Видео - анализа пред жријеб: "Змајеви" никад нису тукли Ирце!

Уочи недјељног жријеба баража за пласман на ЕУРО 2016, Босна и Херцеговина је побијеђивале све потенцијалне противнике у међусобним мечевима осим селекције Републике Ирске!

Фудбал 18.10.2015 | 08:00
Видео - анализа пред жријеб: "Змајеви" никад нису тукли Ирце!

Босна и Херцеговина још нема наступ на завшном турниру Европе, а до историјског пласмана на континенталну смотру дијеле је још двије утакмице у плеј-офу.

Жријеб је заказан за недјељу у 11.20 часова, а тим Мехмеда Баждаревића ће бити носилац, па су аутоматски постали познати потенцијални противници - Данска, Словенија, Норвешка и Република Ирска.

Ирци су једини од потенцијалних ривала "змајева" успјели да у досад јединој међусобној утакмици са БиХ забиљеже побједу. БИло је то 26. маја 2012. године у Даблину, а једини погодак за екипу селектора Ђованија Трапатонија постигао је Шејн Лонг у 78. минуту.

Са Словенцима, БиХ има најпозитивнији могући однос - четири утакмице четири побједе.

У два пријатељска сусрета, "змајеви" су у фебруару 2013. године славили у Љубљани 0:3 погоцима Ведада Ибишевића, Миралема Пјанића и Муамера Свраке, као и 4:3 у новембру исте године. Стријелци за БиХ били су Ибишевић (два), Един Џеко и Звјездан Мисимовић.

У такмичарским сусретима у квалификацијама за Мундијал 1998. године у Француској, БиХ је славила у Љубљани (1:2) головима Елвира Болића и Мехе Кодре, да би у реваншу на "Кошеву" бодове против Дежеле освојили поготком Елвира Болића (1:0).

У истим квалификацијама, "змајеви" су тукли и Данску (3:0) захваљујући Елвиру Болићу (два) и Едину Мујчину, али су изгубили у гостима (0:2). За Европско првенство у Португалу БиХ је славила у Данској головима Елвира Баљића и Сергеја Барбареза, па су за пласман на ЕУРО 2004 морали да побиједе исти тим на "Кошеву".

Међутим, било је само 1:1, а једини погодак за БиХ постигао је Елвир Болић.

С Норвешком "змајеви" имају неријешен скор - двије побједе и два пораза.

У квалификацијама за ЕП у Португалу, у Ослу је било 2:0 за домаће, а у реваншу 1:0 за БиХ. Једини гол дао је Златан Бајрамовић.

Исти играч и Звјездан Мисимовић погодили су норвешку мрежу (1:2) и у квалификацијама за ЕУРО 2008 у Аустрији и Швајцарској, али је реванш припао Норвежанима (0:2).

Коментари / 0

Оставите коментар