Обећао им посао, узео новац и нестао

Стотине радника из Србије тврде како Марко Врањеш са подручја Бањалуке, преко свог предузећа "Планас М 2015" у Београду преварио и узео им око 100.000 евра за посредовање у запошљавању у Француској и Њемачкој.

Република Српска 17.10.2015 | 09:20
Обећао им посао, узео новац и нестао

Иначе, ријеч је о младићу који је прије неколико дана у Лакташима пребио власника продавнице ауто-дијелова, након чега се његова слика појавила у медијима, гдје су га и препознали.

Такође, како кажу, његов јединствени матични број, који је у њиховом посједу, одговара његовом изгледу и годинама.

Нашој редакцији у петак се јавио један од оштећених, који каже како је по плану прва група радника још у четвртак требало да оде у иностранство, али да посљедњих неколико дана власнику предузећа нема ни трага ни гласа, а да је канцеларија фирме данима затворена.

Како је рекао, људи су за социјално осигурање и таксе уплаћивали од 230 до 440 евра, у зависности да ли су се одлучивали за рад у Њемачкој или Француској, приликом чега су добили потврде о уплати и анексе уговора о раду, с тим да су му дали радне књижице.

"Рекли су да прва група иде чим се добију визе, али Врањешу нема ни трага ни гласа, а канцеларија је пуста и затворена. Преварио нас је за више од 100.000 евра и нестао. Многи људи су напустили свој посао и ушли у ову причу", казао нам је он и додао како је полиција о цијелом овом случају обавијештена.

Шта је полиција урадила по овом питању покушали смо сазнати из МУП-а Србије, али у току петка одговори на нашу адресу нису стигли.

Ипак, како незванично сазнајемо, полиција је прије неколико дана била у овој фирми и заплијенила одређену документацију, као и радне књижице.

На највећој друштвеној мрежи Фацебооку радници су направили групу преко које су за наредне дане договорили да заједно поднесу пријаве и тужбе како би били обештећени.

Из ЦЈБ Бањалука су нам јуче казали како ће провјерити ове наводе, те да ће уколико се утврди да постоје оштећени с подручја овог центра, поступити у складу са законом.

Успјели смо да ступимо и у контакт са Врањешом, који нам је казао како новац не може вратити јер је, како тврди, и сам преварен.

"Новац сам уплатио у фирме у Њемачкој гдје је радници требало да буду запослени, али су и мене тамо преварили, тако да од тог посла нема ништа", казао нам је Врањеш и додао како ће вратити новац кад га буде имао.

НН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

а

17.10.2015 07:37

Кад це он имати 100 000 €...никад

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

17.10.2015 08:35

Па видис да има кад су му болиди давали паре..и нек их је навуко

Name

Канибал

17.10.2015 08:06

Нема ту...ја ово, они овако. Ту се он приведе на јавни трг па сикиром по десној руци...следећи пут неће ни он ни слични њему у овакав пројекат. Батина је из раја досла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

17.10.2015 08:09

Из које ли је партије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аххахаха

17.10.2015 08:23

Ахахахха какви дегени, овај има фирму и канцеларију и њему давали паре да уплати у фирме у којима це радити, па није вам Сваба Босанац па да му плацас за посао. Ниста му не могу јер иде његова против њихове и ко их ј кад су глупи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лонцу поклопац

17.10.2015 14:50

Канџијом исканџијати, опасачем искаишити, коцем или бејзболком леђа премјерити, конопцем везати... Ето, то су мјере васпитне, за силеџије, насилнике, батинаше, кабадахије..

ОДГОВОРИТЕ