Дирнуо сам у осињак криминала у Српској

Министар безбедности БиХ о епитету "издајник", претњама које стижу из СНСД, о недодирљивима... Дирнуо сам у осиње гнездо криминала и корупције у Републици Српској.

Босна и Херцеговина 15.10.2015 | 08:20
Дирнуо сам у осињак криминала у Српској

Пошто је јавно проговорио о криминалу и корупцији у Републици Српској и затражио процесуирање особа које су учествовале у многим аферама, а у којима је нестало на стотине милиона марака из буџета Српске, Драган Мектић (СДС), министар безбедности БиХ, нашао се под "паљбом" чланова СНСД и актуелне власти из Српске. Пришивен му је епитет "издајник" и не прође дан да није јавно прозван.

Очекујем још јаче нападе из СНСД и актуелне власти у Републици Српској. Никада нико није устао против владара Српске који мисле да су недодирљиви - каже у интервјуу за "Новости" Драган Мектић, министар безбедности БиХ.

Тврдите да криминалци имају заштиту актуелне власти у Републици Српској?

- Постоји политичка заштита из Републике Српске за криминалце попут Милета Радишића, да се тај човек не ухапси у Србији и спроведе на издржавање казне у Српску. Уместо тога, седам месеци се ћути и не спомиње да ли има потернице или нема.

Да ли очекујете хапшење Радишића?

- Почетком новембра имамо заједничку седницу Владе Србије и Савета министара БиХ. Тражићу од министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића да ми каже зашто Радишић није ухапшен, ако се налази у Србији, и шта БиХ треба да уради да он буде ухапшен. Ако нема захтева за хапшење, одмах ће га добити, да и ту причу завршимо.

Афера око Радишића и "снимка" уздрмала је јавност у Српској. Али, нема реакције институција. Све се свело на политичка препуцавања.

- Изјава Милета Радишића да ће "горети небо и земља ако проговори" је веома опасна и као таква се мора схватити озбиљно. Управо због тога се овај човек мора довести пред правосуђе, да се види шта има да каже о криминалу и корупцији у Српској и да се рашчисте ствари. Шта сад треба, да га пустимо на миру, јер ће неког заболети глава у Српској ако проговори.

Кога ће то да заболи глава ако проговори Миле Радишић?

- Зна се кога. Постоји хоботница и међусобна заштита у Српској између криминалаца и власти. Нећу се зауставити док је не раскринкам. Наставићу да износим чињенице за криминал и корупцију у Републици Српској, па нек се љути ко год хоће. Радим по закону, износим чињенице и нећу посустати.

Плашите ли се за живот након оваквих изјава?

- Кад сам проговорио о криминалу и корупцији у Српској отворио сам ратну линију и већ сам месецима на мети СНСД. Набројаћу вам ако хоћете 50 неистина о мени које су изнесене и објављене из СНСД, а све - јер су њихови људи и људи блиски њима умешани у криминал и корупцију. Сад мене данима и месецима прозивају да сам издајник и позивају на линч. Шта неко треба да ме сачека у неком хаустору и каже: Издајниче, ево ти метак у чело! Све што сам рекао су чињенице. Нисам никоме претио, само указујем на криминал и корупцију. Мој је проблем што немам длаке на језику.

Мислите ли да сте добар министар?

- За власт у Српској бих био добар кад бих ћутао и бавио се протоколима. Али, пошто то не радим, онда нисам. Ипак, мислим да је најбитније да министар ради у корист грађана и да покаже да криминалу и корупцији није место у овој земљи.

Нећу да будем талац

Радишић је јавно припретио институцијама у Српској да га не дирају, и сви ћуте. Дошли смо у ситуацију да осуђени криминалци отворено прете институцијама РС и сад сви треба да будемо њихови таоци. Ја нећу да будем талац криминалаца.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

 

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

xy

15.10.2015 06:33

Ево, не можемо живјети од распамећених оса, а све на слободи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кл

15.10.2015 07:40

Лоповима одузети све .

Name

небитан

15.10.2015 08:19

Сиротињи одузети све и дати лоповима(патриотама).

Name

Едо , Слатина - Тузла

15.10.2015 08:34

А већ би био ред да се и политичарима, ако се ови могу тако назват, уђе у траг и да се ти шибицари строго казне и одвоје од политике и оних искрених и поштених политичара, ако их уопште има, у овој опљачканој земљи. Успут, неки дан на ФТВ емисија коју води Душка Јуришић анкета ко су добри политичари и гле чуда у Сарајеву(Ф.БиХ) људи набрајају : 1. Мирко Шаровић убједљиво , 2. Драган Мектић и 3. Игор Црнадак и аргументовали све то!

Name

И

15.10.2015 08:35

Има ли Ненада Кесица игдје? И гдје су силне избјеглице које су најављивали да це нас окупирати?

Name

п

15.10.2015 09:33

Само оштро Мекта! Растури црвен осињак, доста смо зулум трпили!

Name

Босић

15.10.2015 10:06

ЗМАЈ ОД ПРЊАВОРА

Name

Дејан

15.10.2015 10:17

Ма само гази....док неком не ј..ес матер неце те озбољно сватити.

Name

Паметно

15.10.2015 06:42

Зато треба брзо радити, јер ће хоботница тражити начин како да узврати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

15.10.2015 06:46

Браво... Одсјеци хоботници све кракове, нек се угуси нек престане да дисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

СелманКРИМИ

15.10.2015 07:59

Имају заштиту у дијелу судства и правосуђа које контролише корумпирани и криминалу склонији ранији министар НЕправде РС Џери Селман... Обогатио се на куповини по нереално високим цијенама чак и нелегалних простора за полицијске и судске институције и сада све контролише из сјене.... ЖАЛОСНО АЛИ ИСТИНИТО!

Name

НИКОЛА

15.10.2015 06:59

Браво Мекицу краљу,само напред народ је уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

15.10.2015 07:00

Лијепа прича за наивне и неупућене. Не лаје кера ради села већ ради себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

безбједност

15.10.2015 07:39

Прави си ти камелеон, а све Вас куце Мектић ће на ланац лагано хахаха.....

Name

Пенолог

15.10.2015 07:09

Италија је својој мафији ногом стала за врат тек кад је уз затворске санкције почела одузимати имовину, непокретну и покретну, предузећа, акције и новац. И истрајава на томе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку цоса

15.10.2015 07:44

Имамо искуство, али немамо људе. Ко ће то да покрене? Слажем се. Ко? Овакво правосуђе? Нико ни одговорност да утврди за Милета Радишића у непоступању, него слушамо на дневницима, нису ови, нису они. У овом јаду од земље, нико ни за шта није надлежан, а поготово одговоран. Још мање кажњен.

Name

аспект

15.10.2015 07:15

Господине Министре спасиоцу доброг народа РС за којег Вас Бог посла да га изведете на пут благостања, осињак криминалаца је народ овако заостао испод шатора за комадић меса и пиво добио, а ради други којима је осињак сваки дан трн у оку, требате енергично и брзо их затворити да не побјегну свукуд по свијету, гдје је лова овог народа и разноразни други капитали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже свашта

15.10.2015 07:59

Је ли ти заиста мислиш да ствари тако функционишу, па ја ти могу гарантовати да ниједан политичар у БиХ није чист и да није загризао у криминал или злоупотребу службеног положаја да ли ради својих личних интереса или интереса странке или неког другог интереса... Нема чистих код нас само је неко више у томе, а неко мање...

Name

Оптимиста

15.10.2015 11:09

Мекетиц је кренуо са "метлом"из "свог двориста"Надам се да це се наци неки Мекетиц код Хрвата и Босњака и да це заједно цистит.Па крајње је вријеме да неки нестану са сцене...затвор ако раније не побјегну из земље.Вазно је да насе оци висе их не виде.Наравно уз одузимање нелегално стецене имовине.

Name

Василије

15.10.2015 07:17

И да народ почне имало нормалније да живи, да му више не отимају последњи динар од дјечијих уста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сварог

15.10.2015 07:19

Мектићу ајде брзо склепај изјаву ста цес сутра изјавити. Медији чекају а народ це и даље цекати дјела

ОДГОВОРИТЕ
Name

липа

15.10.2015 07:55

Сварог, је ли и тебе страх узео бато? хахаха Цувај се.

Name

Сварог

15.10.2015 09:27

Чист сам као суза што се тога тиче. Борио се за РС и сад гледам једне како је руше а друге како им "пријете" по медијима. Ето. Задовољан одговором?

Name

007

15.10.2015 07:20

ПОБОГУ МИНИСТРЕ ИМА ЛИ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ У ДРУГОМ ЕНТИТЕТУ? ШТА ЈЕ СА ИСТРАГОМ У ВЕЗИ ПОКУШАЈА АТЕНТАТА НА ПРЕМИЈЕРА СРБИЈЕ, АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА? ШТА СИ УРАДИО НА РАЗБИЈАЊУ ТЕРОРИСТИЧКИХ КАМПОВА У ФЕДЕРАЦИЈИ БиХ. У ЦЕНТРУ САРАЈЕВА ПРИСТАЛИЦЕ ИСИЛА МАШУ ЗАСТАВАМА... ОПРОСТИ, АЛИ ТАКАВ МИНИСТАР НЕ РАДИ У ИНТЕРЕСУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, А ПОГОТОВУ У ИНТЕРЕСУ СРПСКОГ НАРОДА. АКО ИМАТЕ ЧВРСТЕ ДОКАЗЕ ПРОТИВ ПРЕСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗАШТО ТО НЕ ДОСТАВИТЕ У ТУЖИЛАШТВО И ЗАХТЈЕВАТЕ ПРОЦЕСУИРАЊЕ? О АФЕРАМА ПРИЧАТЕ ГОДИНАМА, А НА ВЛАСТИ СТЕ ГОДИНУ ДАНА ШТА СТЕ ПО ТОМ ПИТАЊУ ДО САДА УРАДИЛИ?НИШТА ОСИМ ШТО СТЕ СВОЈИМ ПОСТУПЦИМА МЕЂУСОБНО ЗАВАЂАТЕ СРПСКИ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као прво

15.10.2015 07:48

Браво за коментар.

Name

контрапункт

15.10.2015 07:55

Лупетај, лупетај, још мало остало...овај министар ће ти шефа смјестити у затвор, све му одузети па те неће имати чиме плаћати да лупеташ.

Name

Слобо

15.10.2015 08:05

Чистимо ми своје двориште. Мене лично не интересује други ентитет, они ме не краду, краду ме моји од пензије тзв за коју сам радио 40 год не могу да живим ни пет дана. У Федерацији су веће пензије. Мектићу, радите, не причајте, спашавајте ово што је дјеце остало, бјеже сви трком. Оста пуста РС, .

Name

Ре

15.10.2015 08:17

Ево ја питам којем Тузиластву да се поднесе пријава? Цовјеце пробуди се, па цијели систем правосудја у РС-у је под Додиковом контролом то и птице знају. Због такве теорије за заститу Српства и јесмо на дну дна. Цовјеце пуно је оних који немају ни марку да дају дјеци кад их прате у сколу јер криминална власт је пресла све границе. Све су продали и покрали а цјелу генерацију су задузили кредитима итд. Ова криминална власт мора пасти сто пре.

Name

Полуга

15.10.2015 08:43

У Федерацији хапсе, туже, осудјују у години дана више него за Бајиних 10. Читај, гледај, није све у животу праћење Бајиног јавног сервиса Радио Телевизије Радишић Сувара.

Name

Ибро

16.10.2015 11:04

Па нека узмају лову а ти се бусај у прса

Name

Ненсy

15.10.2015 07:20

БОРБУ ПРОТИВ КРИМИНАЛА ТРЕБАЈУ ПОДРЖАТИ СВИ ПОШТЕНИ ГРАДЈАНИ,КОЈИ НЕМАЈУ ЧЕГА ДА СЕ ПЛАШЕ,ЈЕР НИСУ ПОКРАЛИ СВОЈ НАРОД,А НЕ САМО МИНИСТРИ И ПОЈЕДИНЦИ.ПЛАШИ СЕ САМО ОНАЈ КО ЈЕ ЛОПОВ,КО ИМА ОРАХА У ЏЕПУ,КАКО КАЖЕ ОНА НАРОДНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

15.10.2015 07:29

Постовани господине МЕКТИЦУ врјеме је да подузмете конкретне потезе када су у питању афере које су изасле у јавност задје две седмице да се оканете конференција медијских и запоцнете истрагу на темељу доказа којим данима излудјујете овај ојадјени народ. Ви тврдите једно они друго мислим на клику из власти РС и коме обицан сељак да вјерује у овом медијском рату ил конкретно поцните са слуцајевима који потресају РС а наравно и ФЕДЕРАЦИЈУ ЈЕР СТЕ ВИ МИНИСТАР безбједности и БИХ ни тамо не цвјетају рузе то се зна али њихови политицари обједињују босњацки политицки корпус зеле да вас САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ избаце са власти на нивоу БИХ да улети БАЈА са својом кликом и онда це бити тресла се гора родио се мис ово вам је прилика да показете како се користе полуге власти које сте добили захваљујуци нама бирацима да се једеном за сва времена оптузе и осуде криминалци који отимају од бједе и јос несто. Ајде висе именуј цовјека коме цес моци наредити да хапси тајкуне који су нас довели до вјесала мислим на ДИРЕКТОРА СИПЕ нисте свјесни са коликом пазњом пратимо вас рад и на основу васег рада показаце се резултати наредних локалних а и опстих избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бот

15.10.2015 07:37

Па јесмо ли вам спремили све криминалне радње Синише Гољанина у кпд_у Фоча.Како је са Зораном Мандићем И Селманом узимао паре.Најгоре што још увијек њима носи новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као прво

15.10.2015 07:46

Не могу да се нагледам његових снимака и изјава, дајте неки нови видео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еx РДБ

15.10.2015 07:47

Поздрав за мог бившег колегу Драгана. Искрено се надам да ћеш некада скоро замјенити свог имењака Драгана на функцији министра полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

15.10.2015 07:55

Тако је Драгане. Удари змију право у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.10.2015 08:18

Браво Мектицу урамицу твоју слику премда немам и не дрзим никакви икона да се насао цовјек који је проговорио и далеко од папака који је данас све висе. Браво јос једном!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре борац

15.10.2015 10:05

Ви што повремено урамљујете слике неких идола, урамљивали сте и 1990 Милошевићеву па га онда лагано треснуште о земљу. Треснућете ви и Мектића врло брзо.

Name

Геограпхy

15.10.2015 08:36

Ја сам давно изгубио наду да ће овдје одговарати било који криминалац и лопов. Овдје одговарају и леже у затвору ситне рибе а ове велике неће никада јер они држе власт, држе судство, полицијске структуре све је то уплетено. Они ће само да још више гомилају своје богатство, а народ ће да буде још јаднији и бједнији. Мало замнажу очи тако што ухапсе некога на пијаци како продаје дуван без маркице управе за индиректно опорезивање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајд сад

15.10.2015 09:02

Ми­нис­тар без­бје­днос­ти БиХ Дра­ган Ме­ктић и пред­сје­дник СДС-а Мла­ден Бо­сић, у скло­пу ис­тра­ге ко­ја се у Бео­гра­ду во­ди у ве­зи афе­ре “Сни­мак“, би­ће при­ве­де­ни и са­слу­ша­ни у по­ли­ци­ји при­ли­ком првог одлас­ка у Срби­ју, јер је шпи­јун­ска опе­ра­ци­ја ко­ја је ус­та­ла­са­ла ре­ги­он, во­ђе­на на те­ри­то­ри­ји те зе­мље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безбиједност

15.10.2015 10:25

Мора да си са Мањаце сељацино....

Name

чудо невидјено

15.10.2015 11:47

Ха ха ха ушла вода у уши, а?

Name

огњен пале

15.10.2015 09:07

Е сељацино неписмена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре огње пале

15.10.2015 09:43

Тата ти је сељацина...ја сам из Бањалуке, а ти си из суме, сељацино.

Name

Драган

15.10.2015 10:15

Дирни ти, министре, кампове за обуку исламиста у Федерацији. То је твој посао! Лако је из фотеље викати 'држ'те лопове!' и сликати се за тв. Дирни ти осињак који треба да дирнеш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радиса

15.10.2015 10:53

Испитати криминалну хоботницу добивања концесија по РС иза које стоји Бастинац,Аксентијевиц и дрзавни врх.

Name

ре Драган

15.10.2015 11:18

Поквариће однос са коалиционим партнером на нивоу институција БиХ. Ко је напао премијера Републике Србије? Ко је пуцао из ватреног оружја у мемооријалном центру Поточари пред онај теферич? Има ли корупције приликом запошљавања полицијских кадета?

Name

сноуден

15.10.2015 10:59

Министре, полицијски слузбеник Границне полиције БиХ радник Министарства безбедности рец је о српском кадру полицајцу је прозивио прави пакао и имао прединфрактно стање само зато сто је радио свој посао постено и одговорно.Умјесто да буде наградјен натоварили су му се поред криминалаца који су му упуцивали претње и његови сефови.Наводно то није смио дират контролисати и одузети јер је то неких хрватских генерала.Тај слуцај сверца и истраге је под велом тајне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишите ћирилицом

15.10.2015 11:06

Треба овдје добро пазити шта се ради кад се већ барка у осињак. Није само Милина странка која је на власти, легло корупције, криминала и дезертера. Раме уз раме су његови пајдаши Марко и Петар, стари другари, који чине заједничку власт у Републици Српској од државног преврата 1997 године до дана данашњег. Уништили су све "што су њихови другови и другарице направили".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОШТЕНО

15.10.2015 11:19

КАД ОД КРИМИНАЛАЦА ОДУЗМЕМО УКРАДЕНО, ВРАТИЋЕМО ДУГ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И НА ЗАДОВОЉСТВО ПОШТЕНИХ ГРАЂАНА ОД СВОГА РАДА НАСТАВИТИ ДА ЖИВИМО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кгб

15.10.2015 11:42

Министре оцисти сљам руководни и корумпирани из дрзавних институција који низаста не слузи.Хофмана Свевалда. Њега се цувај министре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не може

15.10.2015 14:31

Њему Свевлад ништа, има министар свог савјетника Златка Милетића.

Name

сноуден

15.10.2015 11:59

Министре сва цаст ево вам број акта сипе којим признаје да је предмет дуванске мафије са стрмице отисао у тузиластво БиХ број 16-01-50-277-1/14 0д 22.01.2014 године извјестак је отисао 01.06.2010 године.Знамо да су Зубац и Хргиц имали ту прсте да би заститили неке људе из границне полиције БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре никола

15.10.2015 18:21

А који то народ је уз Мектица-питај Вуцица ста мисли о Мектицу и његовом извјестају о нападу у Сребреници...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замислите Сувару

15.10.2015 20:34

Замислите Сувару како се креће међу шетачима и пријети им.Најобичнији ... коме је дошао крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

16.10.2015 05:54

Свака ти цаст платицес огромну цену јер си предуго цекао, требо си то много раније да урадис али боље икад него никад, неко моран први.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дика

16.10.2015 09:17

У но­вом са­зи­ву Са­вје­та ми­нис­та­ра, чи­ја се ре­кон­стру­кци­ја оче­ку­је до кра­ја го­ди­не, не­ће би­ти мјес­та за Дра­га­на Ме­кти­ћа и Иго­ра Црнат­ка, пот­врдио је “На­ро­дним но­ви­на­ма“ извор из са­ра­јев­ских по­ли­ти­чких кру­го­ва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кредитииииииииииииииииииииииииииииииииии

16.10.2015 10:11

БАЈА САД СИ СЕ ПРЕШАО! УЋЕРО СИ САМ СЕБИ.ТУ СУ ТЕ ЧЕКАЛИ!

ОДГОВОРИТЕ