Чекања више нема! Пауна и "Орлиће" у А тим Србије!

Први пут у историји пропуштамо треће такмичење у низу, а ако овог момента не променимо стратегију и пружимо шансу Пауновићу и “орлићима”, и Мундијал у Русији остаће сан...

Фудбал 14.10.2015 | 22:40
Чекања више нема! Пауна и "Орлиће" у А тим Србије!

Шест година смо у фудбалском изгнанству. Није нас било 2012. у Аустрији и Швајцарској, 2014. у Бразилу, неће нас бити ни 2016. у Француској. Ово је најмрачнији период српског фудбала. И ни то није довољно да видимо нова лица, или бар новог председника! Али јесте да нас из Фудбалског савеза опет убеђују: “Без бриге, идемо у Русију”.

Ми питамо, како, с којом и чијом визијом? На којим темељима? У нове квалификације, септембра 2016, кренућемо са селектором коме је пораз од Португала “модел за Русију”. Да, вече у којем смо у Београду, пред 10.000 мазохиста, изгубили од ривала који је дошао на излет, без Роналда и још три најбоља играча, и на којем смо добили два црвена картона. Да, то је баш прави модел!

- У великом смо проблему, а, ето, нисмо ни забринути. Ужасно је што пропуштамо и Француску, али тако је кад не играмо из љубави, него из ината и освете. Људи, резултат је једино мерило рада. Ми данас немамо наду, деморалисани смо, без погледа у будућност - каже за „Блиц“ Горан - Плави Стевановић.

За годину дана, Радован Ћурчић није успео ништа да промени. Изгубио је два пута од Португала, једном од Данске, а победио Јерменију и Албанију. Мршаво. Довољно за нову шансу, нашу последњу пред фудбалску смрт? Наравно да није. Немојмо само о континуитету рада. Јер, сменили смо пет селектора за пет година (Антић, Пижон, Миха, Адвокат, Друловић), а нисмо победили ни Хрватску, ни Белгију, ни Италију, ни Португал, ни Шпанију, ни Француску! Једва покоји бодић... Још од Немачке 2010. чекамо на ту велику победу.

Дајмо шансу ономе ко је резултатима заслужио - Вељку Пауновићу. Тренеру кога жели народ и који је за месец дана урадио више него пет селектора за пет година. Дајмо шансу и златним „орлићима“. Не, не треба се захвалити целом А тиму, то би било погубно. Већ Матићу, Митру, Тадићу, Љајићу прикључити Живковића, Милинковића Савића, Максимовића, Рајковића, Вељковића, Антонова, Бабића... И они ће у септембру бити годину дана старији, а 2018. потпуно сазрети. То већ делује као план.

- Треба им дати шансу, али у том подмлађивању већ видим савршен алиби за неодлазак у Русију. Ништа без храброг човека, са визијом. Можемо ми до сутра да анализирамо, узалуд када имам утисак да то неко прочита и само се насмеје... - додаје Плави.

Времена бар имамо. Довољно да се ови младићи навикну на грб на грудима и притисак на терену. Али и да схватимо да још нисмо ни на нули, већ да ћемо тамо бити тек ако дођу људи спремни да решавају проблеме.

Најстарији председник у Европи!
Није да само ми немамо ништа. Имамо најстаријег председника у Европи! Томислав Караџић има 76 година, али то му не представља проблем да и даље ведри и облачи српским фудбалом. Други најстарији је Француз Ноел ле Грет (73), а трећи Енглез Дејвид Бернстајн (72). Остали су по 10 и више година млађи... А да, ко притом рече да одлази ако не одемо у Француску? И ко зна који је пут погазио своју реч? Е, зато за боље и нисмо.

САЧУВАТИ ИЗ А ТИМА
Немања Матић
Александар Митровић
Адем Љајић
Душан Тадић
Филип Костић
Лазар Марковић
Матија Настасић
Филип Ђорђевић

ОДМАХ У А ТИМ
Предраг Рајковић
Сергеј Милинковић Савић
Немања Максимовић
Андрија Живковић
Срђан Бабић
Милош Вељковић
Марко Грујић
Немања Антонов

БЕЗ НОВЕ ШАНСЕ У А ТИМУ
Владимир Стојковић
Бранислав Ивановић
Александар Коларов
Љубомир Фејса
Стефан Митровић
Ненад Томовић
Душко Тошић
Радосав Петровић
Урош Спајић
Антонио Рукавина

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Од срца

15.10.2015 09:44

Наравно дати младима сансу. Нека се целице од поцетка, а резултати сигурно неце бити гори од ових сада. И фудбалу заиста треба заједницка лига. За поцетак да нам репрезентације из Југе играју пријатељске утакмице бар једном мјесецно, гдје це увјезбавати тактику и припремати навијаце на заједницку лигу.

ОДГОВОРИТЕ