Потоп у Хрватској, острва одсјечена

Јака киша која пада током цијелога дана потопила је Водице. На градским улицама воде има и до пола метра, а поплављене су и куће и угоститељски објекти.

Регион 15.10.2015 | 06:55
Потоп у Хрватској, острва одсјечена

Проблема има и у Шибенику гдје су водене бојице носиле тешке камене коцке у близини Пољане. Поплављени су и Долац и Балдекин. Тешке камене коцке с Вањског завршиле су на Пољани.

Вода је по граду носила све пред собом, низ Горицу су текли слапови, у Затону се вода на риви попела на 30 центиметара, поплавили су и Долац и Балдекин. На срећу, нитко није страдао.

"Једноставно вам не могу у овом тренутку рећи колико смо позива за интервенције примили, сваке секунде нам звоне телефони, највише због испумпавања подрума", кажу за сибеник.ин у Жупанијском центру 112.

Без струје су још увијек Жаборић подручје Данила до Перковића, у Водицама је дио потрошача намјерно искључен због високе воде, оток Каприје је без струје још од 18 сати. Цијела Рогозница је остала без струје на два сата, али је тамо саниран квар, осим за Подурљак у рогозничком залеђу.

Ниво штете највјероватније ће се моћи утврдити тек ујутро. Срећом, киша је мало попустила. Препорука која је и даље на снази, без обзира на вечерашњи потоп, да се вода из чесме прокухава и таложи прије употребе.

Обилна киша потопила је и острво Муртер, који је, како јавља ХРТ, одсјечено од копна.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар