Баждаревић: Ја не бих на Словенију…

"Не бих волио да се у баражу састанемо са Словенијом, јер бих у том случају свог доброг друга Сречка Катанеца морао избацити у баражу за Европско првенство", истакао је у селектор "змајева" Мехмед Баждаревић.

Фудбал 16.10.2015 | 19:00
Баждаревић: Ја не бих на Словенију…

"Не бих волио да се у баражу састанемо са Словенијом, јер бих у том случају свог доброг друга Сречка Катанеца морао избацити у плеј-офу за Европско првенство", истакао је Мехмед Баждаревић, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине која ће бити једна од осам селекција које ће у новембру ове године учествовати у доигравању за ЕУРО 2016.

"Сви некако гледају да нам је Словенија идеалан противник. Близу су, увијек смо их побјеђивали... Они су нама најсличнији менталитетом и фудбалски, итд... Све је то у реду, али заиста не бих волио Словенце, јер изузетно волим и цијеним њиховог селектора Катанеца са којим сам провео пуно сјајних тренутака у играчкој каријери. Дакле, волио бих избјећи Словенију, јер од срца желим да и они и ми идемо на Европско првенство у Француску", рекао је Баждаревић.

БиХ ће у жријебу баража за ЕУРО 2016., заказаном за недјељу од 11:20 часова у сједишту Европске фудбалске асоцијације (УЕФА) у Ниону бити у носилац са Мађарском, Шведском и Украјином, тако да за противнике у баражу може добити Норвешку, Данску, Републику Ирску и Словенију.

"У свему томе само смо себи најважнији. Битно је поновити људско и фудбалско понашање као са посљедње двије утакмице (побједе у квалификацијама над Велсом и Кипром), бити као и тада велики радници на терену, те ако нам се врате момци који су недостајали са свим потенцијалним противницима можемо играти и са разлогом надати се пласману на шампионат у Француску. Није да нећу размишљати о противнику, хоћу итекако. Међутим, ако будемо спремни и наши најбољи играчи у форми, мислим да наш противник, ко год био, Данска, Норвешка, Ирска или Словенија онда више они требају размишљати како ће играти са нама. Да сумирам, квалитета имамо и у баражу се никога не плашимо", поручио је Баждаревић.

Прве утакмице баража играће се 12, 13. и 14. новембра, а реванши 15, 16. и 17. дана у истом мјесецу ове године.

Коментари / 0

Оставите коментар