За љепоту Моника Белучи савјетује...

Како једна 51-годишњакиња да заведе Џејмса Бонда? Моника Белучи саветује: једи добро, пиј добро, имај добар секс и смеј се много!

Свијет 18.10.2015 | 16:50
За љепоту Моника Белучи савјетује...

Белучи (51) је пажњу јавности привукла као "најстарија Бонд девојка икада" у новом филму о Бонду "Спецтре" и у интервјуу британском Телеграфу рекла је да је, када ју је Сем Мендес први пут контактирао, мислила да јој нуди улогу "М".

"Заиста сам тако мислила. Али када ми Сем објаснио да жели одраслу жену која заводи Бонда, први пут, схватила сам да ће ово бити револуционарно. Да ће то бити диван пример како за друге глумице тако и за друге жене", испричала је она. Уместо да се вређа на етикету "најстарије Бонд девојке икада", Белучи - манекенка која је постала позната европска глумица - нема проблем са протоком времена.

"Никада нисам била у холивудском систему. У Европи, све глумице које видим - Кристин Скот Томас, Шарлот Ремплинг, Изабел Ипер - играју сјајне, снажне жене. Погледајте само Џуди Денч! Ствари се мењају и постоји нови поглед на глумице и жене данас".

За лепотицу рођену у Умбрији, која се специјализовала за мрачне, провокативне па чак и ружне сцене од "Од позади" преко "Страдања Христа" до "Браће Грим", улога Лусије Скијаре, мафијашке фаталне женске у филму "Спецтре" је другачија.

"Данијел (Крејг) је дарежљив и као глумац и као мушкарац тако да се никад нисам осећала непријатно. Када морате да радите интимне сцене са неким, хемија је важна, јер тада све постаје танго", рекла је она. "Али мислим да није случајност што бирам улоге жена које излазе из мрака на светлост јер осећам да ми је старење дало нову слободу. Када сам била млађа људи су ми говорили да изгледам хладно. То је можда било због тога што сам била уплашена и несигурна и што сам знала тако мало о животу", додала је Белучи.

Сада, са 50 година и двоје деце из брака са француским глумцем Венсаном Каселом са којим се разишла 2013. Белучи се осећа више "у контакту" са собом што јој омогућава да боље глуми. Док је раније пркосно говорила о улогама које су јој стигле захваљујући лепоти, данас је њен приступ лепоти другачији, пише британски лист.

"Говорити о лепоти као о хендикепу је лоше јер је лепота дар, попут здравља или интелигенције". "Једино што треба запамтити", додаје уз осмех, "је да не смете бити поносни што сте лепи. Јер нисте ништа учинили. Дато вам је".

У случају Белучијеве, лепоту је наследила од домаћице и власника компаније у граду Ситади ди Кастело где је као девојчица била веома стидљива и где јој је лепота помогла да стекне пријатеље. "Прилазили су ми па нисам морала да трчим за њима". На питање шта би желела даље да ради, Белучи одговара из прве: "комедију". "Знате ли кога бих волела да играм? Мортишу Адамс - тада бих сву ту таму могла да искористим да буде смешна".

Уместо да трчи за младошћу, Белучи негује "природу лепоту" јер "када ви нисте више ви, постајете карикатура". "Посао ми даје дисциплину. Да бих играла Бондову девојку у секси корсету морала сам да учиним неке уступке", признала је она.

"То не значи да сам устајала ујутру у 6 да бих ишла у теретану. Једноставно неколико дана пре снимања нисам јела пасту и то је то". "Истина је да волим колаче и пасту и чашу вина и повремено цигарету. Мој савет: једи добро, пиј добро, имај добар секс и смеј се много. Остало долази само од себе".

"За мене права лепота нема никакве везе са борама већ са чињеницом да је мамина мајка подигла петоро деце после рата и није престала да се бори. Права лепота је црвени руж који је очева мајка стављала кад одлази недељом у цркву. Италијанке имају јединствену снагу јер морају цео живот да се боре", рекла је она. Каналисање те снаге за улогу Лусије било је природно за Белучијеву која разуме како је доћи из света где мушкарци имају сву моћ.

"Није случајно што је Италијанка, јер у нашој земљи жене и даље морају да науче како да буду слободне. Оне могу да имају новац и независност али ако сте годинама у кавезу и даље се бојите да изађете напоље. На много места на свету, жене су дуго биле затворене и сада осећају да морају да врише о својим правцима. Али када вриштиш, нико те не слуша. Права моћ долази када више не мораш да вриштиш а то је нешто што ми жене још увек морамо да научимо", рекла је Белучи.

"Оно што сам научила током година је да треба поштовати нежност и женственост. Структура друштва је на жалост таква да не дозвољава ниједно па жене морају да прихватају мушки ритам, да постану попут мушкараца како би биле једнаке са њима. Али ми нисмо мушкарци. Уместо да када затрудне мисле како је то најбоља ствар која им се десила, жене осећају кривицу јер желе да буду и добре мајке и имају каријеру. Морамо да имамо све! Ствари морају да се промене. Систем мора да се промери како би жене могле све то. Јер ако нам се не да време да подигнемо дете и будемо са дететом а истовремено и радимо, имаћемо болесно друштво".

Ипак, бити мајка "ствара проблем", указала је она, "јер кад добијете дете осећате се потпуном. У природи, пума ће оног момента када добије младе завршити са мужјаком". Да ли то значи да би Белучи желела да остане сама? "О не! Мушкарци су део наше душе. Научила сам много током 18 година колико сам била са Венсаном. Чак и ако не постојимо као пар, ја сам и даље мајка наше деце и љубав постоји, само другачија. Мислим да је то веома важно када имате децу".

Белучи тренутно снима нови филм Емира Кустурице после кога се враћа "једноставном животу - стварном зивоту". "Посао глумца је тако измештен из реалности па је потребно направити корак уназад. Корак у сенку".

Коментари / 0

Оставите коментар