Додик својим наступом прави ријалити шоу

"Двије деценије су прошле од завршетка рата, а људи и даље производе тензије на националној основи и на томе праве политичке каријере. То је неприхватљиво", поручио је вечерас Драган Чавић у емисији Прессинг на Н1.

Република Српска 14.10.2015 | 20:49
Додик својим наступом прави ријалити шоу

"Ја сам издајник ако под том квалификацијом стоји да признајем њихове лоповлуке", казао је на почетку Драган Чавић на питање како коментарише то што га је Милорад Додик сврстао у "издајнике".

На питање ко је стварни издајник српских интереса није хтио одговорити јер, како каже, то не доликује једном озбиљном политичару.

"Додик није нимало њежан према својим политичким противницима. Он својим наступом прави ријалити шоу, а то је најгора импликација његовог односа према противницима", додао је Чавић.

О поимању национализма у БиХ и свијету, Чавић је казао да му је колега из Ирске једном приликом казао да се у његовој земљи национализам броји као позитивна црта човјека, док се како је казао у БиХ то гледа као негативна црта човјека.

Додик злоупотребљава оно што би требало да буде позитивна страна једног народа, а свако ко то ради, ради против свог народа. Патриотизам се прије исказивао другачије", поручио је и додао:

"Страховање једни од других нас не води нигдје. Довољно је да имамо идентитет који нико не може оспорити. Прошлост се мора ставити гдје јој је мјесто и градити будућност на здравим темељима".

Бивши предсједник Републике Српске и један од лидера Савеза за промјене је поручио да афере као што су "Два папка" и "Руско злато" не смију проћи некажњено.

"Ја сам рекао у Народној скупштини Републике Српске да ако ствари које је износим на видјело нису истините, онда треба да мене хапсе. То једноставно не може проћи никако некажњено. Специјално тужилаштво се затворило када је имало највише мотива и материјала да се бави питањем корупције и криминала".

"Саставни дио документа који је потписан у Бриселу, ја сам га прочитао, једна је од кључних тема: Проширене надлежности Специјалног суда, то је био члан седам споразума", поручио је Чавић.

Гледе референдума о надлежностима Суда и Тужилаштва БиХ који Милорад Додик најављује, Чавић је казао да су шансе "пола-пола" да се референдум деси.

"Референдумско питање има два дијела: први дио се односи на све одлуке на којим је Високи представник донио законе у БиХ, а други дио на њихову примјену. Тиме се имплицира да ће Република Српска ставити ван снаге дјеловање Суда БиХ. За то не треба референдум, то може донијети скупштинска већина одмах. Али тиме онда није суштински дефинисано питање референдума, а Народна Скупштина тек за шест мјесеци може то претворити у Закон. Референдум, ипак, ступа на снагу осам дана од објављивања у Службеном листу и потребне су двије реченице да се саопшти", објаснио је Драган Чавић.

Такође казао је да ће Додик увести Републику Српску у велике проблеме, ако се референдум деси.

"То се смтра врхунским чином патриотизма, а нису свјесни проблема у које ће се увести. Ипак, мислим да кад је већ дошао до тога, Додик не смије да одустане од тога. Ако одустане, то ће испасти још већи циркус".

Кратка питања и кратки одговори

Како ће завршити Милорад Додик?

Никоме не желим ништа лоше, па ни њему. Мислим да људи треба да схвате да друштво у коме се људи боје човјека, постаје апсолутизам. Он се довољно брине за своју будућност, а оно што је радио протеклих десет година ће га довести у проблеме.

Може ли Додик бити овдашњи Санадер?

БиХ има више Санадера.

Има ли још корупцијских афера у које је упетљан Милорад Додик?

Мислим да има уопштено пуно афера које се морају ријешити.

Ко су прави, а ко лажни Срби?

Они који то не истичу и живе од свога рада су прави Срби.

Жељка Цвијановић?

Није компетентна за посао који ради. Она је ту што слијепо слуша Милорада Додика.

Бакир Изетбеговић?

Мислим да га је вријеме научило да не може правити сваки дан конфликте на етничкој основи.

Фахрудин Радончић?

Велика енергија и медијски утицај га чине респектабилном фигуром на политичкој сцени.

Додик је истакао да кад би СИПА кренула на њега, његов народ га не би издао никад?

Милошевић је мислио то исто.

Извор: Н1

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

И ја

14.10.2015 18:51

И ја сам "издајник" ако ћете похапсити лопове и ако ће овом народу бити боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

14.10.2015 19:18

Лоповлук је патриЈотизам !!!

Name

И ја

15.10.2015 07:28

Дуго времена сам слушао тзв. патриоте о томе како не треба ово-оно с Федерацијом, а данас су се ти многи "увалили" у фотеље заједничких органа на Мариндвору. Патриотизам траје док не зашуште новчанице, а за оног ко је и даље патриота кажу да је будала.

Name

Еxклузив

14.10.2015 19:01

Миле у Русији договорио ново задужење, сваки мјесец нових 50 милиона € дуга, како би закрпио буџет. А како ћемо враћати стари и овај нови дуг, заболе њега. ММФ ће раздвојити РС и ФБиХ, ФБиХ ће добити аранжман док РС неће. Јер РС има катастрофалну структуру дуга, и нико није одговоран наравно. Миле патриото, ХВАЛА ДО НЕБА ЗА СВЕ ШТО НАМ РАДИШ И ДА ТИ СЕ ВРАТИ СВЕ, од срца ти желим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.10.2015 19:49

А теби то дојавио Лавров или лупас онако?

Name

Десњак

14.10.2015 20:57

Овај ре стварно не одустаје. Идиоте ако си кретен не мора САВ свијет сто прати БН то знати

Name

Хало

14.10.2015 21:03

@Ре: А шта ако је баш тако?

Name

Ре

15.10.2015 04:46

@Хало- ако је тако нека покаже валидан доказ за ту измишљотину. @Десњак - идиот ти је тата који те направио таквог блентавог. Живи и даље у сновима и руши власт још коју годину овде на порталу. Пиши у недоглед. Једино то и знаш. Режим се не руши уз фотеље. И по порталима.

Name

мркаљ.

15.10.2015 08:39

@Ре......Ово су све виртуални борци за промјене, да би изасли и организовали неки скуп у себи казу...несто ми мрско зима киса пада, кад би могло они би да то неко други уради за њих!

Name

И шта сад

15.10.2015 12:03

@РЕ : Ено на сајту Независних потврда да је Миле договорио 300 милиона ПОЗАЈМИЦЕ о којој ти пише у коментару. Значи да је истина. И шта кажеш сад на ово?

Name

Михаило Микић

14.10.2015 19:03

"Политичари" су одувјек били сви ИСТИ. Једно мисле. Друго говоре, а треће раде. Највише "политичари" заједнички и појединачно Народ лажу а државу краду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цугопол

14.10.2015 19:08

Слажем се за Додика, али ти си му дао мандат и ти си издао СДС, и ти си укинуо Војску Републике Српске и од наших младића направио инвалиде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еXКСЛУЗВНО ИЗ ЛАКТАСА

14.10.2015 22:54

ПРОСТО ЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО ДА ПОСТОЈИ НЕКО ДА ВЈЕРУЈЕ У ПОСТЕЊЕ МИЛОРАДА ДОДИКА ! ПРОСТО ЈЕ ДА НЕ ПОВЈЕРУЈЕТЕ ДА ПОСТОЈИ ИКО КО СЕ МОЗЕ ПОРЕДИТИ СА ТИМ ЛОПОВИМА ИЗ СНСД ! ЈЕСТЕ ИСТИНА ДА ЈЕ ЧАВИЋ ДАО МАНДАТ МИЛОРАДУ , АЛИ НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА ЈЕ ТАДА И ПДП ДАО ПОДРШКУ И МНОГЕ ДРУГЕ СТРАНКЕ И НИЈЕ ТО МАГАО СВАКО ДА УРАДИ И ЈА МУ СКИДАМ КАПУ ЗА ТУ СНАГУ ! НИЈЕ ТО ИЗДАЈА ИЗДАЈНИК ЈЕ ДОДИК ЈЕР ЈЕ ТО СВЕ ПОВЈЕРЕЊЕ УПРОПАСТИО ! МЛАДИ СНСД СУ СКУПЉАЛИ ПОТПИСЕ ДА УКИНУ ВОЈСКУ И МИЛИНА СКУПСТИНСКА ВЕЦИНА А ЧАВИЋ ЈЕ ТАДА ВЕЋ БИО БЕЗ ОВЛАШТЕЊА ЈЕР МУ ЈЕ ДОДИК СКУПСТИНСКОМ ВЕЋИНОМ СВЕ УКИНУО ! МНОГО ЈЕ ЛОПОВА И ИЗДАЈНИКА А ЧАВА ЈЕ ТУ ЧИСТ КАО СУЗА! НАДАО СЕ У ПАТРИОТИЗАМ СРБА А ДОЧЕКАЛА ГА ВЕЛЕИЗДАЈА ! ПОЗДРАВ ИЗ ЛАКТАША !

Name

Андро

15.10.2015 04:55

Браво. Чавићу доста је и тебе висе

Name

Подгрмеч

14.10.2015 19:09

Сва опозиција мора да се уједини и да се побиједи ова невероватно корумпирана власт.Просто нам нема другог излаза.А послије одузети сву нелегално стечену имовину!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чава

14.10.2015 19:09

Дати Драгану Чавићу или његовој странци да учествују у одлукама РС ентитета? Сјећа ли се неко како је било кад је он био у владајућој структури? Човјек је потписао СВАКИ папир који су странци ставили пред њега. 1. Да је имао образа, отишао би још тада и данас радио негдје у државним институцијама за 700 ЕУР-а. 2. Да у његовим генима има и мало образа, неби поново жудио за власти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

граматика

15.10.2015 07:58

Када писмени поцну да критикују онда моземо то озбиљно и да схватимо. Питам се само када це СНСД својим ботовима платити кратки курс граматике. Поједосе ме неписмени коментари, махом против опозиције...МИЛЕ молим те, плати им кратки курс правописа.

Name

Ријалити Баyа

14.10.2015 19:15

Како је кренуло у паровима трајаце 5 година рекосе синоц. У исто вријеме Змај је звао свог прецједника да се придрузи друству а награда је примамљива таман за пар кила злата тако да су велике сансе да Баја заврси ко реалити играц скупа са Војом Сесељом и Ером Ојданицем

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

14.10.2015 19:15

Добро је,300 милиона долара је обецано,бице довољно за плате и пензије бар годину дана да се не морају продавати трезорски записи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

14.10.2015 21:30

Ако це то и како да врати!? Пита ли се неко?

Name

Сица је то

14.10.2015 21:46

Мјесто да му обецају 2 ил 3 милијарде ко људи па да бар имамо ста да цекамо они једва 300 милиона. Па просли пут је боље просо са 700 с овим неце ни у Лактасима добит изборе

Name

рим

14.10.2015 19:16

Сто да од политике да не прави ријалити соу кад има "квалитето гледалисте", тј. квалитетно глупу вецину народа. Није то слуцајно једини небески народ. Цекамо кад це атерирати! До тада соу и соуи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема Баја килу ораха у дзепу него...

14.10.2015 19:28

Знаци основ ове цијеле фарсе је то сто се РС економски толико урусила да висе нема нацина да презиви. Овако висе не функционисе са некомпетентним с једне и обер лоповима с друге стране. Сто висе затеземо с другим и другацијим а од својих који пак нису наси правимо издајнике јер не мисле исто. И на крају кад референдум продје и додјемо у изолацију опет це сви побројани бит криви сто нема пензија и плата. А и сто има рата и репризе зла 90тих (недо нам Бог). И све се своди на 2 типа играца Миле кримос лопов сто хљеб из уста узима и Миле злоцинац из рата. Овог потоњег прво хапсе а кримос се буни и позива на Србе који су једини кривци и све остало. А кад СИПА удје криминалцу Милету у куцу и проба да га ухапси е онда цемо имат резултате референдума и преговоре око имплементације истих. Ако треба и сукобе с полицијом РС ал цемо га сацувати. До тад це овај злоцинац због којег наводно и имамо референдум вец да буде пресудјен и заборављен. А ако га се ко и сјети до тад це поцет нови риалити са новим херојима

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

14.10.2015 20:24

Овај цовјек је СДС осакатио за најмање следећих двадесет година и не могу да схватим Босица да је у коалицији са њим. Прво то је цовјек који је својевремено разбио СДС и као тадасњи преседник републике и преседник СДС-а признао геноцид који је наводно српски народ поцинио у време рата на простору БиХ .Тада је СДС имао 90%подрске Српског народа сто на неки начин долазимо до закљуцка да је то СДС учинио . Вецерас у пресингу Н1 телевизије новинар га преставља као пробосанског и проевропског политичара сто јос на један начин наноси штету СДС-у и даје аргумент Додику. Ја мислим да би се СДС требао оградити од те пробосанске политике и јасно казати да је то просрпска и проевропска политика. Овај господин у зељи да доста тога казе касно укљуци мозак и то би могло да кошта на крају и СДС и српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кацкет

14.10.2015 22:03

Хаха просрпска, проевропска и антибосанска. Хаха. Да ти помогнем... то се зове не-цивилизирана политика.

Name

постењацине

14.10.2015 20:24

Па као да смо ми будале. Сви у власти лолови а ви из опозиције постењацине

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

14.10.2015 20:27

Што ба неспавате...полаједанаест је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

14.10.2015 22:08

Устручава се за Додика рећи оно што Додик јест. Додика је најбоље дефинисао госп проф Алекса Милојевић а то је да је народни непријатељ број 1. Он то збиља јесте. Нема те казне. Сав шљам који се калеми уз њега није ни за шта друго него да буде ангажован да вади кромпир, бере јабуке, чува овце, ради у каменолому, руднику, чисти улице итд али под будним оком плаваца. Надајмо се да ће то ипак ускоро и бити иако је ово наопако насадјен народ па никако да прогледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

15.10.2015 04:08

Не знам само како сви исту прицу, а не могу да свате да Додик нема појма о политици цовјек је сировина нема ријецника муца недостатак основне културе боље рецено сеоска силедзија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фахро Р

15.10.2015 05:47

Драго ми је да сте коначно скинули маске са лица. До побједе и јединствене БиХ, заједно сда-сдс-сбб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шаћир

15.10.2015 07:21

А ко ће с ким везати заставе овај пут?

Name

има нас још

15.10.2015 07:46

И ја сам издајник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постовање

15.10.2015 08:02

Гледајуци Цавица напокон видим одлуцност за неку промјену, отвореност за дијалог и озбљну опасност по све затуцане главе које мисле да је Миле створио Бога, а онда Бог створио свијет. Цавицу само упорно и храбро. Ангазуј насу омладину и донеси нам промјене!

ОДГОВОРИТЕ