Грбић: Морамо да напредујемо!

Селектор српских одбојкаша признао ривалу да је био бољи у четвртфиналу Европског првенства и указао на поједине ствари које ће екипа морати да поправи у будућности.

Остали спортови 15.10.2015 | 08:20
Грбић: Морамо да напредујемо!

Селектор одбојкашке репрезентације Србије рекао је да је Француска заслужено победила његову екипу у четвртфиналу Европског првенства и да тим треба да настави да се поправља и ради на недостацима.

“Мислим да су у овом моменту и Русија и Француска јаче екипе од нас. Никада то није лепо да се призна, али то је нешто што ја говорим момцима од првог дана: дај да урадимо све што можемо, а ако они играју феноменално и боље од нас и заслужено нас победе, свака част, изгубили смо од бољих. То се десило вечерас и у том смислу треба честитати Французима јер су одиграли бољи меч од нас”, рекао је Грбић након пораза од Француске 1:3.

Селектор је казао да је Француска играла боље током већег дела меча, осим у трећем сету и да је то “резиме целе утакмцие”.

“Не могу да кажем 'јао, погрешили смо тактички или технички'... Морамо да напредујемо, да се научимо да играмо под притиском, да научимо да играмо против бољих од себе и да се не предајемо до краја, без обзира што су се ствари искомпликовале на терену и што нам резултат не иде у корист”, рекао је слектор и додао:

“Једноставно, то није увек лако урадити. Тога сам свестан и наравно да је то лакше урадити против Естоније него против Француске или Русије, али ако желимо да направимо неки резултат и да се боримо против ових екипа, морамо да направимо корак напред”.

Србију чекају квалификације за Олимпијске игре следеће године.

“Ми сада треба да извучемо поуке из овог турнира, да видимо шта смо урадили добро, шта лоше. Мислим да смо испунили предвиђени план и сада хоћу да видим да ли су план и начин на који смо га испунили били погрешни или је ово наш максимум, а након тога да кренемо да радимо на стварима које можемо да побољшамо”, рекао је Грбић.

Коментари / 0

Оставите коментар