Суспензија ''виси над главом'' половини "Змајева"!

Асмир Беговић, Един Џеко, Миралем Пјанић, Тони Шуњић, Емир Спахић и Анел Хаџић су шесторица фудбалских репрезентативаца Босне и Херцеговине која у бараж за ЕУРО 2016 улазе са по два жута картона, односно под пријетњом суспензије.

Фудбал 16.10.2015 | 17:40
Суспензија ''виси над главом'' половини "Змајева"!

Дакле, уколико неко од споменутих популарно званих "змајева" у првом мечу добије јавну опомену неће моћи наступити у реваншу баража.

Подсјетимо, због директног црвеног картона и УЕФА суспензије у трајању од три меча у првој утакмици доигравања за Европско првенство за БиХ неће моћи наступити играч Евертона Мухамед Бешић (одрадио два сусрета казне против Велса и Кипра).

Према правилнику квалификација за ЕУРО 2016, играчима репрезентације која избори пласман на наредних шампионат "Старог континента" биће обрисани жути картони, што значи да ће "чисти" ићи на завршни турнир. Право наступа на старту турнира, односно у одређеном броју утакмица на ЕП неће имати они фудбалери који добију црвене картоне, тј. којима евентуална суспензија буде важила ради искључења из игре (у квалификацијама или баражу).

Жријеб баража за ЕУРО 2016 биће одржан у недјељу од 11:20 сати у сједишту Европске фудбалске асоцијације (УЕФА) у Ниону. БиХ ће бити носилац у жријебу са Мађарском, Шведском и Украјином, док за противника може добити Словенију, Данску, Норвешку или Републику Ирску.

Наредно Европско првенство одиграће се од 10. јуна до 10. јула 2016. године у Француској.

Коментари / 0

Оставите коментар