Добри човјек Ламар: Његова срећа му је била најмање важна!

Трагедија Ламара Одома је на две седмице пред почетак званичне сезоне, нажалост главна тема у НБА.

Кошарка 17.10.2015 | 16:40
Добри човјек Ламар: Његова срећа му је била најмање важна!

Сви играчи који су познавали Ламара нису изненађени чињеницом где су га довели дрога и алкохол, али истичу да је увек о другима више мислио него о себи. Зато је и завршио где је завршио. Комиран у болници, због прекомерног конзумирања "биљјне вијагре" и ко зна чега још у борделу у некој забити у Невади.

Иако је никада није никада играо у Њујорк Никсима, тамо има највише играча који би понешто могли да кажу у Одому. Фил Џексон, први оперативац Никса, му је био тренер у Лејкерсима, тренер Дерек Фишер био саиграч у Лос Анђелесу, Саша Вујачић је био руки у Ламаровој ери, док је са Кармелом Ентонијем играо на ОИ у Атини.

- Ламар Одом је један од највећих људи које сам икада упознао. То једино што видим у њему. Њега не гледам кроз призму погрешних одлука које је доносио. Гледам га кроз његово велико срце и душу. Надам се повољном исходу који би могао бити почетак нечег бољег по њега - емотиван је био Дерек Фишер.

Њих двојица су освојили НБА прстен 2009. и 2010.

- Свачија срећа му је била од његове. био је спреман увек да се жртвује за другог. Тако је било и на терену. Своје минуте , своје слободне шутеве је често давао другоме. себе је често стављао на последње место. Једноставно је такав био - рекао је Фишер.

Саша Вујачић, Словенац српског порекла је у Лејскерсима делио свлачионицу са Ламаром.

- Увек је ту био за нас у свлачионици. Са њим сам прошао и добро и лоше и зато је наша веза тако јака. Нажалост сада можемо само да се молимо за њега и да се трудимо да му пошаљемо позитивне вибрације - тужно прича Вујачић.

Са Одомом је у НБА водио многе дуеле, али никада није био у истој екипи са њим, али је Кармело Ентони играо у истом тиму са Ламаром на ОИ у Атини 2004.

- Ово је претужно. Ламара знам још од средње школе. Он је мој близак пријатељ. Претешко је знати какав је играч био, а погледајте где је сада. Ништа, остаје нам само да се молимо за њега и његову фамилију- рекао је Ентони.

Куповао одела рукијима
“Сваке године док је био у Лејкерсима, Ламар би новим младим играчима, такозваним рукијима, куповао њихова прва два или три одела сашивена по мери. Ето какав је он човек био”, написао је на Твитеру Меџик Џонсон.

Коментари / 0

Оставите коментар