Друловић: Хајде најприје да одбранимо титулу!

Нови тренер Партизана Љубинко Друловић верује да ће поновити успех из играчких дана и са клупе водити црно-беле у Лиги шампиона.

Фудбал 16.10.2015 | 23:30
Друловић: Хајде најприје да одбранимо титулу!

Друловић, шампион Европе са омладинском репрезентацијом Србије, наследио је Зорана Милинковића после серије лоших резултата у Суперлиги и потписао уговор до краја сезоне.

"Бити тренер Партизана је фантастична ствар и захвалио бих се ФС Македоније што су ми омогућили да дођем у Партизан. Нисам се двоумио. Не плашим се изазова, у супротном се не бих бавио овим послом", рекао је Друловић.

Друловић је поручио се налази у специфичном тренутку и да ће покушати да смањи предност за водећом Црвеном звездом како би се вратио у борбу за титулу.

"Очекује нас одговоран и озбиљан посао. Учинићу све да обрадујемо навијаче и да се вратимо на тријумфални пут. Надам се да ћу бити успешан као играч када смо били у Лиги шампиона. Резултати нису очекивани, то није добро јер су циљ титуле", додао је Друловић.

Он је додао да добро познаје састав црно-белих, као и да повреде ремете екипу уочи утакмицу прорив Јавора.

"Желим победу против Јавора, који одлично игра ове сезоне. Респектујемо их, али Партизан када игра на свом терену мора да победјује. Надам се да ће реакција играча бити на највишем могућем нивоу. Партизан има квалитетан тим, играли смо добро у Европи, наишла је криза резултата у Србији, што не сме да се деси", рекао је нови тренер Партизана.

Према његовим речима, поред титуле, амбиције су и пролеће у Лиги Европе.

"Све је отворено што се тиче титуле, другачији је систем такмичења, а желимо и трофеј Купа и да продјемо групну фазу Лиге Европе", закључио је Друловић.

Потпредседник црно-белих Војислав Недић није крио задовољство доласком на клупу бившег фудбалера Партизана.

"Довели смо великог тренера и надам се да ће бити успешан. Много је дао српском и европском фудбалу, у Порту се још прича о њему. Доказао се и у тренерском послу, у ФШ-у је оставио трајан траг после титуле првака Европе. Друловић је без дилеме прихватио понуду да преузме Партизан, осим што се консултовао са Фудбалским савезом Македоније и оставио 50.000 евра", рекао је Недић.

Он је додао да је клубу растанак са Милинковићем тешко пао и открио да је доскорашњи тренер сам инсистирао на одласку.

"Са тугом причам о Милинковићу, учинио је све што је било до њега. Не бих превише причао о њему, осим изреке "Краљ је мртав, живео краљ". Понудили смо Зорану да остане и води тим против Билбаа, али он то из моралних разлога није желео", додао је Недић и обећао да ће клуб одрадити знатно боље зимски прелазни рок у односу на летњи.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нек буде

17.10.2015 06:55

Љубинко нек ти је Бог на помоци

ОДГОВОРИТЕ