Орбан: Ислам никада није био дио Европе!

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да "ислам никада није био дио Европе", чиме је бранио свој став против избјеглица међу којима огромну већину чине муслимани.

Свијет 16.10.2015 | 22:50
Орбан: Ислам никада није био дио Европе!

Говорећи о рекордном приливу миграната у интервјуу који је данас дјелимично објавио њемачки недељник "Фокус", он је примјетио да је "језик европске елите идеолошки и догматски", преноси АФП.

- Ислам никада није био дио Европе, већ је дошао код нас - истакао је Орбан у интервјуу, који ће бити објављен у интегралном издању.

Он је признао да турски мигранти у Њемачкој, којих је од 1960-их у ту земљу стигло на десетине хиљада у потрази за послом, сада "припадају њемачкој историји, те стога и Европи".

- Међутим, у духовном смислу, ислам никада није био дио Европе. То су правила неког другог свијета - нагласио је мађарски премијер.

Он је, такође, критиковао Француску и Њемачку због тога што одбијају да подрже "било какве сумње" у погледу мултикултуралног друштва.

- Ми у Мађарској одлучујемо шта желимо или не желимо. Ово не желимо - истакао је Орбан.

Скоро 600.000 миграната и избјеглица је од почетка године стигло у Европу, а многи од њих хрле ка Њемачкој и Шведској, подсјећа француска агенција.

Орбан у интервјуу њемачком листу указује да већину тражилаца азила који стижу Европу, заправо, чине економски мигранти и упозорава да "немају сви право да живе у Њемачкој или Мађарској".

Суочена са историјским налетом миграната и избјеглица, Мађарска је у септембру затворила границу са Србијом, а јуче је објавила да је завршила и изградњу ограде дуж границе са Хрватском.

Ограде које подиже и начин на који Мађарска третира мигранте и избјеглице наилазе на оштре критике које је, између осталих, Будимпешти упутио и генерални секретар УН Бан Ки-мун, подсјећа Франс прес.

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

ТАКО ЈЕ!

16.10.2015 20:54

ТАКО ЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мн

17.10.2015 11:11

Ни Монголи нису део Европе !!!

Name

Е цујјј

16.10.2015 21:14

Ето ти си позван даодредјујес гдје ста припада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реорбан

16.10.2015 22:10

Коњу нико и неце у Мадјарску јер је циганска дрзава.Ти бранис Европу а сам и ниси поријеклом европљанин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан.бл

17.10.2015 01:03

Једини прави и искрени борац за права свог народа. Цовек коме је на првом месту његова дрзава, његов народ а све остало је испод. Заиста, кад је ислам био дио Европе.? Зив и здрав био , добри цовеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

17.10.2015 04:20

Види у њемацко ко припада исламу он се неце да уклопи! У којој дрзави где је ислам мозес као хрицанин да зивис своје обицаје? Нигде а они се максимално експонирају браде бурке мараме итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

17.10.2015 04:50

Нациста жешћи па шта сад треба радити побити све муслимане у Еуропи ???? Јел Хитлере ? док је оваквих увјек ће се просипати невина крв !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није Хитлере...

17.10.2015 06:01

...већ ХИТЛЕРУ! Сједи 1!

Name

Михаило Микић

17.10.2015 04:50

Орбан је у праву! Европа припада хришћанској цивилизсцији: Православној римоказоличкој и протестантској, а исламска цивилизација припада Меки И Медини и другим градовима и земљама на Блиском Истоку, по Африци и Азији коју које су милом или силом прихватиле ислам. Садашња Избјегличка криза је плански изазвана од тајних владара из сенке са намјером да се тако кроз емигранте исламске вјероисповјести хришћанска цивилизавија у Европи најприје претвори у псеудохришћанску и затим кроз екуменизам уништи. Да ли ће пали анђео преко слуга својих успјели у својој сајамских намјери вријеме ће показати. Ако буде више политичара који размишљају слично Орбану ђаволска планови тада неће лако проћи, али знаци времена јасно говоре да се време испунило и да човечанство овакво какво до сада познајемо из његове прошлости убрзано иде своме крају. Слава Богу за све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјерник

17.10.2015 05:37

То сад знаци да муслимани требају да побију све хрисцане на Блиском истоку Азији и Африци а хрисцани све муслимане у Европи. Само не знам у којој сте то вјерској књизи процитали ако вец глумите вјернике заједницки сазивот респект и постење је једино рјесење

Name

за Микаило

17.10.2015 07:58

Кроз твоје наводно вјеровање да се измедју редова процитати мрзња према другима.Нису ови јадни људи из бијеса кренули да спасавају главе,него од злих људи којих има у свакој религији.Видис и сам како су совинисти активни кад је у питању одбрана фасистицких ставова Орбана.Нико и не зели у Мадјарској остати,јер та хрисцанска Мадјарска не мозе ни својим Хрисцанима прузити пристојан зивот а камо ли другоме.Ја сам хрисцанин и колико знам по хрисцанском тумацењу,цовјек је дузан цовјеку помоци без обзира о коме се ради.Ови људи су зртве интереса великих сила исто као и ми на Балкану и ако би их ико требао разумјети онда ми би требали у томе предњацити.

Name

Михаило Микић

17.10.2015 09:47

Лажног вјерника И његовог истомишљеника желим да замолим да се попут комунистичког олоша не баве подметањем јер зато немају потребе, и да због тога мени не подмећу ријечи које нисам написао, а своју хришћанску љубав и милосрђе нека иду И проповедају следбеницима Исламске Државе. Они ће међу првима када чују за њихово мишљење радо прихватити милосрђе И тако од муслимански терориста И злочинаца постати добри муслимани који имају пуно љубави према својим суседима поготово оним хришћанске вјероиспивјести. После тога рата неће бити јер неће више бити ни хришћана И слободољубивих људи против којих сада муслимански терористи ратују. Закони Живота су немилосрдни, јер на историјској позорници У животу опстају само они народи који имају вољу за животом И који знају и умију своје право на живот да заштите и одбране од немилостивих следбеника палог анђела луцифер или сатане, а не милосрдни народи који су попут Православних СРБа у праву И који зато служе због свог милосрђа И велике "памети" само за стварање други измишљени нови народа. Садашње земље Блиског Истока су некада биле хришћанске, све док се нису појавили милосрдни хришћани попут вас којима је било сведно ко је какве вјере, јер "брат је мио које вјере био". Напуштајући Светосавље као врхунац хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ СРБи су кроз југословенство се расрбили И од некада домаћинског народа пуног СРБског Родољуба И СРБског Богољубља постали пролетери И интернационалисти који су због других одрекли се своје куће И кућишта, земље и огњишта. Ни један народ се не цијени по томе колико се он због свог милосрђа жртвује за друге народе, већ по томе колико се он жртвује сам за себе и своју земљу и свој народ. Све то говори да су жеље једно, могућности друго а животна стварност која не зависи нити од наших лијепих жеља нити велики могућности које СРБи сада немају нешто сасвим треће. Аустријска полиција је утврдила да већина емиграната има приближно по једанаест хиљада евра без разлике из којег краја свијета они долазили. Следећи траг новца аустријска полиција је дошла до сазнања да је сваки избјеглица примио толику суму новаца под условом да се иселе за Европу. Иза тога стоје тајни владари из сенке на челу са чувеном банкарском породицом Ротшилд. Они желе путем мешања људски раса и вјера, култура И цивилизација да створе јединствену расу надљуди која неће бити везана за своје поднебље, вјеру и нацију. Биће то ЗОМБИ народ који ће дочекати И поздравили Антихриста као свога цара И господара. Аки аустријска полиција која је објавила своја открића о избеглицама не говори истину тада лажем И ја коме је од почетка избијања избегличке кризе била сумљива позадина И разлог њиховог доласка У Европу. Она више саму себе због великог прилива избјеглица не може да препозна јер је она због свог хришћанског милосрђа саму себе осудила на сигурно уништење и неизбежни смрт!

Name

лк

17.10.2015 11:28

Какав си ти лудак а мене занима одакле су Мадјари дошли у Европу !!!

Name

цуј то

17.10.2015 08:30

Да нисте с..бали све исламске дрзаве до овога не би ни досло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

17.10.2015 08:42

У праву 200 посто

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Мд

17.10.2015 08:59

У праву 200% кад је у питању одбрана фасизма.

Name

Михаило Микић

17.10.2015 13:10

Многи неспоразуми код читалаца и коментатора настају због непознавања правог значења страних ријечи и израза. Зато се често пута мешају бабе и жабе јер многи читаоци не знају разлику између њемачког нацизма, италијанског фашизма и међународног комунизма. По своме старом комунистичком рецепту пролетери који су већином били несвршени студенти са жељом и намјером да лакше преведу жедан народ преко воде сјединила су идеје нацизма и фашизма и томе своме новом бућкурушу дали заједничко име - нацифашизам. На први поглед фашистичке и нацистичке идеје су међусобно веома сличне, али оне се међусобно и поред сличности суштински разликују како у њиховом учењу тако исто у њиховој пракси. То се најбоље види из чињенице што је њемачки нацизам У своме програму имао разрађено расни питање по коме су сви Јевреји У Европи требали бити уништени а Славен као људи ниже расе претворени у робове. Италијански фашизам на челу са Бенито Мусолинијем не само што нису на такав начин путем уништења други раса и народа проповедао решење расног питања него су они током Другог свјетског рата Србе и Јевреје спашавали од њемачки и хрватски прогона. Злочини Мађара У Новине Саду када су страдали недужних грађани Србске народности било је изазвано од стране комуниста који су преваром убили мађарског генерала верујући као неверници да што год буде горе за народ да ће бити боље за њих на путу брзог освајања власти по сваку цијену. Позната је зато прича из времена Другог свјетског рата како су из Црне Горе у Рашку кренуле италијанске казнене експедиције, а њемачке из тадашње Недићеве Србије и комунистичке партизанске јединице из Босне. Четничка стража је приметила на време све три војне формације како се приближавају селу па је четник повукао из све гласа да би упозорио народ, иду комунисти, фашисти и нацисти а долином је одјекивало ИСТИ, ИСТИ, ИСТИ!

Name

РЕ Михаило Микиц

17.10.2015 23:38

Волис паметовати другима како си наводно нацитан а мијесас екавицу са ијекавицом.Текстови ти дуги ко романи а ниста паметно да процитас!

Name

Мд

17.10.2015 19:03

Невидим засто је Орбан фасиста јер брани своју дрзаву,није он отисао као Обама да убија и њему дадосе Нобелову награду и није фасиста а Орбан јест за неке зато сто казе истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Мд

17.10.2015 23:41

Наравно да не видис кад имас погледе као овај Орбан фасиста.