Пољопривредници иду тракторима ка Тузли

Пољопривредници са подручја општине Калесија упутили су се са педесетак трактора према Тузли, гдје ће се окупити испред зграде Владе Тузланског кантона да протестују јер нису ослобођени плаћања закупа државног земљишта због елементарне непогоде 2014. године.

Босна и Херцеговина 19.10.2015 | 11:40
Пољопривредници иду тракторима ка Тузли

Замјеник предсједника Удружења пољопривредника Тузланског кантона Мевлудин Икановић, који се налази у тракторској колони, рекао је новинарима да је колона прошла тунел Чакловићи и да ће ускоро стићи на одредиште, гдје ће се придружити осталим пољопривредницима са подручја Тузланског кантона.

Пољопривредници са подручја Тузланског кантона недавно су на релевантне адресе упутили захтјеве који се односе на ослобађање плаћања закупа државног пољопривредног земљишта због прошлогодишње елементарне непогоде, као и умањење цијена закупа земљишта за 50 одсто за ову годину због суше која их је задесила.

Пољопривредници траже и издвајање 3,5 одсто из буџета Тузланског кантона за пољопривреду, што је, како кажу, и законска обавеза.

То би значило да Влада Тузланског кантона за пољопривреду издваја око десет, умјесто досадашњих око три милиона КМ, јављају федерални медији.

Пољопривредници сматрају да су протести једини начин да дођу до надлежних који ће их саслушати и покушати да ријеше њихове прблеме.

Тракторска колона је на овом дијелу саобраћајнице према Тузли изазвала колапс у саобраћају.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лоло

19.10.2015 12:12

Само гледају да не раде. Мало мало па у Тузлу, у биртију. А женама кажу да иду на протесте.

ОДГОВОРИТЕ