ПЛ БиХ: Док Дрина тоне све дубље, Бијељинци су на 3. мјесту!

Преокретом у финишу сусрета у Зворнику, фудбалери Слободе наставили су серију сјајних резултата и задржали лидерску позицију, док Дрина наставља са катастрофалним издањима и главни је кандидат за селидбу у нижи ранг такмичења.

Фудбал 18.10.2015 | 09:20
ПЛ БиХ: Док Дрина тоне све дубље, Бијељинци су на 3. мјесту!

Суботњи програм Премијер лиге БиХ донио је три тријумфа гостију и голеаду у Зеници, гдје је Челик декласирао Витез.

Зеничани су већ у првих 45 минута завршили су посао. Први погодак на данашњим утакмицама виђен је управо на "Билином пољу". Након проигравања Анела Дедића у 13. минуту, одлично је реаговао Марин Поповић и довео Зеничане до предности.

До другог гола Челик је дошао у 38. минуту. Својим петим овосезонским поготком на 2:0 повисио је Махир Карић, а у финишу првог дијела разиграни домаћин постигао је још два гола. Прво је Вернес Селимовић у 43. минуту повисио на 2:0, да би у надокнади изгубљеног времена Семир Бајрактаревић дотукао грогираног ривала. На полувремену, Челик - Витез 4:0!

Голови су се и у наставку редали као на траци. Успјели су Витежани у 58. минуту да смање застатак преко Нусмира Фајића, али је Бајрактаревић већ у сљедећем нападу поново вратио Зеничанима четири гола предности. Минут прије краја Бењамин Чолић прелијепим голом из слободног ударца поставио је коначних 6:1.

Посљедњепласирана Дрина водила је против лидера Слободе до 85. минута. Стријелац водећег гола био је Немања Стојановић у 18. минуту, након слободног ударца. Чедомир Ћулум је одлично центрирао, лопта је преварила гостујућу одбрану, стигла до Стојановића, који је савладао гостујућег чувара мреже Кенана Пирића.

Ипак, за само три минута гости су стигли до преокрета. Прво је дефанзивац Иван Костић донио егал свом тиму у 71. минуту, да би Сулејман Крпић погодио за вођство и побједу Слободе, која је сачувала лидерску позицију и најпријатније је изненађење досадашњег дијела првенства.

Гости су заслужено славили и у Травнику. Харис Дилавер донио је предност Младости против Травника петнаестак минута прије краја меча, да би Мирза Ризвановић у 83. минуту ставио тачку на "и".

Треба напоменути да је на голу Травничана дуго времена бранио повријеђени Адис Нурковић, што су гости зналачки искористили и постигли два гола. Све што су "везири" успјели до краја да ураде је почасни гол Ирхана Смајића у посљедњим тренуцима сусрета.

Гости су се гостили и у Приједору. У 75. минуту и Радник је постигао гол вриједан три бода, иако су домаћи имали иницијативу. Аднан Шећеровић био је човјек одлуке. Семберци су тако наставили са одличним издањима у гостима и једина су непоражена екипа у лиги ван свог стадиона.

Преокрет је виђен и на дербију у Мостару, гдје је Жељезничар водио против Зрињског од 33. минута голом Бразилца Тијага. Душан Младеновић у 85. минуту је искључен, што су Мостарци одмах у наредном нападу искористили и изједначили на 1:1 голом Огњена Тодоровића.

Није идржала одбрана сарајевских плавих, која је још једном капитулирала у 95. минуту, а три изузетно вриједна бода "племићима" донио је Милош Филиповић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 12. КОЛО:

Дрина - Слобода 1:2 (1:0)
/Стојановић 18 - Костић 81, Крпић 84/

Травник - Младост 1:2 (0:0)
/Смајић 90 - Дилавер 75, Ризвановић 83/

Челик - Витез 6:1 (4:0)
/М. Поповић 13, Карић 38, Селимовић 43, Бајрактаревић 45+2, 60, Чолић 89 - Фајић 58/

Рудар Приједор - Радник 0:1 (0:0)
/Шећеровић 75/

Зрињски - Жељезничар 2:1 (0:1)
/Тодоровић 86, Филиповић 90+5 - Тијаго 33/

У недјељу:

Сарајево - Вележ (15:00)
Славија - Борац
Широки Бријег - Олимпик (17:00)

ТАБЕЛА: Слобода 25, Зрињски 24, Радник 22, Сарајево (-1) 19, Широки Бријег (-1) 19, Челик 19, Жељезничар 17, Славија (-1) 17, Младост 16, Олимпик (-1) 13, Травник 13, Витез 13, Борац (-1) 12, Рудар Приједор 12, Вележ (-1) 7, Дрина 6.

Коментари / 0

Оставите коментар