Типса након операције: Има још доста тениса у мени!

Јанко Типсаревић иза себе има најтежих годину и по дана живота, размишљао је и о крају каријере, али се спрема за повратак на Аустралијен опену.

Тенис 16.10.2015 | 19:20
Типса након операције: Има још доста тениса у мени!

Српски тенисер открио је да је током 2013. године имао велике проблем са јетром због количине таблета које је узимао против болова.

Типсаревић је тренутно 401.на АТП листи, а најбољи пласман остварио је 2012. када је био осми тенисер света.

"Никад нисам помислио да ћу престати да играм тенис јер ми је досадило да идем на операције. Имам још доста тениса у себи, можда ће некоме звучати цудно, али мислим да сам имао релативно добру каријеру. Ипак, верујем да нисам играо најбољи тенис и како бих волео. Нисам размишљао да је дошао крај, али сам осетио огроман страх у та три месеца када ми је доктор рекао да нећу моћи више да се бавим овим спортом ако се тумор врати", рекао је Типсаревић на дружењу са новинарима у његовој Тениској академији.

Типса је додао да у том периоду због велике депресије није комуницирао ни са најужим члановима породице.

"Оперисао сам бенигни тумори на пети, али се после три месеца бол поново јавио. Одстрањено ми је 80 одсто плантилне фасције. Последње две године сам добио тикове, дошао сам у ситуацију да размишљам да ли ће ме заболети ујутро кад устанем из кревета. Трудио сам да останем позитиван, да ће све проћи и да није страшно", рекао је Типсаревић.

Типсаревић је просле недеље у Немачкој оперисао колено и требало би на терен да се врати за Аустралијен опен.

"Циљ ми је да се вратим у Топ 10, имао сам интересантну каријеру, пуну успона и падова, никада нисам имао велики повратак, то ми је мотив. Желим само да играм тенис и да ме ништа не боли. Турнир у Ченају почиње 4. јануара, то није идеално време за повратак, циљ је да будем спреман за Аустралијан опен. Нећу зурити, иако ми није много времена остало", истакао је српски тенисер.

Као једину добру ствар из свега што га је затекло истакао је то што ће по други пут моци да замрзне ренкинг и као 30. тенисер света избори учешће на Олимпијским играма у Рију.

Он је захвалио Новаку Ђоковицу, Виктору Троицком, Ненаду Зимоњићу и осталим саиграцима из Дејвис куп репрезентације на подршци.

"Они су ми највећа подрска после породице. Ваљда знају да не желим да причам о повредама, па и не питају за ногу, већ шта има. Драго ми је што смо добили Лајовића и Крајиновића, играче који могу да одмене нас старије. Волео бих да играм против Казахстана, али не могу да се обавезујем због ноге. Мислим да имамо добар жреб", рекао је Типсаревић.

Током каријере освојио је четири титуле, у Куала Лумпуру и Москви (2011), Штутгарту (2012) и Ченају (2013).

Коментари / 0

Оставите коментар