Баждаревић: О баражу ћемо за два-три дана!

Селектор БиХ Мехмед Баждаревић каже да ће о противницима у баражу за ЕУРО 2016 причати за два-три дана, након што се прослави успјех и слегну емоције.

Фудбал 14.10.2015 | 19:20
Баждаревић: О баражу ћемо за два-три дана!

Дио фудбалске репрезентације БиХ, која је синоћ побједом против Кипра резултатом 3:2 осигурала пласман у бараж за Европско првенство у Француској 2016., вратио се у Сарајево.

По доласку на сарајевски аеродром селектор Мехмед Баждаревић је нагласио да ће о баражу размишљати за два-три дана, а да сада жели сумирати утиске од утакмице са сусрета у Никозији.

"Мислим да су момци одрадили одличан посао и треба нам свима дати два-три дана да се све ово слегне, да мало прославимо и да онда почнемо размишљати и причати о баражу. Направили смо велики посао и честитам свим репрезентативцима", рекао је Баждаревић и додао:

"Још увијек је пуно емоција, јер у тренутку када сам дошао у репрезентацију многи су мислили да је немогуће ово што смо сада направили. Учинићемо све да још једанпут обрадујемо све нас и наш народ у том баражу. Не желим размишљати о томе кога ћемо добити у баражу. Сигурно је само да ће сваки противник бити јако тежак".

Када сада сумира утакмице са Велсом и Кипром селектор каже да су играчи најважнији у свему томе, а не само његове одлуке.

"Сада када се све ово десило можемо причати о томе да сам погодио неке ствари. Спремали смо се за све што нас чека, али је најважније било да су играчи дали све од себе за овај резултат, током свих шест квалификационих утакмица", закључио је популарни Меша.

Један од јунака тријумфа против Кипра био је Харис Медуњанин, двоструки стријелац у тријумфу у Никозији.

"Било је притиска јер смо знали да морамо побиједити што нам је мало представљало проблем. Међутим, најважније је да смо испунили циљ и пласирали се у бараж. Сада чекамо жријеб у недјељу и видјећемо којег ће нам ривала донијети. Што се мене тиче Словенију не бих желио за противника, али кажем без обзира ко буде неће бити лако", рекао је Медуњанин.

Жријеб парова баража одржаће се 18. октобра у 11:20 сати у Ниону. БиХ је међу носиоцима са Шведском, Украјином и Мађарском. Евентуални противници су им Данска, Република Ирска, Норвешка и Словенија.

Коментари / 0

Оставите коментар