ШПА: Роналдо за историју и побједу Реала за врх табеле!

Реал Мадрид прекинуо је серију од два меча без пораза у националном шампионату, савладавши Леванте код куће у осмом колу Примере – 2:0 (2:0).

Фудбал 17.10.2015 | 19:40
ШПА: Роналдо за историју и побједу Реала за врх табеле!

'Краљевски' клуб је тако, после два узастопна ремија, стигао до пете победе и барем до недеље преузео чело табеле, док су гости остали на 18. месту са шест бодова.

Јунак победе на Сантијаго Бернабеуу био је најбољи играч света Кристијано Роналдо – који је најпре асистирао Марселу за вођство у 27. минуту, да би се само 180 секунди касније и сâм уписао у стрелце.

Коначан резултат поставио је Хесе Родригес, после пâса Лукаса Васкеса у 81. минуту.

Фантастични Португалац је постигао свој шести гол у досадашњих осам сусрета Примере, али први од шоуа другог викенда нове сезоне, када је чак пет пута био стрелац и једном асистент. У последњих девет мечева 12 пута је био стрелац.

Такође, момак са острва Мадеира, који је недавно постигао 500. гол у каријери, споменутим поготком осамосталио се на вечној листи стрелаца славног мадридског клуба – пошто је стигао до 324. поготка у белом дресу, на свом 310. наступу.

Он је тако престигао легенадарног Раула Гонсалеса Бланка, који се уписао у стрелце један пут мање, али му је био потребан 431 меч више.

Екипа Рафаела Бенитеса забележила је убедљиву победу, али нису били гости били безопасни толико колико крајњи резултат сугерише. Домаћи играчи су 20 пута шутирали ка голу Рубена, од чега седам пут у оквир, али ни гости нису били ништа лошији са три шута мање укупном, и два у оквир.

Међутим, што због расположеног Кејлора Наваса, што због мањка концентрације у самој завршини, Реал је на крају уписао сигуран и рутински тријумф, иако је Леватне имао неколико прилика да учини сусрет барем занимливијим.

Реал је повео у 27. минуту преко Марсела. Два велика пријатеља одиграла су дупли пâс на левом боку, да би после повратне лопте Роналда Бразилац снажним ударцем затресао мрежу ривала.

Само три минута касније, Тони Крос нашао се у улози асистента, а Роналдо са двадесетак метара погодио даљи угао гола Рубена за лаганих 2:0.

Наставио је домаћин са нападима и у наставку, али све вредно помена одиграло се у последњих двадесетак минута, када је и постављен коначан резултат сусрета, а он је дошао као плод сарадње двојице резервиста.

Лукас Васкес проиграо је Хесеа Родригеса на ивици казненог простора, а овај сјајним дриблингом преварио чувара и закуцао лопту у ближи угао.

• Кристијано Роналдо – 324 гола, 310 утакмица
• Раул Гонсалес – 323 гола, 741 утакмица
• Алфредо ди Стефано – 308 голова, 396 утакмица
• Карлос Сантиљана – 290 голова, 645 утакмице
• Ференц Пускас – 242 гола, 262 утакмице
• Уго Санчес – 208 голова, 283 утакмице

Коментари / 0

Оставите коментар