Црна Гора: Претучен уредник портала ИН4С

Подразумијева се да ове пријетње и полицијска тортура неће утицати на моју ријешеност да истрајем у борби против полицијског режима Мила Ђукановића до потпуног ослобођења ових простора, каже у свом писму уредник портала Ин4с Гојко Раичевић.

Регион 19.10.2015 | 22:51
Црна Гора: Претучен уредник портала ИН4С

Гојко Раичевић уредник портала ИН4С је подгоричком Центру безбедности предао писану пријаву против НН полицајца, и писма на адресе водећих полицијских функционера. Садржај писма, насловљеног “Окупационим властима Црне Горе“ преносимо у целини у даљем тексту.

"У недјељу, 18. октобра, око 16 часова, дошао сам испред Скупштине Црне Горе, да фотографишем рад законодавне државне институције у окупационим условима. Том приликом сам установио да је најзначајнија институција у држави и даље ограђена попут тора у коме обитавају и обављају државне функције предсједник парламента и дио посланика.

На путу да истовјетне кадрове фотогафишем и испред Владе Црне Горе, сустигло ме је полицијско комби возило регистарских таблица П-ПГ 070 марке „Мерцедес бенз“ плаве боје. Из поменутог возила полицијски службеник у униформи упутио ми је пријетњу покретом руке, гестикулирајући најаву батина, о чему сам обавјестио полицијског службеника Алена Шкријеља.

Исти ме је упутио на ЦБ Подгорица. Ова пријетња има и додатни степен озбиљности када се узме у обзир да сам претходно јутро на истој локацији приведен, повријеђен и завршио у Ургентном центру КБЦ Црне Горе.

Тражим од надлежних окупационих власти да без одлагања открију и санкционишу полицијског службеника, с обзиром да сам 2004. године био жртва полицијске тортуре, којом приликом су ми нанијете тешке тјелесне повреде. Јуче сам задобио лакше тјелесне повреде. С обзиром на наведене околности принуђен сам да вас најозбиљније упозорим да уколико не удовољите овом захтјеву, за одговорне ћу лоцирати поред министра полиције окупационих власти у Црној Гори, још директора полиције, његове помоћнике и начелника ЦБ Подгорица.

Напомињем да сам, на жалост, принуђен да због сопствене безбједности о овим новим пријетњама обавијестим представнике међународне заједнице у окупираној Црној Гори као и струковна удружења и ширу јавност.

Подразумијева се да ове пријетње и полицијска тортура неће утицати на моју ријешеност да истрајем у борби против полицијског режима Мила Ђукановића до потпуног ослобођења ових простора.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивља јабука

19.10.2015 17:48

Браво за овог храброг човјека.

ОДГОВОРИТЕ