Терористи почели повлачење у Сирији

Милитанти Исламске државе почели су повлачење у Сирији под ударцима руске авијације и сиријске војске, изјавио је новинарима званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

Свијет 15.10.2015 | 16:25
Терористи почели повлачење у Сирији

Руске ваздухопловне снаге извеле су 33 лета изнад Сирије у последња 24 сата и напале 32 положаја Исламске државе, саопштило је министарство одбране у Москви, а пренијела је данас агенција Интерфакс.

Мете напада биле су области Хаме, Дамаска, Алепа и Деире ез-Зора, јавила је агенција, а пренео Ројтерс.

Руски ловци почели су да изводе ваздушне ударе на локације терориста у Сирији 30. септембра, подсетила је руска агенција додајући да је руско особље из те групе стационирано у ваздухопловној бази Хмеимим и да располаже са 50 авиона и хеликоптера.

„Милитанти се повлаче, покушавајући да успоставе нове позиције, мијењајући логистички систем снабдјевања муниције, наоружања и материјалних средстава“, рекао је Конашенков.

По његовим ријечима, руска извиђачка средства биљежи ове измјне, у току је обрада, анализа добијених података, како руских средстава, тако и информационог центра у Багдаду.

„Наравно, за провјеру и потврду ових информација повећали смо интензитет извиђачких летова авијације и беспилотних лејтелица“, додао је Конашенков.

Руска авијација је уништила у провинцији Дамаск у Сирији противваздушни ракетни систем „оса“ које је раније Исламска држава освојила од сиријске војске, саопштио је Конашенков.

„У области Источна Гута, провинција Дамаск, бомбардери СУ-34 су уништили камуфлирани положај противваздушног ракетног система “оса” који су милитанти раније освојили од сиријских оружаних снага“, рекао је руски генерал.

У провинцији Алеп руски авиони су уништили командни центар Исламске државе, а у провинцији Идлиб фабрику за производњу мина.

„Бомбардери Су-24М у рејону Кусајр ел Вард, провинција Алеп, извели су напад на командни пункт милитаната ИД, опремљен у једном од двоспратних зграда. Директним ударцем авионске бомбе објекат је уништен“, рекао је Конашенков.

Извор: Спутњик.рс / Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хомо сапиенс

15.10.2015 16:39

Било би добро да се посао заврси до краја. Какви борци исламске дрзаве, то су најобицније п..ке које одсјецају главе ненаорузаним, мирољубивим и недузним људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

15.10.2015 22:37

Не дајте да зло побјегне. Све их треба истријебити!

ОДГОВОРИТЕ