СББ не лобира за СНСД - добри односи и са СДС

Странка демократске акције и Савез за бољу будућност БиХ потписали су данас у Сарајеву Споразум о заједничким програмским приоритетима за дјеловање законодавне и извршне власти у БиХ.

Босна и Херцеговина 19.10.2015 | 15:50
СББ не лобира за СНСД - добри односи и са СДС

,,До краја мјесеца треба очекивати нови састав Владе Федерације БиХ.Паралелно ће се радити на уласку СББ-а у кантоналне владе и Савјет министара БиХ и тај процес би требао да се заврши до краја новембра'',изјавио је лидер СДА Бакир Изетбеговић и додао да нико не планира и не тражи промјену коалиционих партера из Републике Српске.

,,Савез за промјене остаје у Савјету министара БиХ'',тврди Изетбеговић.

Приликом ранијих избора партнера из Републике Српске лидер СББ-а Фахрудин Радончић изјављивао је да од два зла бира мање и одлучивао се за СНСД јер они,како је тада говорио,нису учествовали у рату и у формирањи Војске Републике Српске.
Сада на питање које ће зло изабрати тврди да је увијек имао коректну сарадњу и са СДС-ом и са СНСД-ом.
,,Битно је истаћи да СББ не лобира да СНСД уђе у власт.Док СНСД говори о референдуму,а вјероватно и касније,таква опција није могућа'',истиче Радончић.

Поставља се и питање да ли ће Савез за промјене пристати да СББ уђе у Савјет министара БиХ.

Предсједник СДС-а Младен Босић подсјећа да је Савез за промјене потписао споразим са СДА и ДФ-ом ,да они остају при том споразуму те да нико још није ни тражио да се тај споразум раскине.

,,Актуелни Савјет министара прави неке помаке мада постоје кочнице у вези покретања борбе против криминала и корупцје.Нисмо задовољни ни неким другим стварима али генерално овај Савјет министара је покренуо неке процесе и ми не видимо да би у овом тренутку могло да се направи нешто боље'',каже Босић и додаје:

,,Са ДФ-ом имамо сполидну сарадњу.Уколико СДА буде жељела да промијени споразум онда ће мо видјети шта је најбоље рјешење.За сада о томе нисмо разговарали нити смо имали зхтјев за раскидање постојећег споразума.''

И у ПДП-у твре да се о уласку СББ-а у Савјет министара није расправљало.

,,Што се тиче прекомпозиције власти на нивоу БиХ о томе ћемо размишљати и одредити се према томе ако буде таквих захтјева.За сада их нема'',каже Игор Радојичић генерални секретар ПДП-а.

Да је у политици све могуће свједочи и чињеница да је Фахрудин Радончић потписао споразум о сарадњи са Бакиром Изетбеговићем којег је до јуче називао лидером бошњачке мафије који је одговоран за низ политичких убистава и вишемилионске пљачке.

Сада тврди да су партнери који раде у интересу свих грађана БиХ.

Иако су лидери СДА СББ-а потписали споразум у којем се обавезују на стварање бољих економских услова,политичку стабилност,борбу против киминала и провођење реформи,поручују да нико не очекује спектакуларне резултате у кратком времену јер је ситуација у БиХ крајње тешка.

Погледајте прилог из Дневника 2 БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Чуј

19.10.2015 13:52

Добре односе са СДС-ом а ови кажу да им не пада на памет било каква коалиција са СББ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

муфид мемија

19.10.2015 13:55

Они желе уништити РС али полако на начин како то већ раде, посвађати Србе и то је предуслов. Они то чине неосјетно као кад кухаш жабу, а Срби разједињени. Ови из СЗП то знају али морају тактизирати због власти, буквално нема конфликта између њих. Миле их је ипак газио јер је имао велику већину. Сад је све дргачије, треба нам слога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустице

19.10.2015 14:03

Не треба слога, са провјереним непријатељима народа и Р.С. пљацкају је, купују власт, одабрање запосљавају одк остали скапавају, никад слога са СНСД-ом.

Name

ре

19.10.2015 14:20

Ти си острашћена будала и површно размишљаш јер сам процитао пар твојих коментара. Не ради се о СНСД, СДС то су само имена неких удрузења. Народ и РС су битни глупане, ста имас од сколе бога ти али да је дрзавна?

Name

ре

19.10.2015 14:28

А ови на слици су провјерени пријатељи, пексине. Да си се сусретао са муђахединима у рату знао би ста ти ови мисле, кретенчино.

Name

факир

19.10.2015 13:56

Два зликовцаа и криминалца се ујединисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

19.10.2015 14:14

Фахро звани кељменди,а о бакиру је сувисно говорити,јад и цемер!!!Фуј!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Марко

19.10.2015 14:35

Нека је твој диктатор добар.

Name

рим

19.10.2015 14:28

Србе је посвадјао зна се ко. Ко је Србе посвадјао готово са свима. Парола слази да додјес на власт, а онда завади па владај, на залост, даје ефекте деценију! Глупи смо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дб

19.10.2015 14:49

Србе је посвађала жеља за влашћу и нелегалном богаћењу.

Name

НесхоБоксер

19.10.2015 15:06

1.) Дугогодисњи сукоб и подјела Босњака се овим цином заврсила.Код Срба тек поцињу подјеле и сукоби. Тако би ја то гледао. 2.) Сигурно је да је Баја својим рефендумима итекако помогао ово уједињење. 3.) У РС смо имали(мозда је јос имамо) једнопартијску диктатуру, док су тамо у Федерацији биле и остале мањинске владе. Дакле, не мозе се једноставно повуци стрелица измедју политицке сцене у РС и Федерацији. 4.) Миле је распородао све сто је могао и потросио новац. Дизе фантомске кредите који само покривају троскове исплате плата, пензија у РС 5.) У Федерацији СДА је владао и мало ста је од есенцијалих ствари продао, као сто код нас СДС не би продао.(барем мислим) 6.) Код нас сарадња и бизнис са Русијом иде силазном фазом. Махом су то вањски фактори. У Федерацији Арапи тек поцињу са инвестицијама од који се заврти глава. Ево у Независним писе да це око Сарајева и Трнова улозити 4.3милијарде. Наводно то је кап у мору ста сљеди. 7.) Ми пливамо измедју Русије и Европе, док они пливаљу пуно боље са Арапима и Европом. ------------- Закљуцак је да тески дани цекају Републику Српску, док су најтези дани у Федерацији иза њих. До јуце су они нама били коцница а сад се ствар мијења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

19.10.2015 15:21

Не лупетај зивота ти,кад у Бих нису били тески дани,мафија политицка занима као јој се прохтије,а сто је катастрофално има јос људи који вјерују њиховој злоцинацкој политици у оба ентитета!!!

Name

Босанац

19.10.2015 15:38

Да смо паметни и укедињени и отјерамо и додика и изетбеговица . Треба нам заједница а не ова ултра национална подјела

Name

Зоран

19.10.2015 15:59

Залосно је да Србин прије узима за брата турчина него србина ,али из историје ништа нисмо научили зато ћемо и даље плацати за нашу неслогу. Први сам да се "кољемо " за власт у РС али кад је одбрана РС то несмије долазит у питање ко је власт а ко опозиција. Пласим се да овај СДС не буде носио зиг издаје као и Вук Бранковиц кажем СДС због тога сто је СДС главни у СзП. Многи це реци да сам црвени али не био сам за први СДС онда сам једно вријеме био равнодусан па сам поново рекао за овај СДС ,али су ме прилично разоцарали напустањем политике коју су промовисали кад је у питању РС у Сарајеву. Једини цовјек коме је стало да РС не изгуби на својој снази је г Стевандиц. Није спорно сто је СзП у коалицији са Бакиром и Радонцицем било која српска странка морала би у ту коалицију али је проблем сто сви воде исту политику сто слабију РС а јацу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре

19.10.2015 16:08

Колико сендвица добијате дневно?

Name

Саво

19.10.2015 16:51

Није битно ко це бити крив када нестане РС а све су прилике да це управо то донијети српска неслога. Дај боже да гријешим!

Name

Хало докторе

19.10.2015 19:28

Једини цовјек ... цујес ли ти себе ? Прасац превртљиви.

Name

Драган

19.10.2015 16:11

Опет ће народ надрљати...живи били па видјели. Нико од политичара не прича о повећању стандарда, и то треба осјетно да се поправи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Босанац

19.10.2015 16:27

Гледај овог босанца он је за русење Бакира и Додика и уједињење БиХ односно укидање РС то је први циљ , и када тај циљ оаствари онда ћемо ми лако Срби ви ћете како ми хоћемо а Бакира и Изета Хариса њима слицних колико хоћете. Не ти Руси свог Бакира а ми ћемо свог Доду али ћемо само ми бити газде на своме мислим у својој РС сто прије то схватис биће нам свима боље. РС прије живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исти

19.10.2015 16:40

Сви су исти само нам навлаце маглу на Оци били из Федерације или РС,само се боре за своје Гузе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој до мојега

19.10.2015 18:14

Управо тако, све што се дешава у политичком животу БиХ задњих година, а посебно задњих дана, има везе само са очувањем позиција ради избјегавања казне за незаконито енормно богаћење. Све друго је њима неважно, и њихов наро,д а камоли туђи. Шта њих брига шта ће бити са земљом и народом, њима је важно да судови и даље буду "експедитивни" као до сад и да с ене уводи и не спроводи закон о поријеклу имовине. Ипак, ко год формира власт кратко ће радост трајати јер су пријетње за вратом.

Name

СНБДЗ

19.10.2015 16:45

Ево нове партије, могу комотно сви заједно. сви су исти, коалирају и куде једни друге по потреби. Невјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема спаса

19.10.2015 17:44

Блентави народ им даје гласове. Ништа се ту не може. А Америка се брине да то функционише. Не дирај у демократију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yес

19.10.2015 18:23

Зато служе ОЕБС, ОХР, ОСЦЕ и сличне институције.

Name

Бакир

19.10.2015 18:58

Нисам љубитељ СДА ал Бакира сам несто заготивио,цовјек је одмјерен,неваља глупости,невриједја друге,сколован и господин ,свака му цаст. Босиц води исту политику помирења као и он,Иваниц,Цовиц су исто на том фону и то је будуцност БиХ. Нема нама растанка без рата а то неце нико паметан.

ОДГОВОРИТЕ