Синдикат тражи да се зауставе малверзације

Синдикат удружених радника енергетике Републике Српске тражи од Владе Републике Српске да спријечи малверзације у Руднику и Термоелектрани (РиТЕ) Угљевик.

Република Српска 16.10.2015 | 16:55
Синдикат тражи да се зауставе малверзације

У писму, поводом могуће блокаде рада РиТЕ Угљевик, односно жирорачуна тог предузећа, због пресуда Окружног привредног суда Бијељина, по основу тужби „трећих особа“ које су, наводно, обављале послове за потребе РиТЕ Угљевик, овај синдикат тврди да је „то само наставак атаковања на „један од стубова ‘Електропривреде Републике Српске“ како би се довела у такво стање да је приватизација „спасоносно рјешење за тај привредни систем“.

Подсјећају да је „својим исхитреним одлукама“ Влада Републике Српске страном инвеститору дала концесију за експлоатацију угља на површинском копу „Богутово село“ те истом инвеститору омогућила градњу термоелектране у непосредној близији ТЕ Угљевик.

„И поред упозорења да се овим одлукама доводи у питање будући рад РиТЕ Угљевик, као и радника у том предузећу, Влада је истрајала у својим намјерама“, стоји у саопштењу овог синдиката.

Наводе да су упозоравали на погубне посљедице, а које су настале на основу штетних одлука, а којима су ангажоване „треће особе“ за обављање послова за потребе рудника те да ово није једини случај којим се у неповољан положај штетним уговорима доводи неки од привредних друштава из система „Електропривреде Републике Српске“.

Синдикат удружених радника енергетике сматра да неко мора одговорати због штетних уговора те уз подршку колегама из Синдикалне организације РиТЕ Угљевик наводе да су спремни заједно да штите фирме од споменутих лоших послова.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хоботница

16.10.2015 15:11

Цомсар енергy...некога ће скупо коштати...или Милу анд Цо...или комплет садашњи РиТЕ Угљевик...битка за Угљевик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљевик

16.10.2015 16:27

Сад да се зауставе малверзације.... а ста је било до сада, кад је тај исти синдикатз уцествовао у свемо. А ста сте мислил ви би се мало играли... али не пуно, е па не мозе тако, за сав овај хаос и то сто цемо сви заједно изгубити таквог гиганта најодговорнији су радници...сто су бирали такав синдикат!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

16.10.2015 20:09

Па ко то прави малверзације у РиТЕ... а ко треба да их спријеци ? Ниста не схватих.

ОДГОВОРИТЕ