Милинковић: Била ми је част! Видимо се на југу!

Бивши тренер Партиазана Зоран Милинковић рекао је да му је била велика част што је са клупе предводио црно-беле.

Фудбал 17.10.2015 | 12:20
Милинковић: Била ми је част! Видимо се на југу!

Црно-бели су споразумно раскинули уговор са Милинковићем због незадовољавајућих резултата у Суперлиги Србије.

Милинковић је у писму навео да је као дете машатао да постане тренер Партизана, а према његовим речима то је "један од највећих изазова у животу".

Милинковићево саопштење преносимо у целости и без измена:

"Још као дете маштао сам да дођем у Хумску, да закорачим на терен на којем су пре мене легенде црно-белих и југословенског фудбала извојевале највеће победе за трофејни клуб. Играо сам, освајао титуле, био у иностранству, али је и тада остао недосањан сан да једног дана постанем тренер Партизана.

Када сам се марта 2015. године вратио кући и преузео момке који на свом дресу имају грб, који је понос свих нас који смо одрасли уз овај клуб, знао сам да је преда мном највећи изазов, најтежи посао, али остварење мог сна, вратити трофеј на шампионске полице и ући у Лигу шампиона или Европе.

Сваким даном на терену и ван њега изгарао сам заједно са сарадницима и момцима за сваки бод. Радовали се заједно и одболовали сваки пораз, јер у Партизану се само победе броје.

Хук са југа, подршка навијача и када је најтеже, терали су нас даље и даље и када смо црпели последњи атом снаге!

Стога ми је велика част да сам био део Партизанове породице, да сам својим радом и залагањем уз све запослене у клубу, стручни штаб, сараднике и првенствено играче још један трофеј вратио и исписао нове странице историје мог клуба. Ту радост када се подигне пехар, а чује Партизанова химна, може да осети само неко ко је од малена растао уз Парни ваљак.

У Партизану нема предаха. Победа се подразумева и нови циљеви се постављају. Оно што су многи мислили да је немогуће, ми смо остварили, директан пласман у Лигу Европе! Адреналин, радост, туга и само једна мисао увек су нас водили напред, а то је – да се за Партизан гине и да Европа шампиона никада није далеко!

У тешким тренуцима за клуб инкасирали смо 7 милиона евра. Победили смо велике екипе, успели да се изборимо за прво место у групи Лиге Европе и останемо на плус шест! Извојевали смо победу над Стеуом, први пут победили клуб из Бундес лиге у Немачкој и тако спремни и подигнуте главе чекамо Атлетико Билбао.

Кажем, чекамо, јер иако ја више нисам на клупи Партизана, сваким даном, сваке секунде и сваким трептајем стајаћу уз свој клуб и радовати се његовом успеху!

На жалост, свака медаља има своје две стране, а нама се она друга окренула у првенству.

Нисмо кренули како смо желели, дешавају се ствари које некада ни сами не разумемо, али се надам да ће се срећа поново бити на нашој страни и да ћемо разлику у бодовима надокнадити у наставку првенства и плеј офу.

Захваљујем се свима који су били уз мене, стручном штабу и нашим момцима. Захваљујем се председнику, потпредседницима, генералном директору, навијачима и свима који су уз црно-беле.

Радили смо предано, без дана одмора и паузе и тако се мора даље!

Захваљујем се и представницима медија који су пратили Партизан и пратиће и даље на свом шампионском путу.

Знам да смо се некада, више или мање разумели, заједно пролазили кроз различите тренутке и искушења, али сви знамо да је то посао, да је грб Партизана тежак и да свако ко је тренер има велику одговорност.

За мене и моју породицу је била и биће велика част што сам био део Партизанове породице!

Референца која у мојој каријери стоји, исписана је златним словима!

Као што сам желео и себи постављао са управом циљеве на шампионском путу Партизана, тако желим много трофеја и победе новом шефу стручног штаба, како у националном првенству, тако и у Европи!

За Партизан се не навија, Партизан се воли!

Видимо се на ЈУГУ!

Зоран Милинковић"

Милинковић је тренер Партизана био од априла ове године, а са клубом је освојио шампионску титулу и пласирао се у Лигу Европе где је остварио две победе.

Наследио га је Љубинко Друловић.

Коментари / 0

Оставите коментар