Меџик: Одом је бољи човјек, него што је кошаркаш!

Амерички кошаркаш Ламар Одом бори се живот, а људи који су сарађивали са њим током његове каријере заједно са његовим најближима се моле за његов опоравак.

Кошарка 16.10.2015 | 11:00
Меџик: Одом је бољи човјек, него што је кошаркаш!

Међу њима је и легендарни Меџик Џонсон, који је на друштвеној мрежи Твитер открио ситнице које је о Одому мало ко знао.

„Молим се за мог доброг пријатеља и великана Лејкерса Ламара Одома, да га Бог благосиља да се извуче“, написао је Џонсон.

„Оно што многи не знају о Ламару Одому је да је он боља особа него што је кошаркаш. Сваке сезоне током које је био са Лејкерсима, свим новајлијама је купио два-три одела шивена по њиховој мери, што показује какав је човек“, додао је Џонсон.

Одом се налази у критичном стању у болници у Лас Вегасу, пошто је пронађен без свести на Љубавном ранчу, јавној кући која се налази око 100 километара од тог града. Према речима полицијских званичника, некадашњи најбољи шести играч лиге у свом систему је имао кокаин, а све указује да је попио до десет пилула вијагре.

Бивши кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса и Клиперса је пронађен без свести у уторак у 15.15 по локалном времену, а у јавну кућу је стигао још у суботу. Две девојке, које су га пронашле, полицији су рекле да су га виделе да конзумира кокаин по доласку на Љубавни ранч, али да не знају да се Одом тада зауставио.

Детектив Мајкл Ајсенлофел, који је задужен за случај, није искључио могућност да је Одом покушао самоубиство.

Полиција је објавила да је биљна вијагра, коју је Одом конзумирао, легална и да ју је добио на самом ранчу. Међутим, Денис Хоф, власник Љубавног ранча, тврди да његова јавна кућа не нуди такве суплементе својим муштеријама, иако их рекламира на свом сајту. Одом би, иначе, могао да буде оптужен за поседовање дроге, а полиција је навела да ће истражити поступке запослених на Љубавном ранчу.

Више детаља о Одомовом стању за сада нема, већ се само зна да је његово стање озбиљно и критично и да се бори за живот. Поједини амерички медији чак су објавили да су шансе да преживи 50/50, због чега су његови најближи похрлили у Лас Вегас. Клои Кардашијан, Одомова и даље венчана супруга, пошто развод није још финализиран, средила је да у Неваду из Њујорка дођу његова деца из претходне везе, заједно са његовим оцем.

Уз Одома су откако је примљен у болницу били и његови некадашњи саиграчи, а Коби Брајант је чак лажирао повреду да би раније напустио утакмицу Лејкерса и упутио се у Лас Вегас.

35-годишњи Одом је последњи пут у НБА лиги играо 2013. године, а током 14 година у најјачој лиги на свету бранио је боје Клиперса, Мајами Хита, Лејкерса и Далас Маверикса. Своје најбоље партије пружао је у редовима Клиперса, од 1999. до 2003. године, али је највеће успехе остварио као кошаркаш Лејкерса, са којима је освојио два шампионска прстена.

„Према речима доктора, боље му је него у уторак. Сада барем мало реагује. И даље је интубиран, али нас је инспирисало његово присуство. Ми се само држимо за руке, молимо и надамо се да ће се опоравити“, рекао је свештеник Џеси Џексон.

Одом је последњих година имао велике проблеме са дрогом и законом. Његов цео живот је био проблематичан, мајка му је преминула од рака када је имао само 12 година, одгајила га је бака, а са оцем није био у контакту све до последњих неколико година. Иако се чинило да је све то оставио иза себе, проблеми су уследили после великих трагедија које су му се десиле – 2006. године му је умрла ћерка Џејден са само пола године, а недавно су му преминула два пријатеља.

Коментари / 0

Оставите коментар