Малешевић ми одузео право на живот

Кренула сам са штрајком глађу па или док се неправда која ми је почињена не исправи или док не умрем, треће опције нема, јер се овако више не може, рекла је Нада Бекић, Бањалучанка која већ годину дана не прима плату.

Република Српска 19.10.2015 | 22:49
Малешевић ми одузео право на живот

Бекићева је запослена у Јавној установи Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора у Бањалуци, а са групом од осам колега већ годину дана не прима плату због тога што се дио радника налазио на платном списку града Бањалука, који их је у децембру 2014. скинуо са списка. Од тада, каже, сви се ограђују да нису надлежни за плату, ни установа у којој ради, ни град, ни Министарство, али им је речено да на посао морају долазити као и сви, иначе ће добити отказе.

"Понадала сам се да је проблемима дошао крај када сам у септембру добила рјешење на друго радно мјесто, али када сам отишла код директора и питала да ли ћу од сада добијати плату, рекао је да нећу, а као разлог је навео да је добио такве инструкције. Зашто, стварно не знам, али знам да нас петоро у кући не може ни да преживи и да овако више не може", казала је Бекићева.

Она је истакла су већ тужили установу у којој раде, а да ће у наредним данима провјерити да ли има основа за кривичну пријаву те тужбу за мобинг.

Саша Татић, директор установе, рекао је да је он на тој функцији тек мјесец дана, а да проблеми вуку коријен из низа прекршаја који је бивша директорица направила, због чега је, како каже, и смијењена.

НН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Асдфг

20.10.2015 08:09

То код нас сто има то нигдје у свијету нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гастарбеитер

20.10.2015 14:12

Срамота ста це вама Директор боље би било да његове троскове подјели радницима а на његво мјесто буде нетко од вас са мало вецом одговорности? Али Балкан зиви од Титула као Др. Наука, Магистара и других који су купили Дипломе, он је Директор а нема и незна ста да казе.

ОДГОВОРИТЕ