја појављује поред Путина. Он је особа из сенке. Упознао је Путина деведесетих година и након што му је био спаринг партнер у боксу и џудоу, убрзо је постао и шеф обезбеђења.

ЦИА БИ МОГЛА ДА УБИЈЕ ПУТИНА

Пол Крег Робертс, бивши асистент секретара за економију у администрацији некадашњег шефа САД Роналд Реган, верује да је руски председник Владимир Путин у опасности и да би ЦИА могла да га убије.

- Надам се да неће шетати улицама без заштите јер је у великој опасности од атентата. ЦИА је убијала и покушавала да убије лидере бројних држава, међу којима су Северна Кореја, Кина, Индонезија, Иран, Камбоџа, Ирак, Костарика, Куба, Јужни Вијетнам, Доминиканска Република, Либија, Либан, Панама, Авганистан, Пакистан и друге - нагласио је Робертс.

На листи за одстрел најпознатији је Фидел Кастро са Кубе, који је преживео најмање осам покушаја атентата ЦИА.

Извор: Курир

Фото - АФП

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ниста

20.10.2015 09:45

Милета чува 1,5 милиона људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

20.10.2015 10:08

Ниста није другације код Барака Обаме .. Кад је био прије неколико година у посјети Стразбуру у Француској нико од народа обицног није имао право кретања без специјалне дозволе нит кроз прозор да гледају људи који зиве у центру града .. Оне "градјане" сто смо видели на телевизији да га поздрављају кад се сета улицама су сви били одабрани да буду ту . А обицан народ је био приморан да сједи куци .. Војска је обезбедјав

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

20.10.2015 10:55

ЦИА је обича јалова америчка служба која је толико шупља да је 10 од ових људи који чувају Путина може уништи. Не знам по чему су извели тај свој закључак. Русија је дојавила америма за многе нападе који су им се догодили закључно са оним 11. септембра. Чак посједују компромитаве снимке. Обама је толико обезбјеђен да свако неколико мјесеци неко се ушета у двориште Бјеле куће. Никако да схвате шта је био КГБ као што је сада његова "софистицирана верзија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоф

20.10.2015 11:44

И Санадер је имао " блиндија" па сад има и чуваре поред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анђела

20.10.2015 19:29

И треба да га чувају. Једини председник коме глава не служи само за млаћење празне сламе. Нас као народ би давно са земљом сравнили да га нема, да се ми не лаземо. Био је једном на РТРС-у документарац из два дела о Путину и одушевила сам се, слушајући његове најближе сараднике, док су причали. Па чак и мајке војника који су изгинули у рату са Чеченима. Прича игумана једног манастира, који је говорио како Путину једно магаре на манастирском имању није дало да изађе ван истог. Надам се да ће и БН у скорије време исти филм емитовати, да га поново погледам са великим задовољством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проблематицно

20.10.2015 21:23

Без њега би био опсти рат. Русија би се распала и избјеглице би кренуле на Запад. Зна то и ЦИА. Не вјерујем да му зеле смрт и себи ново море избјеглица с оне wаy тицкет

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

20.10.2015 22:46

Додајте још неколико нула...чува га на милионе православаца и сигурно десетине милиона муслимана који га воле

ОДГОВОРИТЕ