Најплаћенија жена у медијима Србије

Мири Глишић Симић, генералној директорки "Политике" новина и магазина, која је уједно најплаћенија државна службеница са мјесечним примањем већим од 11 хиљада евра бруто, није довољна 31 просечна плата грађана Србије, већ на крају сваке године прима и астрономски бонус, који достиже 30 одсто њене годишње плате, а који је сама себи додјелила!

Србија 15.10.2015 | 13:00
Најплаћенија жена у медијима Србије

То значи да годишње прими бонус у износу до пет хиљада евра.

Ова директорка, иначе, на располагању има и службени аутомобил џип „мерцедес МЛ“.

Да ствар буде гора, како тврди Курир, Мира Глишић Симић новац себи исплаћује фактички на црно јер јој је уговор о раду с „Политиком“ истекао прије више од три године.

- Она је постављена на место генералног директора у јануару 2009. и данас се позива на то да је у Агенцији за привредне регистре заведена као законски заступник. Истина је да нема уговор о раду, а Скупштина „Политике“, која једина може да донесе одлуку о томе није потписала нову одлуку о њеном постављењу нити висини месечног примања - каже извор Курира и додаје:

- Поред тога, чланови Скупштине тражили су да им на увид достави колика је њена плата и још неколицине људи на највишим позицијама, али она је то одбила да уради.

Саговорник Курира каже да чак и уколико Мира Глишић Симић посједује неку одлуку, односно уговор, ријеч је о фалсификату.

- Понаша се као да је „Политика“ њена и игнорише одлуке највишег управљачког органа. Сама себи одређује плате и бонусе, иако је практично само гост који ради на црно - прича извор.

Он наводи да је директорка увела и посебну категорију „вантарифних новинара“, чија су примања тајна.

- Реч је о новинарима који су на платном списку само њој познатом, и наравно, њихова плата је далеко већа од плате других новинара - каже он, док директорка Глишић Симић ни јуче није одговарала позиве и мејлове новинара Курира.

Док директорка ужива у луксузу, запослени у „Политици новинама и магазинима“ примају минималне хонораре, добијају отказ и живе у страху.

- Директорка прети отказима онима који се побуне против њених уредника. Отпустила је целу службу људи из маркетинга која је доносила 50 до 70 милиона динара месечно, наводно због штедње, и сада нема прихода ни од тога. Недавно је из Спортског журнала отпуштено и десетак хонорараца који раде дуже од две године - тврди извор Курира.

Извор: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Купујмо домаће

15.10.2015 11:31

Ма не могу вјеровати. То су новине социјализма, пролетера, радничке равноправност, социјалне једнакости, комунизма..., новине које пишу о рају на земљи. Ви сте погријешили. Гарант да би ова другарица одбила таква примања, ил подјелила отпуштеним радницима Политике, ил комуналног завода, рударима, путарима, грађевинцима, столатима, банкарским службеницима (приватне банке)... Једино су Друг Тито, Кардељ, Бакарић, Диздаревић, Микулић, Бакали, Коча,... примали оволике плате и дјелили радничкој класи по Африци, Азији и јужној Америци,јер овдје никоме није ништа фалило, и имали смо свега и свачега. Ил сам ја погријешио. Може све бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

15.10.2015 12:01

Ал' поправи Вучић Србију, свака му част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

15.10.2015 14:43

Ста ради с толиким парама. Како је није страх.

ОДГОВОРИТЕ